1 ـ سعی كنید سرما نخورید.
2 ـ از عواملیكه موجب ایجاد حساسیت میشوند ،دوری كنید.
3 ـ از دود سیگار ، و مواد آلوده كننده محیط دوری كنید.
4 ـ در هنگام سرماخوردگی در صورت لزوم به صورت ملایم ، بدون فشار فین كنید تا به مخاط سینوس صدمه وارد نشود و در عین حال ترشحات خارج شود .
5 ـ در مواقع سرماخوردگی جهت رقیق تر شدن ترشحات ، كمك به دفع آنها و جلوگیری از ایجاد سینوزیت ،مایعات به مقدار فراوان بخورید .
6 ـ شستشوی بینی با محلول نمك بویژه در موارد سرماخوردگی مفید است .
درمانهای طبیعی برای حفظ سلامت سینوسها
1 ـ مرطوب كردن هوای محیط : هوای خشك سبب تحریك مخاط بینی و سینوس می شود.
2 ـ اجتناب از مواد آلوده كننده محیط بویژه دود سیگار: مواد تمیزكننده محیط ، مواد رنگی ، اسپری مو و مواد آلرژی زا هم سبب اختلال عملكرد سینوسها می شوند .
3 ـ حجم بیشتری از مایعات استفاده كنید، مایعات گرم بهتر است. این امر موجب رقیق شدن ترشح سینوس میشود. استفاده از مایعات حاوی كافئین یا الكل تأثیر معكوس دارد .
4 ـ شستشوی مرتب بینی با محلول نمكی
5 ـ اجتناب از تغییرات شدیددما و فشار محیط: هوای سرد در بعضی افراد موجب تورم مخاط بینی و ایجاد علامت می شود . تغییرات فشار محیط بویژه در ارتفاعات بالا در هنگام پرواز سبب تورم مخاط و حتی خونریزی در سینوس می شود .
6 ـ استراحت بیشتر از معمول در صورت سرماخوردگی
7 ـ بخور بویژه نوع گرم نیز مفید است .
روشهای مدرن جراحی سینوس ( آندوسكوپی سینوس )
در طی 30 سال گذشته روشهای كمتر تهاجمی یا Minimally invasive در جراحی قسمتهای مختلف بدن و از جمله سینوسها جایگاه مقبولی پیدا كرده است . در آندسكپی بینی و سینوس از یك وسیله كه به آن لنز ، تلسكوپ یا آندوسكوپ می گویند استفاده می شود .
این وسیله بصورت میله ای توخالی است كه درون ان لنزهایی كه حالت استوانه ای دارند قرار می گیرد . در یك انتها منبع نور وصل می شود . در همین سمت دوربینی نیز وصل می شود . انتهای دیگر میله وارد بینی و سینوس یا حتی مغز شده و دید بسیار روشن و با بزرگ نمایی مناسب در اختیار جراح قرار می دهد .