دکتر بیژن فروغ - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

پا درد

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drforogh.ir
آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف تلفن مطب : 66576424 - 021

پا ساختار پیچیده ای از 26 استخوان و 33 مفصل لایه لایه با یک شبکه در هم پیچیده از 126 عضلات، لیگامانها و اعصاب است. فرد به طور متوسط ​​بايد چهار ساعت روی پای خود بایستند و در روز بین 8000 و 10،000 قدم برمي داريم. پاها نسبت به بقیه بدن بسیار کوچک هستند ، ودر هر مرحله نیروی فوق العاده ای بر روی آنهاوارد مي شود كه حدود 50 درصد بیشتر از وزن بدن شخص است. در طول یک روز به طور متوسط ​​نیروی ترکیبی معادل چند ين تن بر پاوارد مي شود. علاوه بر حمایت از وزن، پا به عنوان کمک فنر و به عنوان یک اهرم به حرکت پا به جلو عمل می کند وموجب تعادل و تنظیم بدن در سطوح ناهموارمي گردد. ، پس، تعجب آور نیست که حدود 75٪ از افراد درطول زندگی خود درد پارا تجربه مي كنند. با توجه به مطالعه اخیر، پا درد مزمن و شدید برای یکنفر از هفت نفر از زنان از کار افتادهتجربه مي شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

به طور کلی درد پا در یکی از سه محل ازنظر منشاء تعریف می شود :

1- انگشتان پا
2- جلو پا (forefoot)،
3- پشت پا (hindfoot).
مشکلات انگشتان پا اغلب به خاطر فشار اعمال شده توسط کفش های تنگ رخ می دهد.منشاء درد در جلو پا معمولا شامل استخوان متاتارس (پنج استخوان که از جلوی قوس پا گسترش مي يابد) و استخوان sesamoidاست(دو استخوان کوچک كه در بالای استخوان متاتارس اول و متصل به انگشت شست پااست ).منشاء درد در پشت پا می تواند از پاشنه پا تا كف پا گسترش يابد كه در سراسر (كه به عنوان پلانتار شناخته شده) شكم پا تاثیر گذار است.

چه عواملي باعث درد پا مي شود ؟

شرایط عمومی درد پا

بيشترين علت درد پا عدم فيت بودن کفش و اتصالات آن است.. کفش پاشنه بلند، عامل عمده تشدید درد پاست،كه باعث مشکلات در انگشتان پا نيز مي شود. شرایط آب و هوا نیز می تواند باعث تشدید درد پاشود. تاثیر می گذارد پا در سرما منقبض و كوچك شده و در گرما منبسط متورم و بزرگتر مي شود. همچنین اندازه پا در طول 5٪ تغییر شکل مي دهد و اندازه آن بسته به اینکه آیا فرد در حال راه رفتن، نشستن، یا ایستادن است كاهش يا افزایش می يابد.

راه رفتن نامناسب با توجه به شرایط آناتومي پا و شكل ارثي یا مي تواندباعث ایجاد عدم تعادل و یا گردش خون ضعیف كرده و درد پا ايجاد كند. اغلب کوتاهي یک پا ، باعث عدم تعادل است كه اين كوتاهي پنهان بوده و سالها تشخيص داده نمي شود دليل پنهان بودن آن كوتاهي در حد ميلي متري و غير قابل ديد بودن آن است و بعضا وقتي به افراد كفته مي شود كه يك پا كوتاهتر است آنان پذيراي اين تشخيص نبوده و ناباورانه به آن نگاه مي كنند.ورزش، مانند دویدن و یا ورزش های ایروبیک شدید، پرش و جهش می تواند پا را صدمه بزند.آسیب های شایع پا عبارتند از میخچه، پینه، تاول، گرفتگی عضلانی، زانو حاد و صدمات مچ پا، درد و تورم کف پا، و استmetatarsalgia.

وضعیت های پزشکی که باعث درد پا مي شود ؟

شرایط آرتروزی، به خصوص آرتروز و نقرس باعث درد پا می شود. اگر چه آرتریت روماتوئید تقریبا همیشه در دست بروز مي يابد، قسمت شكم پا را نيز نیز می تواند آسیب بزند.استئوپروزيا پوكي استخوان ، که در آن از دست رفتن استخوان رخ می دهد همچنین می تواند باعث پا درد شود.دیابت یکی از علل جدی درد پاو عفونت و زخم است كه بدون مراقبت مناسب از پا ، می تواند منجر به قطع عضو شود.

با تغییر شکل پا، مانند انگشتان پنجه، یا bunionsعواملي ديگري كه پا را در معرض خطر قرار مي دهند شامل :

بی اشتهایی، فشار خون بالا و بیماری های دیگر که سیستم عصبی و گردش خون را تحت تاثیر قرار می دهند ودرد، از دست دادن حس و گزگز در پاها را سبب مي شوند، و همچنین افزایش حساسیت برای عفونت و زخم پا. حاملگی، نارسایی قلبی، بیماری کلیوی، هیپوتیروئیدی و می توانند سوخت و سا زرا افزايش داده و تورم در پا نيز ايجاد نموده وموجبات صدمه به پا و پادرد را فراهم آورند. افزایش وزن و عدم تعادل در بارداری منجر به استرس پا می شود. بیماری هاي موثر بر ماهیچه و کنترل حرکتی مانند بیماری پارکینسون، همچنین سبب مشکلات پا می شود. بعضی از داروها، مانند کلسی تونین و داروهای مورد استفاده برای فشار خون بالا، می توانند باعث تورم پا شوند.

علل درد انگشت پا

میخچه برآمدگي است که در واقع به صورت کالوس و یک لایه محافظ از سلول های مرده پوست متشکل از یک پروتئین سخت به نام کراتینتشكيل شده و. خود را به شکل مخروطی در اورده است و معمولا علت آن پوشيدن كفش تنگ برای مدت طولانی است. به عنوان ضخامت پوست، ذرت هسته برجسته است که اشاره به درون را تشکیل می دهند. ميخچه سخت دربين مفاصل پا توسعه يافته و معمولا در انگشت کوچک تشكيل مي شود. ميخچه می تواند دردناک باشد.

ناخن پا روینده و رشد کننده در درون: ناخن پا روینده و رشد کننده می تواند در هر انگشت رخ دهد، اما شایع ترین آن در انگشت بزرگ هستند. معمولا زمانی که کفش تنگ یا را تحت فشار قرار داده و بیش از حد بر روی ناخن فشار مي آورد ناخن را وادار به رشد به سمت گوشت پا خواهد كرد. عفونت های قارچی، صدمات واختلال در ساختار پا، و فشار مکرر به ناخن انگشت پا تحت تاثیر ورزش های شديد هوازی نیز می تواند ناخن پا روینده و رشد کننده را ايجاد کند.

پا درد

Hammertoes. Hammertoeانگشت چكشي است يك بدشکلی دائمی مفصل پا است که در آن خمي انگشت پا رو به پایین مشاهده مي شود. در انگشت دوم شایع تر است، اما ممکن است در هر يك و از سه انگشتان وسط يا هر سه آنها اتفاق بيفتد كوتهاهي ارتفاع كفش نيز در بروز آن موثر است.. بستري بودن برای مدت طولانی، دیابت و بیماری های مختلف است که به اعصاب و عضلات افراد صدمه مي زند از ديگر علل انگشت چكشي است.

علل درد در جلوي پا

بروز پا درد دست در جلوي پا با بالا رفتن سن افزایش می یابد. با تشخیص زودرس ودرمان نگهدارنده اغلب موفق به درمان خوهيم شد.

كالوس Callous :

مانند ميخچه از تکه های سخت و از سلول های مرده پوست از کراتین تشکیل شده است اما كالوس بر روی شكم پا و پاشنه پا بروز مي كند. معمولا پوست كف پا حدود چهل بار ضخیم تر از پوست جاهای دیگر بدن است ولي در كالوس اين ضخامت دو برابر مي شود..كالوس در كفش نامناسب صافی کف پا و پاي ديابتي بيشتر ديده مي شود.

نوروما :

بافت اطراف عصب پا بزرگ و ملتهب شده و باعث سوزش و یا سوزن سوزن شدن و گرفتگی و اسپاسم می شود. مورتون نوروما در پا شایع ترین است و با پوشيدن کفش تنگ و پاشنه بلند ارتباط دارذد مورتون نوروما در بين استخوان متاتارس سوم و چهارم با فشرده شدن عصب ايجاد مي شود. ساختار غیر طبیعی استخوانی به علت صدمه، ورم مفاصل پا همچنین ممکن است باعث این بیماری شود.

شکستگی استرس :

شکستگی استرس در پا، خستگی یا شکست رژه نیز نامیده می شود، معمولا از شكستگي بدون تروما و ضربه واضح در یکي از پنج استخوان متاتارس (عمدتا در دوم یا سوم) رخ می دهد. اگر شکستگی در استخوان متاتارس اول كه غير معمول است اتفاق بيفتد به دلیل تغییر الگوی راه رفتن طبیعی و تحمل وزن مسئله جدي تر خواهد بود.معمولا در رژه رفتن پياده روي طولاني ورزشهاي پرشي و جهشي اتفاق مي افتد..
Sesamoiditis. Sesamoiditisالتهاب تاندون های اطراف استخوان هاي کوچک مدور که در سر استخوان متاتارس اول می چسبد مي باشد و منجر به درد پا مي شود. استخوان Sesamoidتحمل استرس زیادی را در شرایط عادی بعهده دارند، استرس بیش از حد می تواند تاندون های اطرافاين استخوانها را. اغلب بدون هیچ دلیل روشن ملتهب نمايد، اما صدمات sesamoidدر فعالیت هايي مانند رقص باله، جهش و پرش ، دویدن، و ورزش های هوازی سنگين شايع است.

Metatarsalgia :

هر گونه درد در پایین پا وقتی که علت را نمیتوان تعیین کرد و در محل استخوان متاتارس رخ مي دهد به طور کلی به عنوانmetatarsalgiaشناخته مي شود.

علل درد در پاشنه پا و پشت پا

پاشنه بزرگترین استخوان در پا است. درد پاشنه پا شایع ترین مشکل پا است و هر سال دو میلیون آمریکایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

آدرس اینستاگرام دکتر بیژن فروغ

plantar fasciitisدرد و تورم کف پاشنه پا :

التهاب پلانتار فاسیا التهاب در گروه گسترده ای از تاندون ها و رباط ها - بافت همبند - که از پاشنه پا به شكم پا امتداد مي يابد رخ می دهد. اين فاسيا نقش حفظ قوس پا را داشته و با ايجاد فنريت نقش ضربه گير را دارد.در 9 درصد دونده ها علت درد پاشنه مي باشد.

اماس کیسه های مفصلی پاشنه پا

اماس کیسه های مفصلی يا بورسيت پاشنه از علل ديگر درد پاشنه است.(بورس یک کیسه کوچک پر از مایع است،كه در زیر استخوان پاشنه قرار دارد.

ناهنجاریHaglund Haglund.:

ناهنجاری به عنوان exostosisخلف پاشنه شناخته شده ورشد استخوانی در پشت استخوان پاشنه است. فشار كفش بر پشت پاشنه يكي از عوامل آن است. .

پس از مطالعه مقاله فوق شما را به خواندن مقاله ای درباره علائم و درمان شکستگی آرنج دست دعوت می کنیم .

نسخه اصلی مطلب پا درد را در سایت دکتر بیژن فروغ بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
روماتیسم ستون فقرات (اسپوندلیت آنکیلوزان) چیست؟دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
لیزر الکساندرایت؛ بروزترین دستگاه لیزر موی زائددکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
کفش طبی استاندارد چه ویژگی هایی دارد؟دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
اقدامات مهم هنگام قفل شدن مفصل زانودکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
شایعترین بیماریهای کلیهدکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
تغذیه و پرکاری تیروئیدشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
انواع روشهای کاشت مودکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت