سالمندان باچه مشکلات تغذیه ایی روبه رو هستند!!
علل اولیه : که عبارتند از افسردگی،تنهایی،ناتوانیهای جسمانی،مشکلات اقتصدی و مرگ همسر...این وضعییت میتواند بر تغذیه سالمند اثر نامطلوب بگذارد.
عوامل ثانویه : که عبارتند از تداخل مصرف دارو و غذا،خرابی دندان،بیماری های مزمن،و عادات غلط غذایی از جمله عواملی هستند که بر وضعییت سلامت و تغذیه ی سالمندان اثرات بدی داشته است
نیازهای تغذیه ای در دوران سالمندی عبارت است از :
1) انرژی : نیاز به انرژی با افزایش سن کاهش می یابد و سبب کاهش اندازه بدن،حجم بافت های بدن و کاهش فعالیتهای فیزیکی میباشد.با توجه به دریافت کافی مواد مغذی باید از ورود بیش از حد کالری به بدن جلوگیری کرد
2) پروتین : نیاز به پروتین در سالمندان بیشتر از دیگر افراد میباشد که این دریافت پروتیین باید از نوع مرغوب باشد مثل انواع گوشتهای بدون چربی،تخم مرغ ،ماهی،شیر کم چرب؛و حبوبات تامین گردد.البته مصرف مواد نشاسته ای و فیبر توصیه میشود که از غلات کامل نظیر نان،نانهای سبوس دار مثل سنگک،سیب زمینی،میوه ،املاح و ویتامین غنی هستند به مقدار لازم استفاده نمایند.
3) آهن : کمبود آهن در بین سالمندان به علت عدم دریافت کافی آهن و کاهش جذب آهن مشاهده میشود لذا توصیه میگردداز غذاهای آهن دار مانند گوشت،حبوبات،تخم مرغ و ...بیشتر استفاده نمایند
4) کلسیم : طبق مطالعات انجام شده جذب کلسیم بخصوص در زنان در سنین بالا کاهش پیدا میکند بنابرین این توصیه میشود از منابع کلسیم دار مثل شیر،لبنیات،سبزی ها،کلم،ماهی،کشک به مقدار لازم استفاده نمایند.جوانان به این نکته توجه داشته باشند برای پیشگیری از پوکی استخوان در سالندی در دوران جوانی علاوه بر داشتن فعالیت بدنی مناسب بایستی به مقدار کافی کلسیکم و ویتامین د استفاده نمایند
توجه
روزانه به مدت بیست دقیقه در معرض نور خورشید قرار داشته باشید
در مورد مصرف آب توصیه میشود که سالمندان روزانه 6تا 8 لیوان آب مصرف نمایند.