بررسی های زیادی ارتباط بین مصرف گوشت قرمز (گاو- گوسفند-و...) و نیز گوشت های فرآوری شده (هات داگ-ژامبون- سوسیس- کالباس و ...) را تحت بررسی قرار داده اند و احتمال افزایش خطر سرطان روده بزرگ و راست روده و پروستات با این تركیبات غذایی تأیید شده است. گوشت حاوی تركیبات متعددی است كه خطر سرطان را می افزاید.
مواد سرطان زا از جمله آمینهای هتروسیكلیكو هیدروكربنهای آروماتیک چند حلقه ای با پختن گوشت در حرارتهای بالا ایجاد میشوند. هم موجود در گوشت قرمز ممكن است باعث تولید رادیكالهای آزاد در كولون شود كه باعث تخریب دی ان آ میشود.
همچنین بخوانید: علائم سرطان سينه در مردان
تركیباتی كه برای فرآوری گوشت مورد استفاده قرارمیگیرند (نیتریتها- نیتراتها و نمكها) باعث تشكیل نیتروز آمینها میشوند كه باعث تخریب دی ان آ میگردند. علاوه براین ممكن است تركیبات چربی گوشت در افزایش خطر، مؤثرباشند. بطور مثال غذاهای چرب باعث افزایش غلظت اسیدهای صفراوی و سایر تركیبات در مدفوع میشوند كه ممكن است سرطان زا باشند.
البته باید توجه داشت كه گوشت منبع خوبی برای تامین پروتئین با كیفیت است و می تواند بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز را تأمین كند.توصیه فعلی محدود كردن مصرف گوشتهای فرآوری شده و گوشتهای قرمز است. به این منظور از گوشت بدون چربى و در ابعاد كوچكتر استفاده كنید و از گوشت بیشتر بعنوان غذای مكمل استفاده كنید تا بعنوان غذای اصلی.گوشت را بیشتر به صورت كبابى، آب پز یا درون فر استفاده كنید و از غذاهاى سرخ شده كمتر استفاده نمایید.
سرطان پستان یکی از بیماری هایی است که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام، می توان از عوارض وخیم و مرگ بیمار جلوگیری نمود. گاهی برای درمان یا پیشگیری از سرایت این بیماری به بخشهای دیگر بدن، به تشخیص پزشک متخصص انجام جراحی سرطان پستان الزامی است.