مزوتراپی روشی برای تحویل مستقیم دارو به موضع درمان بدون درگیر کردن اعضای دیگر بدن می باشد. بدین ترتیب که داروها به جای این که به صورت خوراکی یا تزریقی مصرف شوند در لایه های پوست محل درمان تزریق می شوند. در نتیجه مقادیر کم دارو به کار می رود و عوارض سیستمیک داروها به بیمار تحمیل نمی شود.
در حوزه پوست و زیبایی مزوتراپی در سه زمینه کاربرد دارد :
- جوانسازی پوست ( رفع چین و چروک و رفع لک های پوستی )
- ریزش مو
- لیپولیز موضعی و رفع چاقی های موضعی و سلولیت
داروهایی که برای مزوتراپی به کار برده می شوند بر اساس مشکل بیمار انتخاب می شوند. مثلا هیالورونیک اسید برای جوانسازی کاربرد دارد.
تزریق با مزوگان یا به صورت دستی انجام می شود که عمق تزریق هم بر حسب نوع دارو و هدف درمانی متفاوت است. مزوتراپی باید توسط پزشک متخصص ماهر که آناتومی پوست را به خوبی می شناسد و از خواص داروها مطلع است انجام شود.
مزوتراپی برای جوانسازی :
مزوتراپی به منظور افزایش شفافیت و لطافت پوست و بهبود قوام پوست به کار می رود. به طوری که پوست روشن تر و سفت تر می شود و چین و چروک های سطحی نیز کاهش می یابند. ویتامین ها، مواد مغذی پوست، هیالورونیک اسید و اسیدهای آمینه برای جوانسازی به کار برده می شوند.مزوتراپی در درمان ملاسما یا لک حاملگی به ویژه موارد مقاوم به درمان هم مفید است. موادی مثل ویتامین C و اسید گلیکولیک در غلظت های متفاوت جهت مزوتراپی ملاسما در دسترس هستند. تیرگی های دور چشم هم با مزوتراپی بهبود نسبی پیدا می کنند.
مزوتراپی جهت لاغری موضعی :
در همین ابتدای بحث باید تأکید کنیم مانند بقیه روش های لیپولیز، مزوتراپی هم جهت حذف چربی های موضعی انجام می شود نه کاهش وزن!!!
جهت مزولیپولیز از داروهایی مثل ال کارنی تین، کافئین و فسفاتیدیل کولین استفاده می شود.
تزریق ها معمولا به صورت هفتگی انجام می شود (تا ده جلسه) و سپس هر 3 ماه یک بار چند جلسه دیگر نیز انجام می شود. عمق تزریق در مزولیپولیز نسبت به موارد دیگر مزوتراپی بیشتر است چون هدف بافت چربی است و معمولا عمق 1-0/8سانتی متر انتخاب می شود.
برای رفع غبغب نیز می توان از روش مزولیپولیز به صورت هر دو هفته یک بار استفاده کرد و معمولا 6-5 جلسه درمان کافی خواهد بود.