کولین یک عضو از خانواده ویتامینBاست
کولین در سال1864کشف شد اما در سال 1998به عنوان ماده ی غذایی ضروری توسط انجمن پزشکی غذا و دارو طبقه بندی شد کولین از کلمه یونانی بنام کول گرفته شده است که به معنی صفرا می باشد مانند اسید های صفرایی کولین هنگامی شناسایی شد که دانشمندان توانایی آن را برای جلوگیری از ساخت چربی در کبد کشف شد
اثر عمل
کولین دارای نقش های قابل توجهی زیادی در بدن از جمله سنتز انتقال دهنده های عصبی سیگنالینگ فشای سلولی،حمل نقل چربی و متابولیسم هموسیتئین می باشد مهم ترین نقش کولین به عنوان یک پیشرو در سنتز استیل کولین یا نقش حیاتی در انقباض عضلات برای ورزشکاران است
مزایای عملکردی
استیل کولین در پیوندگاه عصبی عضلاتی آزاد میشود و ب گیرنده های روی عضلات متصل میشود این انقباض عضلات را فعال میکند
علاقه ی به کولین و استیل کولین در سال1990 وقتی شروع شد که دانشمندان کشف کردند
سطح کولین در دوندگان ماراتون بعد از تکمیل42/2کیلومتر دویدن کاهش میابد و 48ساعت زمان برای برگشت به وضعیت نرمال لازم است علاوه براین کولین یک پیشتاز مهم فسفاتیدیل کولین است که فسفولیپیدی با نقش مهمی در ساختار غشا سلول و سیگنالینگ است
استفاده رایج
دانشمندان از مایعات حاوی 2/43-2/8گرم کولین یک ساعت قبل تمرین استفاده کردند و نوشیدنی دیگر با دوز 2/43-2گرم طی تمرین به عنوان ابزار جلوگیری از کاهش کولین استفاده شد دریافت کافی برای کولین 425میلی گرم در روز و 550میلی گرم در روز به ترتیب در زنان بزرگسالو مردان است گوشت های چرب مانند جگر گاو و تخم مرغ منابع عالی کولین هستند یک تخم مرغ کامل حاوی 113میلی گرم کولین است جوجه٫شیر و دانه ی سویا نیز تقریبا مقادیر بالایی از کولین دارند و پس از آنها کلم و اسفناج نیز حاوی کولین هستند
مثال های دیگر از منابع غذایی خوب عبارتند از:
85گرم کبد یا گوشت گاو سرخ شده: 356 میلی گرم
یک فنجان جوانهٔ گندم تفت داده شده : 202 میلی گرم
یک تخم مرغ بزرگ: 147 میلیگرم
85 گرم گوشت گاو پخته شده: 97 میلی گرم
85 گرم ماهی سالمون: 75 میلی گرم
85 گرم سینهٔ مرغ: 73 میلی گرم
85گرم میگوی کنسرو شده: 69 میلی گرم
یک قاشق سوپ خوری برنج پخته: 63 میلی گرم
یک فنجان کلم بروکلی پخته شده: 63 میلی گرم
250گرم شیر خشک: 38 میلی گرم
2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی: 20 میلی گرم
۴۰گرم شکلات شیری : 20 میلی گرم
۳۰ گرم بادام زمینی : 15 میلی گرم[۲]
برخی افراد در معرض خطر کمبود کولین قرار دارند
اگرچه کمبود کولین نادر است، برخی افراد در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به این شرایط قرار دارند.
ورزشکاران استقامتی: سطوح کولین طی ورزش های استقامتی، مانند دو ماراتن، کاهش می یابد. این که مصرف مکمل عملکرد را بهبود می بخشد، نامشخص است.
مصرف الکل: الکل می تواند مقدار مورد نیاز کولین و خطر کمبود آن را افزایش دهد، به ویژه زمانی که این ماده مغذی به میزان کافی مصرف نمی شود.
زنان یائسه: استروژن به تولید کولین در بدن کمک می کند. از آنجایی که سطوح استروژن در بدن زنان یائسه کاهش می یابد، ممکن است آنها در معرض خطر بیشتری برای کمبود این ماده مغذی قرار داشته باشند.
زنان باردار: نیاز به کولین طی بارداری افزایش می یابد. این احتمالاً به واسطه نیاز جنین به کولین برای رشد شکل می گیرد.
نسخه اصلی مطلب کولین چیست؟ را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.