اين روزها آلودگي هوا در هر محفلي، از جمعهاي خانوادگي گرفته تا محل كار و تحصيل، بحث روز است
با توجه به آماري كه در مورد مرگوميرهاي ناشي از آلودگي هوا منتشر ميشود، نگرانيها هم در اين مورد افزايش پيدا ميكند.
با مصرف برخي مواد غذايي ميتوان تا حدودي هرچند جزئي با پيامدهاي آلودگي بر سلامت انسان مقابله كرد. يكي از مواد غذايي مناسب در مواقع آلودگي هوا، شير است. تحقيقات نشان مي دهد كه نوشيدن شير به بدن كمك ميكند تا پيامدهاي ناشي از تنفس سرب را تا اندازه اي خنثي كند.
البته ماست هم چنين خاصيتي دارد و مصرف نوع كم چرب آن در مورد افراد چاق توصيه ميشود. علاوهبر اين، مصرف ميوه جات و سبزيجات تازه هم به افزايش ايمني بدن در مقابل آلودگي هوا كمك ميكند.
بايد توجه داشت به همان اندازه كه برخي مواد غذايي محافظ بدن در مقابل آلودگي به شمار مي آيند، برخي مواد غذايي ديگر بدن را در آلودگي هوا، آسيب پذيرتر ميكنند.
مواد غذايي كه به آنها مواد نگهدارنده و اسانس افزوده شده و همچنين فست فودها و نوشابه و كنسرو از جمله دشمنان بدن در هواي آلوده محسوب ميشوند.