مدتی است کرونا ویروس یا کوید 19، در سراسر دنیا افراد و جوامع را درگیر نموده و به نوعی همه جوانب زندگی را تحت الشعاع خود قرار داده است. روابط جنسی نیز به عنوان یکی از مهمترین وجوه زندگی، از این قاعده مستثنی نمانده و در شرایط کنونی برای بسیاری از افراد متحول گردیده. در این بحث می خواهیم در ارتباط با روابط جنسی آقایان در ایام کرونا توضیحاتی ارائه نماییم و به سوألات رایجی که در این زمینه مطرح است پاسخ دهیم. در ادامه با ما باشید.
طبق تحقیقات انجام شده در مردان احتمال ابتلا، بستری شدن (احتمال بستری شدن مردان 3% بیش از زنان است) و مرگ و میر بر اثر کوید 19 یا کرونا ویروس بیش از زنان است. همچنین ریسک ابتلای مردان جوان نسبت به مردان مسن تر بیشتر است. احتمالاً سبک زندگی در این مسئله دخیل است ولی به نظر می رسد عوامل زیستی هم بی تاثیر نباشند.
همچنین بخوانید : درمان ناتوانی جنسی در مردان
یکی از عوامل زیستی دخیل در کاهش ابتلای مردان مسن به کرونا ویروس، کاهش تستسترون است. طبق مطالعات تحقیقاتی انجمن آنکولوژی، افراد مبتلا به سرطان بیش از سایرین در معرض خطر کرونا ویروس می باشند؛ با این وجود مردانی که به دلیل ابتلا به سرطان پروستات درمان های محدود کننده هورمون مردانه (آندروژن) را دریافت می کنند، نسبت به این بیماری (کرونا ویروس) از محافظت بیشتری برخوردار هستند. طبق این نتایج، ممکن است تجویز هورمون های زنانه (استروژن، پروژسترون) اثر محافظتی در برابر کوید 19 داشته باشد. همچنین گیرنده های آندروژن (هورمون مرانه) در افراد متفاوت است. اگر در گیرنده های سلولی، یک کد بیشتر تکرار شده باشد، احتمال مبتلا شدن به کرونا ویروس بیشتر خواهد شد. در بدن انسان گیرنده ای وجود دارد که کوید 19 به آن می چسبد. این گیرنده (ACE2) نام دارد که انواع سلول های بیضه، مانند سلول های سرتولی، اسپرماتوگونیا و ...، رسپتورهای این گیرنده را بیشتر نشان می دهند.
التهاب ویروسی همراه با کرونا می تواند آسیب مستقیم به سلول ها داشته باشد. این آسیب در سیستم باروری آقایان، با دمای بالای کیسه بیضه و اختلال در عملکرد سلول های سرتولی بیضه که نقش محافظتی برای سلول های اسپرم اولیه دارند، همراه خواهد بود.
در ارتباط با روشهای کمک باروری و فریز اسپرم نیز باید گفت: افرادی که در ایام کرونا، به دلایل مختلف قصد فریز اسپرم را دارند، با احتیاط می توانند اقدام به این کار نمایند.
همانطور که می دانید، بیشترین راه انتقال کوید 19، تماس نزدیک با افراد مبتلا است. رعایت فواصل حداقل یک و نیم الی دو متر با افراد دیگر می تواند با کاهش انتقال ویروس توأم باشد. در روابط جنسی به دلیل نزدیکی فیزیکی پارتنرها، توصیه می شود از داشتن ارتباط جنسی و معاشقه با افراد غیر هم خانه پرهیز شود.
همچین ارتباط جنسی مقعدی و دهانی هم می تواند به سادگی ویروس کرونا را انتقال دهد؛ به همین دلیل توصیه می شود در این ایام ارتباطات اینچنینی تا حد امکان محدود گردد. طبق تحقیقات به عمل آمده حتی ممکن است پس از گذشت 50 روز از ابتلای یک مرد به کوید 19، همچنان ویروس کرونا در مایع منی، بافت کیسه بیضه و در خود بیضه او دیده شود و به راحتی با برقراری ارتباط جنسی به پارتنر ایشان منتقل گردد. پس در روابط جنسی بین زوجین نیز باید این مورد لحاظ شود.
همشهریان عزیز! برای بهره مندی از درمان آزوسپرمی به عنوان اصلی ترین دلیل ناباروری در مردان ، به متخصص اورورلوژِی در اصفهان مراجعه نمایید.