در گذشته بعضی از قبایل به علت داشتن عقاید مختلف اقدام به تاتو می کردند ولی در حال حاضر بسیاری از افراد جهت ایجاد تغییر در ظاهر خود، بر روی صورت یا بدن خود تاتو می زنند ولی تاتو ممکن است عوارض و مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.یکی از شایعترین مشکلاتی که بعد از انجام تاتو ایجاد می شود احساس پشیمانی است.بسیاری از افراد بلافاصله یا مدتی بعد از تاتو، از وجود آن ناراضی شده و به دنبال راهی برای از بین بردن آن می گردند. ولی باید این نکته را به خاطر داشت که تاتو دائمی است و اگر فرد پشیمان شود فقط با لیزر می توان آن را کمرنگ کرد ولی ته رنگ آن و رد پای سوزنها روی پوست همیشه ماندگار است.البته هرچه تاتو سطحی تر وبه اصطلاح غیر حرفه ای تر باشد پاک کردن آن راحت تر است. همچنین پاک کردن رنگ قهوه ای یا مشکی ساده تر است ولی ازبین بردن رنگ قرمز، سبز یا آبی بسیارمشکل است.
برخی از آرایشگر ها برای رفع تاتو آن را با رنگ قهوه ای یا کرم استتار می کنند.استتار با پاک کردن کاملا متفاوت است . استتار با رنگ باعث می شود که اگرپزشک بخواهد تاتورابالیزر پاک کند دراثر بر خورد لیزر با رنگ رویی واکسیده شدن آن ته رنگ سیاهی به وجود می آید.عارضه دیگر، آلرژی یا حساسیت به رنگ تزرق شده است که به صورت تورم، قرمزی و خارش بلافاصله بعد از تاتو ایجاد می شود.گاهی آلرژی، ماهها یا حتی سالها بعد به وجود می آید که به آن واکنش جسم خارجی گفته می شود وبه صورت ضایعات برجسته در محل دیده می شود.یکی دیگر از عوارض تاتو، عفونت است. عفونت ممکن است در محل تاتو و به صورت درد و ترشح و دلمه بروز پیدا کند.گاهی هم استفاده از سوزنهای چند بار مصرف، منجر به انتقال عفونتهایی مثل ایدز و هپاتیت می شود.
کاهش ابرو های موجود، عارضه دیگر تاتو است که علت آن ضربات سوزنهای تاتو به فولیکولهای موی موجود بوده وتقریبا غیر قابل برگشت است. به طوریکه اگر بیمار از تاتوی ابروی خود هم پشیمان شده باشد ، حجم ابرو به قدری کم می شود که ناگزیر به ادامه تاتو می شود.بروز کلوئید یا گوشت اضافه در ناحیه تاتو هم یکی دیگر از عوارض تاتو می باشد که گاهی در محل تاتوی ابرو ایجاد می شود ولی بروز آن برروی تاتوی ناحیه سینه یا بازو شایعتراست.ضمنا باید به این نکته اشاره کرد که در تاتوی مخاط لب هم ممکن است همان عوارض تاتوی پوستی بروز کند با این تفاوت که چون معمولا از رنگ قرمز، استفاده می شود هم احتمال آلرژی بیشتراست و هم پاک کردن تتو بسار سخت تر است.
به هر حال متخصصین پوست، تاتو را به صورت معمول توصیه نمی کنند.تاتو فقط در مواردی توصیه می شود که به علت بیماری یا شکستگی ناحیه ای از ابرو فاقد مو شده باشد و با هیچ روش دیگری قابل اصلاح نباشد.در چنین مواردی بایستی تاتو تحت شرایط استریل و با سوزنهای یکبار مصرف و توسط فرد با تجربه انجام شود.در انتها باید به این نکته اشاره کرد که هاشورابرو نیز، نوعی تاتو است .بااین تفاوت که به جای تاتوی تمام ابرو فقط برخی از نواحی ابرو تاتو می شود .لذا تمام عوارض ذکرشده ممکن است بعد از هاشور هم بروز پیدا کند.
نسخه اصلی مطلب عوارض تاتو یا همان خالکوبی چیست؟ را در سایت دکتر فاطمه عندلیب بخوانید.