1- مصرف غذاهای نشاسته ای پر فیبر مانند نان های سبوس دار به بهبود حافظه کمک می کند . غذاهای پر فیبر قند خون را به مدت طولانی تری بالا نگه می دارند و عملکرد مغز را بهتر می کنند .
2- خوردن صبحانه حاوی مواد پروتئینی نظیر تخم مرغ ، گوشت ، حبوبات و لبنیات و غذاهای نشاسته ای پرفیبر سبب افزایش دقت و توجه و تقویت حافظه می شوند . تخم مرغ حاوی لسیتین است که در بدن به کولین تبدیل می شود که در ساختمان استیل کولین بکار می رود. استیل کولین اهمیت بسیاری برای فعالیت های مغز و مرکز حافظه دارد . در صورت کمبود لسیتین قدرت حافظه کاهش یافته و قدرت حفظ طولانی صحبت ها و دیده ها از دست می رود و مطالب جدید به سختی به خاطر سپرده می شود.
3- غذاهای غنی از مواد آنتی اکسیدان می توانند سبب افزایش قدرت یادگیری شوند . میوه ها و سبزیجات تازه حاوی ویتامین های A و C هستند که اثر آنتی اکسیدانی دارند .
4- نقش اسید های چرب اومگا 3 در بهبود وضیعت حافظه نشان داده شده است . بهترین منابع اومگا 3 ، ماهی ها نظیر ماهی آزاد ، قزل آلا، ماهی تن و ساردین است . اومگا 3 در گردو ، روغن سویا و کانولا و کنجد نیز وجود دارد .
5- باید به حد کافی آب نوشیده شود تا بدن دچار کم آبی نشود .
6- سویا نیز با خواص مختلف خود اثر مثبت بر حافظه دارد و توصیه می شود به مقدار کافی در برنامه غذایی گنجانده شود .
بطور خلاصه آنچه موجب تقویت حافظه می شود یک رژیم غذایی متعادل حاوی مقدار زیاد سبزی و میوه تازه ، و مقدار متعادل از غذاهای نشاسته ای ، پروتئین ، لبنیات و روغن های حاوی اومگا 3 می باشد .از سوی دیگر ، الکل ، سیگار ، چربی های اشباع ، نان سفید بدون سبوس ، شیرین کننده های مصنوعی ، افزودنی های رنگی ، غذاهای یخ زده و مواد غذایی خیلی شیرین عملکرد مغز را کاهش داده و حافظه را تضعیف می کنند