نام های دیگر: آب نارگیل، شیر نارگیل، نارگیل ویرجین، کوکوس نوسیفرا ( درخت نارگیل)
نارگیل یک جزء اصلی رژیم غذایی در فیلیپین، جزایر پلینزی و فرهنگ مالزی است. این فرهنگ ها معمولاً از نارگیل به عنوان یک داروی مکمل استفاده می کنند. آب نارگیل، شیر و روغن ( که در بخش گوشتی این میوه یافت می شود) بخش هایی از میوه اند که به طور معمول استفاده می شوند و به عنوان مکمل های غذایی مناسب محبوبیت بیشتری دارند. استفاده از نارگیل در پزشکی شامل خواص آنتی باکتریال، ضد قارچی و خواص ضد ویروسی اش می باشد. علاوه بر این نارگیل حاوی آنتی اکسیدان های قوی و محرک ایمنی است نارگیل در داشتن مقادیر زیادی از تری گلیسیرید با زنجیره متوسط (MCTs) منحصر به فرد است. در مقایسه با تری گلیسرید های بلند زنجیره که باید از طریق سیستم لنفاوی و کبد قبل از اینکه توسط عضلات به عنوان سوخت اکسید شود، جذب شوند. به تازگی آب نارگیل به عنوان جایگزینی مایع برتر در مقایسه با گاتوراد و دیگر نوشییدنی های ورزشی تبلیغ می شوند. آب نارگیل به نظر می رسد جایگزینی مایعات را افزایش می دهد، جلوگیری از کم آبی بدن و افت عملکرد فیزیکی را که در نتیجه کم آبی بدن است محدود می کند.
شیر نارگیل، روغن و تا اندازه ای آب نارگیل آنتی اکسیدان های قوی و حمایت از سلامت عملکرد ایمنی بدن را فراهم می کند. این خواص می توانند به ورزشکاران در مدیریت، استرس تمرین که سبب سرکوب سیستم ایمنی بدن شده کمک کند. MCTs که به طور مستقیم جذب خون می شوند می تواند به سرعت به عنوان یک منبع سوخت در طی ورزش اکسید شوند، از سوختن گلیکوژن عضله ورزشکاران استقامتی جلوگیری می کنند و سبب بهبود عملکرد می شوند. برخی شواهد نشان می دهند که MCTs می توانند میزان سرعت سوخت و ساز را افزایش دهند، کمک به کاهش وزن کنند و ترکیب بدن را بهبود بخشند. آب نارگیل به اندازه نوشیدنی های ورزشی در افزایش آب رسانی موثر است نسبت به آن ها برتری ندارد و همچنین ذکر شده است که کمتر قابل تحمل است و باعث ناراحتی دستگاه گوارش می شود. اطلاعات مربوط به خواص تحریک کننده سیستم ایمنی و ضد التهاب نارگیل محدود است. کارهای اولیه در حیوانات مثبت است، اثر ضد التهابی نارگیل را در دوز های بالا نشان دادند.
با این حال هیچ مطالعه این اثر را در انسان و یا با شرایط خاص مربوط به التهاب در ورزشکاران ارزیابی نکرده است در مطالعات کاهش وزن، روغن نارگیل پیشرفت های کوچک و تمایل به کاهش پیشرفت در چربی شکمی بدن را فراهم می کند با این حال تنها دو مطالعه مربوط به این اثرات شناخته شده و اطلاعات بیشتری برای تأیید این نتایج لازم است. در مطالعاتی که به منظور کاهش وزن صورت گرفته ۳۰ میلی لیتر ( ۲ قاشق غذا خوری) در هر روز از روغن نارگیل استفاده کرده اند. توصیه هایی برای آب نارگیل به عنوان جایگزینی مایعات شبیه دیگر مایعات هستند: عبارتند 120-۲۴۰ میلی لیتر هر ۱۵ دقیقه در طول ورزش و ۶۰۰ میلی لیتر در حین ورزش می باشد. اگرچه ان ها غنی از چربی های اشباع هستند، شیر و روغن های نارگیل تأ ثیر منفی بر سطح کلسترول خون نمی گذارد و مصرف آن بی خطر است.
نسخه اصلی مطلب نقش نارگیل در تغذیه ورزشکاران را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.