ارتباط چاقی و 5+8 سرطان
چاقی انسان را در برابر انواع بیشتری از سرطان ھا نسبت به آن چه تا پیش از این فکر می کردیم، آسیب پذیر می سازد . در بررسی های قبلی بیشترین ارتباط چاقی در سرطان ھای مری ، رحم ،پستان، روده بزرگ و کلیه دیده شده بود ولی اکنون خطر بالای ابتلا به 8 سرطان دیگر از جمله معده ،کیسه صفرا ، کبد، تخمدان، تیروئید، لوز المعده ، میلوم متعدد ( نوعی سرطان خون) و مننژیوم (شکل اغلب خوش خیم اما ھمچنان به طور بالقوه مضر تومور مغزی) به علت چاقی مشخص شده است .به طور کلی، خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان در میان افرادی که بیش از اندازه چاق هستند به بیشترین میزان خود می رسد . چاقی به یک حالت التھاب مزمن در سراسر بدن منجر می شود و تولید طبیعی ھورمون ھایی مانند انسولین، تستوسترون، و استروژن را مختل می سازد که ھمگی عواملی ھستند که ممکن است به بروز سرطان منجر شوند.
بنابراین خطر سرطان به واسطه اضافه وزن یا چاقی بیشتر از آن چیزی است که تا پیش از این تصور می شد. بسیاری از سرطان ھای تازه شناسایی شده مرتبط با اضافه وزن تا پیش از این در کانون توجه مردم قرار نداشتند و اضافه وزن عاملی موثر در ابتلا به آنھا در نظر گرفته نمی شد.تغییرات گسترده در سبک زندگی می تواند این خطرھای افزایش یافته ابتلا به سرطان را در افراد چاق و دارای اضافه وزن کاھش دھد. عوامل مرتبط با سبک زندگی مانند رعایت یک رژیم غذایی سالم، حفظ وزن سلامت و ورزش کردن در کنار سیگار نکشیدن می توانند تاثیر قابل توجھی بر کاھش خطر ابتلا به سرطان داشته باشند.
در ھمین راستا، تلاش ھای عمومی برای مقابله با سرطان باید بر این قبیل موارد متمرکز شوند زیرا مردم توانایی کنترل بر آنھا را دارند. دشواری کاھش وزن یک سد عمده بر سرراه این درمان هاست و بیماران باید انتظاراتی واقع بینانه از خود داشته باشند و به جای آن که از روند کاھش وزن خود دلسرد شده و ھمه چیز را در میانه راه رھا کنند، ابتدا بر پرھیز از افزایش وزن بیشتر متمرکز شوند.
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .