- این نقش هم به مواد تشکیل دهنده وهم به مقدار کالری خوراکیها بستگی دارد .
- بین 14 تا 30 درصد مرگهای ناشی از سرطان بعلت چاقی واضافه وزن میباشد .اضافه وزن وچاقی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطانهای روده بزرگ پستان-رحم- کلیه-کبدـپانکراس- کیسه صفرا -تخمدان-گردن رحم-رکتوم- مری لنفوم های غیر هوچکین ومولتیپل میلوم میشود.
- بعلاوه در حیوانات با القای کاهش وزن خطر ابتلا به سرطان کاهش یافته وباالقای چاقی این خطر افزایش میابد.مکانیزم دقیق این موضوع معلوم نیست.
- افزایش تولید هورمونهای استروییدی در بافت چربی در ایجاد سرطانهای رحم و پستان از واسطه های پیش التهابی ثابت شده است.مطالعات اخیر نیز میگوید که تغیر کالری غذاباعث افزایش خطر ابتلا به سرطان میشود.افزودنیهای غذایی و ادویه جات در امریکابعلت نظارت دقیق اداره غذا ودارونقش خیلی کمی درافزایش خطر ابتلا به سرطان دارند.
- اما مواد آلوده کننده غذا مثل پلاستیک بطری های اب وظروف غذایی یکبار مصرف باعث افزایش خطر میشوند.بسیاری از سموم قارچی موجود در روی کپک غذا مثل افلاتوکسین نیز خطر را افزایش میدهند .
- سبزیجات ومیوه ها بعلت اثر انتی اکسیدانی باعث کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطانها میشوند. چای سبز وانگور وگوجه ازین قبیل میباشند.
- از طرف دیگر مصرف داروهای تایید نشده میتوانند باعث افزایش این خطر شوند.مثل داروهای گیاهی چینی که در سطح وسیعی برای لاغری استفاده شدندوپس از مدتی سهوا داروهای دیگری جایگزین شدند.که سرطانزا بوده وتعداد زیادی خانمها که ار آن استفاده میکردند به سرطان دستگاه ادراری مبتلا شدند.