لیزر موهای زائد یکی از روش های مدرن و مؤثر برای حذف دائمی موهای زائد است که با استفاده از انرژی نور لیزر، فولیکول های مو را هدف قرار می دهد و تخریب می کند. این تکنیک نسبت به روش های سنتی مانند اصلاح با تیغ، موم یا وکس، و کرم های موبر، دارای مزایای قابل توجهی است به طور کلی، لیزر موهای زائد با ایجاد نتایج طولانی مدت و کاهش نیاز به درمان های مکرر، انتخابی مقرون به صرفه و کارآمد برای افرادی است که به دنبال رفع دائمی موهای زائد هستند.
مزایای لیزر موهای زائد به شرح زیر است :
یکی از مهمترین گام ها در مراحل انجام لیزر موهای زائد پس از انتخاب کلینیک مناسب مشاوره با پزشک متخصص می باشد . لازم است در جلسه ی مشاوره ، درباره ی اقدامات لازم پیش از انجام لیزر و بعد از آن صحبت کنید . در صورتی که به بیماری زمینه ای مبتلا هستید ، حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.
جلسه اول
قبل از انجام هر جلسه لیزر باید نواحی مورد نظر را که قصد دارید لیزر کنید ، با ژیلت شیو کرده پس از آن به کلینیک مراجعه نمایید . پس از گذشتن یک هفته ممکن است ، موهای زائد دوباره رشد کنند . پس از گذشت دو هفته از جلسه ی اول لیزر درمانی موهای زائد ، لازم است که موهای زائد روییده شده را شیو نمایید .
جلسه دوم تا پنجم
پس از انجام لیزر در جلسه دوم و سوم، تا اواسط ماه شاهد رشد موهای ناخواسته نخواهید بود و پس از 10-15 روز، موهای ناخواسته شما به آرامی رشد می کنند.
پس از گذراندن جلسه های چهارم و پنجم ، افراد مشاهده می کنند ، که تعداد بسیار کمی از موهای زائد مجدد رشد کرده است ، افراد در این فاصله دیگر دغدغه ی رشد موهای زائد نخواهند داشت ، به این دلیل ، که رشد آن ها بسیار محدود شده است .
جلسه ششم تا دهم
در جلسات ششم تا دهم افراد تاثیر لیزر ، را بر موهای زائد مشاهده می کنند . پس از گذراندن این دوره متوجه خواهید شد ، رشد موهای زائد شما کاهش یافته یا قطع می شود . علاوه بر قطع رشد موهای زائد ، پوست افراد روشن و صاف می گردد . مراحل انجام لیزر موهای زائد از شروع تا پایان ، باید به شکل مرتب انجام بگیرد . این امر موجب می شود ، که تا افراد نتیجه مطلوبی دریافت کنند .
در صورت داشتن شرایط و موارد زیر، انجام لیزر موهای زائد توصیه نمی شود:
به طور کلی لیزر موهای زائد روشی بسیار ایمن بوده و عوارض جانبی لیزر موهای زائد به ندرت مشاهده می شوند. عوارض حذف موهای زائد با لیزر شامل درد اندک، التهاب و قرمزی پوست می باشد که معمولاً موقتی هستند و خیلی زود ناپدید می شوند. سایر عوارض لیزر مانند تغییر رنگ پوست و ایجاد اسکار ، عوارض حاد این روش درمانی محسوب شده و معمولاً ناشی از خطای درمانی هستند. پس توجه داشته باشید که برای به حداقل رساندن عوارض رفع موهای زائد با لیزر به کلینیک معتبر مراجعه کنید.
لیزر در مقابل الکترولیز
جلسات لیزر موهای زائد کوتاهتر می باشد و رفع موهای زائد تنها چند دقیقه طول می کشد، چراکه لیزر چندین مو را در یک زمان تحت تأثیر قرار می دهد. جلسات الکترولیز طولانی تر هستند، به طوری که در هر بار تنها یک تار مو هدف قرار می گیرد. الکترولیز را بایستی هفته ای یک بار یا دو بار تکرار کرد؛ بنابراین، نیاز به صرف زمان بیشتری دارد.
لیزر در مقابل وکس
لیزر مو زائد برخلاف وکس نیازی به صبر کردن برای رشد مو و بیرون زدن آن نیست. ممکن است جلسات لیزر در حدود یک ماه یا بیشتر از هم فاصله داشته باشند. در طی این مدت شما می توانید مو های خود را حتی در زمان جلسه لیزر نیز اصلاح کرده و همیشه پوستی صاف و شفاف داشته باشید. یکی از دیگر معایب استفاده از وکس در مقابل لیزر موهای زائد این است که برای از بین بردن موهای زائد، موها کشیده خواهند شد که در نتیجه آن پوست نیز کشیده شده و می تواند آسیب بسیار زیادی به پوست و بافت ها وارد شود.
لیزر در مقابل کرم های موبر
استفاده از کرم های موبر علاوه بر بوی تند و نامطبوعی که دارند ممکن است باعث حساسیت در افراد گردد. همچنین استفاده از آن کمی زمان بر است و می بایست کمی حوصله به خرج داد تا خمیر به مدت چند دقیقه بر روی سطح پوست بماند تا خشک شود. در صورتی که استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد به این صورت نمی باشد و به راحتی و بدون اتلاف وقت و بروز حساسیت انجام می شود.
بیشتر بخوانید : آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی و ناباروری می شود؟
عوامل مختلفی بر هزینه لیزر موهای زائد تاثیرگذار هستند که مهمترین آنها وسعت ناحیه تحت درمان است. هر چه مناطقی بزرگتری از بدن تحت لیزر قرار بگیرد هزینه ها بیشتر خواهد بود. علاوه بر این نوع دستگاه مورد استفاده، تعداد جلسات مورد نیاز، مکان کلینیک و تجربه و تخصص پزشک در تعیین هزینه لیزر موثر هستند.
این روش برای افرادی که دارای موهای تیره و پوست روشن هستند، بهترین اثر را دارد.
حداقل چهار هفته قبل از لیزر مو، از وکس استفاده نکنید. مو هدف اصلی تمام دستگاه های لیزر است، و اپیلاسیون، وکس و بند انداختن مو را از پوست حذف می کند. بهترین راه پیش از لیزر استفاده از تیغ می باشد.
بعد از حدود دو هفته از جلسه لیزر موهای زائد شروع به ریزش می کنند و فرد می تواند ریزش محسوس آنها را در لباس زیر خود مشاهده کند.
لیزر موهایزائد به علت نابود کردن فولیکول مو تاثیر دائمی و چشمگیری در موهای زیرپوستی دارد.
لیزر موهای زائد به عنوان روشی مؤثر و نسبتاً دائمی برای رفع موهای زائد، انتخابی محبوب در بین بسیاری از افراد است. با این حال، برای دستیابی به نتایج ایمن و مطلوب، انتخاب مراکز درمانی معتبر و دارای پزشک پوست با تجربه امری حیاتی است. مراکز درمانی معتبر با بهره گیری از تکنولوژی پیشرفته و رعایت استانداردهای بهداشتی، ریسک عوارض را کاهش داده و کیفیت نتایج را تضمین می کنند.
همچنین بخوانید : بررسی تفاوت لیزر با الکترولیز در رفع موهای زائد