نام های دیگر: اودیاروتاکارپین، ووچوـ یو، میوه اودیا، اوودیامین
روتاکارپین از میوه اودیاروتاکارپا گرفته شده که یک درخت بومی کوچک بومی در چین و کره است، که به طور گسترده ای در طب چینی برای بیش از ۱۰۰ سال است که استفاده می شود و ترکیبی حاوی نیتروژن به نام آلکالوئید است به تازگی به عنوان مکمل غذایی به بازار عرضه شده که به طور کلی شرایط التهابی را درمان می کند. اودیاروتاکارپا یک منبع طبیعی سینفرین، یک عنصر معمول موجود در دارو های کاهش وزن است که ادعا می شود توانایی افزایش متابولیسم و چربی سوزی و کاهش اشتها را دارند. در حالی که التهاب حاد به عنوان پاسخ فیزیولوژیک طبیعی برای محافظت از سلول ها و بافت های عضلانی در برابر آسیب هست. پاسخ التهابی بیش از حد فعال مخل بازیافت و عملکرد ورزشی و سلامت کلی یک ورزشکار هست. نتایج مطالعات انسانی نشان می دهد که روتاکارپین به واسطه فعالیت آنزیم های پیش التهابی COX-2 به محافظت از ورزشکار در برابر التهاب مزمن ( که این التهاب سبب صدمه به عملکرد و مهار بازیافت می شود) کمک می کند.
مطالعات بیشتر نشان داد که روتاکارپین ترشح اکسید نیتریک را افزایش داده که باعث گشاد شدن عروق و افزایش تحویل مواد غذایی برای حمایت از عملکرد عضلات می شود. ورزشکاران ممکن است از افزایش حفاظت در برابر التهاب مزمن سود ببرند چرا که التهاب مزمن می تواند باعث آسیب به عملکرد و کاهش سرعت بازیافت شود. این مکمل با ادعا هایی که از آزمایش روی حیوانات یا مطالعات آزمایشگاهی به دست آمده به بازار عرضه شده، داده هایی در مورد آزمایشی روی انسان های سالم وجود ندارد. در نتیجه، کارکرد ها و توصیه هایی برای استفاده از روتاکارپین در انسان ها غیر ممکن است. اطلاعات کافی برای تأیید دوز بهینه برای استفاده مکمل موجود نیست هرچند مقادیر در دسترس به طور کلی در محدوده ۱۰- ۱۰۰ میلی گرم که اغلب در ترکیب با مواد دیگر است. روتاکارپین می تواند به عنوان عصاره با جوشیدن ۱/۵- ۱۲ گرم از میوه خشک در آب به مدت ۵ تا در ۱۰ دقیقه و سپس صاف کردن آن به دست آید.
ورزشکاران می توانند این عصاره را روزانه ۳ بار، به خصوص ۱ ساعت قبل از تمرین بنوشند. روتاکارپین وقتی که در دوز توصیه شده مصرف می شود بی خطر به نظر می رسد. هر چند مطالعات ارزیابی اثرات جانبی محدود هست. به دلیل اینکه این ماده لخته شدن خون را کند می کند، ورزشکارانی که تحت عمل های جراحی هستند باید حداقل ۲ هفته قبل از عمل از مصرف آن خودداری کنند. روتاکارپین خواص ترموژنیک دارد به این معنی که قابلیت افزایش تولید گرما را داشته و به نوبه ی خود باعث چربی سوزی با کالری سوزی می شود. علاوه بر این باعث تحریک تولید مولکول های طبیعی به نام وانیلوئيدها می شود. مطالعات حیوانی، توانایی کاهش جذب چربی و همچنین افزایش سرعت سوختن چربی را نشان داده اند. همچنین آزمایش های حیوانی نشان داد در تسهیل تغییرات مطلوب ترکیب بدن مؤثر است، اگرچه این مورد روی مطالعات انسانی تأیید نشده است.
ساکارید ها ـ ساکارومایسس
نسخه اصلی مطلب مکمل روتاکارپین در ورزشکاران را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.