عنصر روي بعد از آهن به ميزان دو گرم در بدن وجود دارد و براي رشد قد، وزن، اشتها، ترميم زخم، بيماري هاي پوستي و مهمترين آن در تقويت سيستم ايمني بدن موثر است.
دكتر بلورساز متخصص اطفال و فوق تخصص بيماري هاي عفوني در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: عنصر روي بيشتر در غذاهاي دريايي، گوشت قرمز و سفيد يافت مي شود كه اكثر كودكان ملي به خوردن اين غذاها ندارند و توصيه مي شد والدين در تركيباتي كه در غذاهاي روزمره استفاده مي كنند روي در آن موجود بوده و از اين طريق از تمام عفونت ها پيشگيري كنند.
وي ادامه داد: در برخي از كشورها كمبود روي وجود دارد كه در ايران نيز اين مشكل در حد متوسط ديده مي شد و در تحقيقات تغذيه اي كه در بين كودكان دبستاني و دبيرستاني انجام شده حدود 20 تا 30 درصد آنها، كمبود روي مبتلا هستند.
این متخصص اطفال و فوق تخصص بيماري هاي عفوني تأكيد كرد: در تحقيقاتي كه در وزارتخانه انجام شده ثابت شده كه حدود 19 تا 30 درصد بچه ها به كمبود روي مبتلا هستند.