مدتها پیش عقیده بر این بود که پولیپها تومورهای کوچک مخاط بینی یا سینوس هستند ،اما با مطالعات بیشتر به این نتیجه رسیدند که پولیپ بینی از تورم موضعی و مکرر مخاط سینوس یا بینی حاصل میشود که با هر بار افزایش ادم زیر مخاطی بزرگ شده و با برآمده شدن به داخل راه هوایی سبب ایجاد علائم میگردد.به هر حال علت اصلی شکل گیری پولیپ به طور دقیق ،ناشناخته است .
به نظر می رسید با توجه به شیوع بیماری (4-1درصد جمعیت عمومی) و عارضه های احتمالی آن ،شناخت عوامل اتیولوژیک ، علل رشد ،افزایش تعداد و عود مکرر آن ضروری باشد.از طرفی با توجه به درمانهای رایج که در کوتاه مدت موثرند،باید به یکسری عوامل عفونی از جمله قارچها اهمیت ویژه ای داد.چرا که امروزه با افزایش مصرف داروها از جمله آنتی بیوتیکها ،عوامل قارچی چه ساپروفیت و چه پاتوژن در بسیار از بیماریها ظهور یافته اند و حتی تهدید گر جان بشر شده اند.
لذا با در نظر گرفتن آلودگیهای زندگی شهری ،نمی توان از قارچها به عنوان عوامل عفونی چشم پوشید. در این مطالعه سعی شده تا فراوانی عفونتهای قارچی در پولیپوز بینی بررسی شده و با توجه به میزان فراوانی رو به ازدیاد،راهکاری جهت درمان آن علاوه بر درمانهای رایج پیشنهاد کرد. این مطالعه از بیماران مبتلا به پولیپوز بینی بستری شده در بیمارستانهای امام خمینی و امیر اعلم در بخش گوش و حلق و بینی به مدت هفت ماه جمع آوری شده ،از بیماران نمونه برداری از پولیپ بینی به عمل آمد.
از مجموع پنجاه نمونه جمع آوری شده،که 34نفر مرد و 16 نفر زن بودند ، آزمایش مستقیم و کشت به عمل آمد که آزمایش مستقیم با پتاس 10%و کشت در محیط سابورودکستروزآگار بود.21 نمونه در آزمایش مستقیم و 17 نمونه در کشت از نظر قارچ مثبت شدند.از کل نمونه ها 42% در آزمایش مستقیم و 34% در کشت قارچ در پولیپوز بینی تشخیص داده شد که عامل جدا شده با توجه به تعداد و درصد موارد شامل 15 مورد آسپرژیلوس فلاووس (30%) و 2 مورد آسپرژیلوس فومیگاتوس (4%) بودند.ولی در هیچ یک از لامهای پاتولوژی گرفته شده قارچ مهاجم رویت نشد.
از نظر جنس ، عوامل مستعد کننده ، شغل ، گروه سنی وسابقه جراحی پولیپ یا سینوس اختلاف معنی داری بین موارد مثبت و منفی در ابتلا به پولیپ قارچی دیده نشد.