تورم لب پس از تزریق ژل، یکی از عوارض رایج این عمل میباشد که در برخی از افراد بیش از حد قابل انتظار است و مدت زمان طولانی تری هم این ورم باقی میماند. در علت ورم لب بعد تزریق ژل می توان عوامل بسیاری را دخیل دانست ولی آنچه مسلم است؛ با رعایت مراقبتهای قبل و بعد از تزریق ژل لب، تورم کاهش یافته و به زودی رفع می گردد. بروز کبودی و تورم در چند روز اول بعد از تزریق ژل لب عادی است اما در اغلب موارد رعایت نکردن برخی از نکات و توجه نداشتن به توصیه های پزشکان علت ورم بعد تزریق ژل است. در این مطلب به علت این عارضه و روشها رفع آن می پردازیم.
پس از تزریق ژل لب، عوارضی مانند کبودی، تورم، التهاب و قرمزی لبها ممکن است باعث نگرانی شما شود. نکته قابل ذکر در این رابطه، طبیعی بودن عوارض عنوان شده پس از تزریق ژل لب است. یعنی به طور طبیعی پس از تزریق ژل لب و به دلیل حساسیت و پرخون بودن این ناحیه، عوارشی مانند کبودی و ورم لبها طبیعی است معمولا تا سه روز بعد از تزریق ژل ادامه می یابد. در برخی افراد ممکن است لب تا یک هفته پس از تزریق نیز ورم داشته باشد که در این حد هم غیر طبیعی محسوب نمیشود. اما پس از این مدت طبق روال عادی، ورم باید کاهش پیدا کند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: عوارض تزریق ژل لب
اگر ورم لب تا 2 هفته پس از تزریق کاهش پیدا نکرد حتما به پزشک خود مراجعه نمایید. همچنین در صورت بروز عفونت یا عارضه ای مثل تبخال در لب، حتما با پزشک مشورت نمایید. علاوه بر عوارضی که نامبره شد؛ گلوله شدن یا فرو رفتگی روی لبها پس از تزریق ژل نیز از مشکلاتی است که نیاز به پیگیری توسط پزشک دارد.
معمولا عدم توجه به توصیه پزشکان و رعایت نکردن مراقبتهای پس از تزریق ژل لب اصلی ترین علت ایجاد ورم بیش از حد لبها است. بسیاری از بیماران پس از تزریق ژل، به استراحت نمی پردازند و فعالیت های سنگین روزمره را بلافاصله پس از تزریق شروع می کنند، این اشتباه باعث افزایش تورم لب ها می شود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: تغییرات پس از تزریق ژل لب
دست زدن به ناحیه تزریق و لمس زیاد لب توسط خود فرد یا اطرافیان نیز، علت ورم لب بعد تزریق ژل می باشد. خوردن ماهی و فرآورده های مربوط به آن، زنجبیل و ویتامین E نیز در بروز تورم موثر است. یکی دیگر از دلایل ایجاد تورم که مورد غفلت قرار می گیرد، بوسیدن میباشد، سعی کنید حداقل تا یک روز پس از تزریق از بوسیدن خودداری کنید.