بخش اول
دیرتان شده است؟ نمیتوانید کلیدتان را پیدا کنید؟ برای قرار ملاقات آماده نیستید؟ کارهای امروزتان را انجام ندادهاید؟ شکی نیست که شما بخاطر این فشارهای ذهنی سردرد خواهید شد. سردردها زمانی که شما در استرس هستید، بیشتر از هر زمانی سراغ شما میآیند. در واقع استرس یکی از علل رایج سردرد هستند. حال که با استرس و سردرد سروکله میزنید، بد نیست تا استرس تان را کنترل کنید و از شر سردرد در امان بمانید.
مشکلات روزانه
استرسهای بزرگ زندگی همچون به دنیا آمدن بچه، مرگ عزیزان، تغییر شغلی و طلاق، جزو اتفاقات اجتناب ناپذیر زندگی است. اما این دست از استرسها لزوما به شروع سردرد شما منتج نمیشوند. این اتفاقات روزمره هستند که منجر به بروز سردردهای روزانه در شما میشوند. اتفاقاتی همچون جستجو برای یک کاغذ گم شده، نشستن در ترافیک و کنار آمدن با مشکلات در محیط کار، شما را به سوی سردرد میکشند.در صورتی که در این مواقع شما ماهیچههایتان را منقبض میکنید، دندانهایتان را به هم میفشرید و شانههایتان را سفت میگیرید تا استرس را کم کنید، شما تنها منجر به افزایش سردرد خود میشوید و وضع را خراب تر میکنید.
تکنیکهای تمدد اعصاب را به کار گیرید
تکنیکهای تمدد اعصاب میتواند علائم استرس از جمله سردرد را کاهش دهد. گذراندن زمان با فعالیتهای لذت بخشی همچون گوش دادن به موسیقی، رقصیدن، ورزش کردن و کتاب خواندن میتواند به شما کمک شایانی بکند. ضمنا سعی کنید تا روزانه حتی به مدت ۱۰ دقیقه شده از تکنیکهای تمدد اعصاب همچون مدیتیشن، یوگا، تایچی و تنفس عمیق کمک بگیرید.
شرایط بدتر از استرس را بشناسید
بیشتر سردردها جایی برای نگرانی ندارند. اما اگر سردرد زندگی روزمره شما را مختل کرده، از دکترتان برای درمان کمک بخواهید. ممکن است شما استرس داشته باشید، اما ممکن است سردرد ناشی از مورد دیگری باشد.
اما در صورتی که سردرد شما در دارای یکی از شرایط زیر است، بهتر است به دنبال راه حل درمانی باشید:
- سردردهای ناگهانی و بسیار شدید
- سردردهای به همراه تب، گرفتگی گردن، جوش، گیجی، دو بینی، ضعف و بی حسی در اعضای بدن
- سردرد پس از جراحت سر
- افزایش سردرد پس از استراحت و خوردن مسکن
این علائم ممکن است نشانه از وجود یک بیماری نیازمند درمان باشند.