کیست بیکر که کیست پوپلیته نیز نامیده می شود معمولا در افراد بالغ به علت وجود یک مشکل در مفصل زانو به وجود می آید. از جمله این مشکل ها می توان به التهاب مفصل، پارگی منیسک زانو یا آرتروز اشاره کرد.
این شرایط می توانند سبب تولید بیش از حد مایع توسط زانو شده که این پدیده خود منجر به ایجاد کیست بیکر می شود. کیست بیکر یا کیست زانو در اطفال می تواند بدون وجود هیچ گونه مشکلی در مفصل زانو ایجاد شود.
با اینکه کیست بیکر می تواند سبب ایجاد تورم شده و در فرد احساس ناراحتی به وجود آورد، معمولا درمان مشکل زمینه ای آن، رهایی از این وضعیت را ممکن می کند.
از علل کیست بیکر زانو می توان به مایع سینوویال یا مایع مفصلی، اشاره کرد که در حالت عادی بصورت لایه ای، سطح داخلی کپسول مفصلی را پوشانده است. گاهی اوقات سلول های سینوویال در زانو، مقدار زیادی از این مایع را تولید می کنند که باعث ایجاد فشار زیاد در کپسول مفصلی می شود. این فشار علت ورم پشت زانو می شود. این تورم شدید موجب تشکیل کیست در پشت زانو می شود.
آسیب های غضروفی زانو (آسیب های مینیسک)
آرتروز زانو
روماتیسم
از آنجایی که زانو، یک مفصل بسیار پیچیده است، به آسانی دچار آسیب دیدگی می شود. این آسیب دیدگی ها می توانند موجب التهاب زانو و تشکیل کیست در پشت زانو شوند.
علاوه بر مایع سینوویال، لخته های خون نیز می تواند باعث کبودی و تورم در پشت زانو و پشت ساق پا شود. بسیار مهم است که پزشک شما برای درمان ورم پشت زانو برآمدگی پشت زانو را معاینه کند و بررسی کند که این برآمدگی ناشی از کیست حاوی مایع است یا لخته ی خون. برای تشخیص این مورد ممکن است نیاز به عکسبرداری توسط MRI یا اولتراسوند (سونوگرافی) باشد.
مهمترین علامت کیست بیکر دیدن و یا لمس یک برجستگی در پشت زانو است. این برجستگی وقتی که فرد زانویش را کاملا صاف و مستقیم نگه می دارد بیشتر به چشم می خورد.
کیست بیکر در غالب اوقات بدون درد است ولی در مواردی ممکن است با قدری درد همراه باشد. گاهی اوقات این کیست پاره شده و محتویات مایع آن به فواصل بین عضلات پشت ساق می ریزد. این واقعه موجب تورم و دردناک شدن عضلات پشت ساق می شود.
در صورتی که شما مبتلا به آرتروز زانو باشید، ممکن است حتی با درمان علت زمینه ای کیست بیکر، همچنان کیست سرجایش باقی بماند و از بین نرود. در صورتی که این کیست موجب درد زانو شده و محدوده حرکتی زانو را کاهش داده است، ممکن است پزشک شما، انجام جراحی را تجویز کند.
در صورتی که زانوی شما به علت حادثه یا ابتلا به آرتروز زانو، به شدت آسیب دیده است، ممکن است انجام جراحی برای ترمیم آن ضروری باشد. برداشتن کیست بیکر با جراحی کار ساده ای نیست، چرا که کیست بیکر بر خلاف سایر کیست ها، دارای لایه پوشاننده نیست. برای جراحی کیست بیکر، معمولا از تکنیک جراحی بسته به نام آرتروسکوپی استفاده می شود. در این روش، جراح از وسیله ای به نام آرتروسکوپ استفاده می کند که به شکل یک لوله باریک است و آن را در داخل زانو هدایت می کند. جراح با استفاده از وسایل جراحی بسیار ریزی که درون آرتروسکوپ قرار دارند، عمل جراحی را انجام می دهد.
بیرون کشیدن مایع درون کیست
ممکن است پزشک، با استفاده از تصاویر اولتراسوند، سر سوزنی را به داخل کیست هدایت کند و سپس مایع درون کیست را بیرون بکشد.
انجام تمرینات سبک زانو به صورت منظم، می تواند دامنه حرکتی و قدرت عضلات اطراف زانو را افزایش دهد. می توان برای تسکین درد شدید زانو از کمک عصا استفاده کرد. شما همچنین می تواند با استفاده از بانداژ کشی و قرار دادن کمپرس سرد، درد زانوی خود را تسکین دهید.
ممکن است پزشک شما یکی از داروهای کورتیکاستروئید مانند کورتیزون را برای درمان التهاب ناشی از کیست تجویز کند. پزشک این دارو را مستقیما در کیست تزریق می کند. هرچند این روش درمانی موجب برطرف شدن درد ناشی از کیست می شود، اما نمی تواند از شکل گیری مجدد کیست جلوگیری کند.
سعی کنید از یک زانو بند کشی تنگ که کمی به زانو فشار می آورد، استفاده کنید تا ازمیزان تورم زانو بکاهید. در صورتی که علائم ناشی از کیست بیکر به خودی خود برطرف نشدند به پزشک مراجعه کنید تا زانوی شما را معاینه کند و علت اصلی بروز کیست را تشخیص دهد.
گاهی اوقات بعد از بیرون کشیدن مایع درون کیست، برای کاهش درد پشت زانو و التهاب زانو، داروی کورتیزون (استروئید) در زانو تزریق می شود. البته این کار نمی تواند از بازگشت مجدد کیست جلوگیری کند.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.