برست از بافت چربی و بافت غددی ساخته شده است که توسط پوست احاطه شده اند؛ این بافت ها بر روی عضله جدار قفسه سینه قرار میگیرند. جراحی پستان، نوعی جراحی است که به سینه بانوان شکل می دهد. این چنین جراحی هایی به دلایل مختلفی انجام می شوند. در کل دو دلیل عمده و اصلی برای جراحی کردن پستان وجود دارد.
این دسته جراحی ها یا به منظور اهداف زیبایی، از جمله بازسازی، جوانسازی و یا تغییر اندازه سینه صورت می پذیرند؛ یا به منظور اهداف پزشکی و درمانی، از جمله کوچک کردن سینه جهت کاهش فشار وارده روی گردن و کمر و یا درمان سرطان انجام می شوند. قبل و بعد از این جراحی ها، نیاز به یک سری از اقدامات مراقبتی است؛ که یکی از آن ها، تامین آهن کافی فرد است. در ادامه این مقاله به بررسی لزوم تامین آهن قبل از جراحی پستان می پردازیم.
شایع ترین علت برای جراحی کردن پستان ها، درمان سرطان پستان است. امروزه با وجود پیدایش درمان های نوظهور و کم تر تهاجمی، همچنان جراحی بهترین روش برای درمان سرطان پستان محسوب می شود. این روش درمانی می تواند اهداف پیشگیرانه نیز داشته باشد، و یا به منظور بهبود کیفیت زندگی و درمان مشکلات ناشی از داشتن سینه های بزرگ صورت بگیرد.
همچنین بخوانید: کشیدن درن بعد از عمل پستان
جراحی پستان بسته به وسعت بیماری، می تواند به صورت جراحی تخلیه کامل پستان یا عمل جراحی حفظ پستان انجام گیرد. یعنی یا فقط ضایعه بدخیم پستان خارج می شود و سایر بافت های پستان حفظ می شود؛ و یا اینکه پستان به طور کامل برداشته می شود.
جراحی سینه و جراحی زیبایی پستان جزء جراحی هایی به شمار می آید که روزانه بر طرفداران آن اضافه می شود. جراحی زیبایی سینه شامل کوچک کردن سینه های بزرگ، بزرگ کردن سینه های کوچک یا همان پروتز سینه و لیفت سینه یا ماستوپکسی می باشد.
طبق آمار و ارقام حدود 90 درصد بانوان، از انجام این جراحی راضی هستند و معتقدند که این جراحی سبب افزایش اعتماد به نفس و پویایی اجتماعی آن ها شده است؛ و اگر به گذشته بازگردند بازهم این جراحی را انجام می دهند.
آهن از جمله مواد معدنی ضروری بدن است که در بسیاری از فرایندهای مهم بدن، از جمله ترمیم و بازسازی، خونسازی و درمان کم خونی، انعقاد خون و... نقش پررنگی دارد. همه این موارد در تمام جراحی ها به وِیژه جراحی پستان موثر می باشند؛ از این رو می توان با رژیم غذایی درست و یا مصرف مکمل ها، آهن مورد نیاز بدن را تامین نمود. کسانی که آزمایش خون داده و تشخیص کم خونی داشته اند؛ باید آهن و اسید فولیک مصرف کنند و کسانی که کم خونی ندارند نیازی به مصرف اضافی آهن ندارند.
منابع غذایی غنی از آهن شامل موارد زیر می شوند:
توصیه می شود در صورت احساس هر توده ای در پستان خود حتما در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید. تشخیص ماهیت توده پستان ، و روشهای درمانی مورد نیاز آن، از اقداماتی است که توسط فوق تخصص سرطان پستان انجام می پذیرد.