لیزر درمانی پوست (Laser Skin Resurfacing) برای درمان مشکلات پوستی مثل جوش، سیاهی پوست و … انجام می شود. چون اشعه لیزر کوچک است می توان به طور دقیق آن را به نواحی مورد نظر بدن اعمال کرد، کاری که در دیگر روش های درمانی امکان پذیر نیست. علاوه بر این ، در شرایطی که انجام درمان های دیگر ممکن است درد آور و طاقت فرسا باشند، لیزر درمانی پوست ، درمانی بدون درد و غیرتهاجمی است و مهم تر از همه این که لیزر درمانی پوست امکان دسترسی به محل جراحت یا درد را بدون ایجاد هیچ آسیبی به بافت اطراف، امکان پذیر می سازد.
یکی از مهم ترین وظایف پزشک قبل از لیزر درمانی پوست صحبت با بیمار و توجیه اوست. بیمار باید بداند چند درصد احتمال بهبود دارد و طول دوره درمان او چقدر است. همچنین باید او را از احتمال بازگشت بیماری و نیز عوارضی که ممکن است لیزر درمانی پوست برای او ایجاد کند، آگاه کرد.
استفاده از لیزر، برای مواردی مانند از بین بردن موهای زائد و ضایعات عروقی مثل خال هایی که به آن ماه گرفتگی می گویند، لکه های رنگدانه ای یا موارد دیگری قابل استفاده بوده و تاکنون نتایج خوبی به همراه داشته است.
البته؛ لیزر درمانی چندان ساده نیست و همه بیماری ها را نمی توان با لیزر درمان کرد. پزشک پوست باید تشخیص بدهد که چند درصد امکان بهبود دارد یا چند دوره لیزر لازم است. افراد با پوست تیره بیشتر احتیاط کنند!
خوب است بدانید چنانچه فردی پوست تیره داشته باشد با لیزر درمانی پوست امکان ایجاد لک در پوست وجود دارد یا دچار سوختگی و زخم خواهد شد یا گوشت اضافی در محل لیزر درمانی وجود می آید.
برای لیزردرمانی باید به مراکزی که صلاحیت دارند، مراجعه کرد. در غیر این صورت عوارض و عواقبی که متاسفانه جنبه تجارتی پیدا کرده است، ایجاد می شود.
لک و یا Ephelides ذخایر خال دار کوچکی حاوی رنگدانه در اپیدرم (لایه فوقانی پوست) هستند که معمولاً در اثر آفتاب سوختگی قرار گرفتن عادی در معرض نور خورشید در ورزش هایی مثل تنیس، دو میدانی و یا شنا کردن و یا به علت جوش صورت بوجود می آیند. لک و کک و مک صورت را می توان لکه های صاف، گرد و تیره رنگی توصیف کرد که اندازه آنها از ۲ تا ۴ میلیمتر متغیر است.
لک صورت می تواند در اثر بارش رنگدانه در یک قسمت خاص (عدم انتشار یکنواخت ملانین در سطح پوست) بوجود آیند زیرا به طور معمول رنگ پوست اطراف آن قسمت روشن تر است. لک صورت یک جنبه وراثتی دارد و در صورتی که در خانواده ای مشاهده شود احتمال ابتلا به آن در بقیه نیز وجود دارد. لک معمولاً عواقب پزشکی ندارد و باعث بروز هیچگونه اختلالی نمی شود. لک صورت به پرتوهای UV نور خورشید حساس است و در مدتی که فرد در معرض نور آفتاب قرار دارد و پس از آن نیز پررنگ تر می شوند.
می توان با لیزر لکه های قهوه ای سطحی را برطرف کرد و همچنین لکه های پوستی قهوه ای رنگ (شیرقهوه)، خال گوشتی ، لک و خال های صاف رنگدانه ای را برطرف کرد. بعضی از رنگدانه ها با هیچ کدام از درمان های لیزری برطرف نمی شوند.لکه های Lentigine یا لکه های کهولت سن نشانه های قهوه ای رنگی هستند که در اثر کهولت سن در پشت دست ها یا صورت نمایان می شوند. لک آفتاب سوختگی در نتیجه آسیب های حاصل از آفتاب بوجود می آیند و روی کمر، بالای سینه و شانه ها دیده می شوند. بسیاری از آنها بی ضرر هستند اما همه آنها با افزایش سن بیشتر می شوند و جذابیتی ندارند.
گرچه خیلی از لکه های قهوه ای را می توان نادیده گرفت، بسیاری از آنها کاملاً آشکار هستند و می توانند از زیبایی های طبیعی پوست بکاهند. بیشتر لک های مادرزادی با درمان از بین می روند اما بعضی ها دوباره بوجود می آیند. این افراد ممکن است به درمان اضافی نیاز داشته باشند که رنگدانه هایشان کنترل شود. لک های قهوه ای رنگی که در اثر کهولت سن بوجود می آیند معمولاً با یک مرتبه درمان برطرف می شوند.
از بین بردن و درمان لک صورت با لیزر روش بسیار خوبی برای حذف لک پوست ناخواسته ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. از بین بردن و رفع لک صورت با لیزر حدود ۴۵ دقیقه طول می کشد. از شما خواسته می شود صورت تان را حسابی بشویید. سپس از شما یک سری عکس پیش از درمان گرفته می شود. چشمان شما را می بندند و صورت را با لایه خنکی از ژل می پوشانند. یک وسیله خنک کننده شبیه سشوار باد خنک برای خنک نگه داشتن صورت استفاده می شود. سپس نور لیزر روی یک سری نقاط برای معالجه اعمال می شود. بعد از انجام لیزر کرم مخصوص بعد از معالجه و محافظ در برابر نور خورشید به پوست مالیده می شود و کار با شما تمام می شود.
بلافاصله بعد از درمان و چند ساعت پس از آن می بینید که لک ها تیره تر می شوند. طی چند روز بعد در سطح پوست منتشر می شوند و به طور طبیعی همراه سلول های مرده پوست ریخته می شوند. در بعضی ها این لکه ها کاملاً از بین نمی رود بلکه فقط روشن تر می شود. بعد از اولین و دومین معالجه بیمار متوجه بهبودی سریع می شود و بهبودی تدریجی تر هنگامی است که لک صورت روز به روز روشن تر می شود.توصیه می شود برای دستیابی به نتیجه مطلوب هر ۳ تا ۴ هفته یکبار برای ۴ تا ۵ مرتبه لیزر مراجعه شود. عملیات درمانی را حداقل یکبار در سال هر زمان که لک صورت و پوست مجدداً ظاهر شد انجام دهند.
دوام نتیجه بستگی به نحوه مراقبت شخص از پوستش بعد درمان دارد. درمان لیزری لک پوست و صورت چیزی شبیه سفید کردن دندان است. وقتی شخص دندان خود را سفید می کند رنگ آن سفید می شود اما با گذشت زمان اثر قهوه، سیگار، الکل یا دیگر غذاهایی که ایجاد لک می کنند باعث لک شدن مجدد دندان ها می شوند و مجدداً سفید کردن دندان لازم می شود. به همین صورت درمان لک صورت با لیزر باعث برطرف شدن لک حاصل از آفتاب می شود. اما بیشتر مردم به نحوی در معرض نور آفتاب هستند که لک پوست مجدداً برمی گردد و نیاز به درمان مجدد پیدا می کنند.
درمان لیزری اگر به طور صحیح و باتوجه به نوع پوست و لک انجام شود روی ۹۹% بیماران با موفقیت عمل می کند.البته می توان درمان لیزری لک صورت را به طور همزمان با درمان لیزری تنگ کردن حفره های صورت و بسیاری عملیات دیگر لیزری روی صورت انجام داد. روش های مختلف را می توان با یکدیگر ترکیب کرد و نتیجه حتی مطلوب تری بدست آورد. حتی اگر شما تزریق بوتاکس یا درمان های حجم دهنده ای از این قبیل داشته باشید باز هم می توانید درمان لیزری لک صورت و پوست انجام دهید. اگر قصد دارید صورت خود را بوتاکس کنید توصیه ما این است که اول درمان لیزری انجام دهید، یکی دو هفته صبر کنید و بوتاکس یا عملیات تزریق پوست را بعد از آن انجام دهید. سپس دو هفته تا شروع مرحله دوم درمان لک صورت با لیزر باز هم صبر کنید.
زیبایی یکی از مهم ترین دغدغه های امروزه افراد است. ابرو نیز، از مهم ترین عوامل زیبایی فرد است. کلینیک صدف با متدهای روز آماده ارائه خدمات کاشت ابرو به شما عزیزان در اصفهان می باشد