روش درمان افتادگی رحم یا پرولاپس رحم به سن، فعالیت جنسی، شدت بیرونزدگی رحم، اختلالات لگنی همراه و تمایل برای بارداری در آینده بستگی دارد.در حالتی که علایم این بیماری خفیف باشد با انجام ورزشهای تقویت کننده عضلات لگن یا همان تمرینات کیگل kegel (قبل از بارداری، در طول این دوران و بعد از زایمان)، این مشکل قابل پیشگیری و درمان است.درمان با کرم یا قرص واژینال استروژن میتواند جریان خون بافتهای مهبل و قدرت بافتهای حمایتكننده را افزایش دهد.
برای درمان افتادگی رحم از بیمار خواسته میشود که فیبر بیشتری در رژیم غذائی روزانه (حدود 20 گرم برای پیشگیری از یبوست) مصرف کند و اگر دچار سرفه مزمن است آن را درمان کند. بیمار دارای افتادگی رحم باید از بلند کردن اشیا سنگین و سیگار کشیدن خودداری کند. از مصرف کافئین (موجود در قهوه و چای و نوشابه های گازدار) پرهیز کند و اگر دارای اضافه وزن است، سعی در کاهش وزن خود داشته باشد.
در مرحله بعد، پزشک مداخلاتی انجام و دستگاهی به نام پساری داخل واژن قرار میدهد. این روش تا حد زیادی علایم را از بین میبرد و در دراز مدت باعث بهبود هم میشود. ولی متاسفانه خانمها کمتر تن به انجام این اقدامها میدهند و میخواهند خیلی زود مشکل با جراحی حل شود!
و در آخر عمل جراحی افتادگی رحم و مثانه و پرینورافی ( جراحی ترمیم پرینه و عمل جراحی واژن ) گزینه مناسب برای افرادی است که :
درد شدید بدلیل پرولاپس و افتادگی رحم و مثانه دارند
مشکلات روده و یا مثانه مثل عدم تخلیه کافی مدفوع و یا بی اختیاری ادراری دارند
بدلیل گشادی رحم و واژن مشکل در رابطه جنسی دارند