عوارض تزریق بوتاکس در کوتاه مدت و بلند مدت
دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drshahingohar.irآدرس مطب : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول تلفن مطب : 34416545 - 031
تزریق بوتاکس امروزه با اهداف زیبایی، جوانسازی و حتی درمانی مورد استقبال افراد بسیار زیادی قرار گرفته است که سیگنال های شیمیایی خاصی از اعصاب را که باعث انقباض ماهیچه ها می شوند، مسدود می کند. بوتاکس با وجود مزایایی که دارد ممکن است عوارضی هم داشته باشد. به طور کلی عوارض آن چندان زیاد و جدی نیست؛ اما وجود آنها هم غیرممکن اعلام نشده است. عوارض بوتاکس می تواند متفاوت باشد که بعضی از آنها نادر و بعضی از آنها رایج هستند. افراد می بایست در انتخاب پزشکی که مهارت کافی دارد برای کاهش عوارض این روش دقت کنند. همچنین پزشکان، آگاهی های لازم را راجع به این نوع تزریق و مراقبت های آن به فرد بدهند. تمام این موارد در کنار هم باعث می شوند که تزریق به شکل اصولی انجام شود، اثرات و نتایج به شکل بهینه خود را نشان دهد و عوارض جانبی تنها در مدت نقاهت روی داده و بعد از آنها شاهد حضور و دوام اینگونه عوارض نباشند.
- تورم و قرمزی
- تهوع
- سردرد
- درد
- عفونت
- کبودی
- از عوارض جانبی، کوتاه مدت بوتاکس می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- سردرد و سرگیجه بعد از بوتاکس
- تورم ناشی از بوتاکس
- کبودی ناشی از بوتاکس
- قرمزی در پوست
- عفونت
- علائمی شبیه آنفولانزا
- خشکی دهان و یبوست
- حساسیت به بوتاکس
- افتادگی پلک بعد از بوتاکس
- تضعیف ماهیچه های صورت
- مشکل در بینایی
- مشکل در بلع، صحبت کردن و مشکل در تنفس
- عدم تقارن در صورت
- ضعف عضلانی در محل تزریق در حالی که بوتاکس وجود دارد.
- آتروفی تدریجی عضلات بعد از 10 سال
- آسیب دیدگی اعصاب و عضله صورت
- تپش قلب بی دلیل
- تاری دید در بعضی مواقع
- اختلال در جویدن و بلع خوراکی
بوتاکس به طور عمومی به عنوان یک روش امن برای در زمینه زیبایی شناخته می شود؛ اما در برخی موارد نادر ممکن است عوارض جانبی جدی رخ دهد. در ادامه هر کدام از این عوارض جدی را مورد بررسی قرار می دهیم.
- ضعف عضلانی گسترده
- عوارض تنفسی
- مشکل در بلع مواد غذایی
- تحریک عضلات صورت
- حساسیت پوستی
- عوارض بینایی
- استفاده از بوتاکس می تواند اثرات منفی روی جنین مادران باردار داشته باشد. به همین دلیل نباید توسط زنان باردار مورد استفاده قرار گیرد.
- پس از استفاده از بوتاکس ممکن است نتوانید مانند قبل واکنش های احساسی در صورت خود داشته باشید. این مشکل معمولا بعد از مدتی برطرف می شود.
- ایجاد حساسیت به بوتاکس
- استفاده از بوتاکس ممکن است با برخی داروهای دیگر تداخل داشته باشد که لازم است قبل از انجام این کار، با پزشک خود مشورت کنید.
- مشروبات الکلی ننوشید : پیش از درمان ، از شما خواسته می شود تا بیست و چهار ساعت اولیه از نوشیدن این مایع خودداری کنید تا خطر بروز کبودی را بالا نبرید. این مسئله برای بعد از پروسه نیز صدق می کند. حداقل 24 ساعت از نوشیدن الکل صبر کنید.
- صورت خود را لمس نکنید : به منظور پخش نشدن دارو ، حداقل سه ساعت به صورت دست نزنید. برخی متخصصین توصیه می کنند سه روز از وارد کردن فشار زیاد به نقاط تزریق خودداری کنید. البته توجه داشته باشید اگر بوتاکس در بخش دیگری از بدن باشد هم نباید آن را لمس کنید.
- از درمان های پوستی بهره نگیرید : این دارو به زمان نیاز دارد تا درون ماهیچه بنشیند. در روز اول از مراقبت های بعد از تزریق بوتاکس ، از دوره های فیشیال ، ماساژ صورت ، لیف کشیدن و فیلرهای پوستی به هیچ عنوان استفاده نکنید. اگر پیش از موعد این کارها را انجام دهید ، تاثیر تزریق این ماده کم می شود و می تواند عوارضی نظیر افتادگی پلک و دوبینی به همراه داشته باشد.
- روی مناطقی که درمان روی آنها انجام شده نخوابید : سعی کنید تا سه ساعت از خوابیدن روی نواحی تزریق پرهیز کنید تا فشاری به آن ها وارد نشود.
- از نور خورشید دور بمانید: بهتر است برای ایمنی خودتان به مدت 24 تا 48 ساعت از آفتاب دور بمانید. توصیه می شود از سایر انواع حرارت از جمله تخت سولاریوم، وان آب گرم، دوش، حمام گرم و سونا هم خودداری کنید.
موارد احتیاط تزریق بوتاکس
- نسبت به پروتئین شیر گاو حساسیت وجود داشته باشد.
- واكنش آلرژيك نسبت به ساير محصولات سم بوتولينیوم
- در محل تزریق عفونت پوستی وجود داشته باشد
- وجود بیماریهای فعال عصبی مثل ام اس، ایتون لامبرت، میاستنی گراویس
- اشکالات ریتم قلبی
- دیابت کنترل نشده
- صرع و تشنج کنترل نشده
مطلب پیشنهادی : مزوبوتاکس چیست ؟
- برای تزریق بوتاکس به بهترین دکتر متخصص برای تزریق بوتاکس مراجعه کنید. پزشک با تجربه و متخصص می تواند مقدار مناسب بوتاکس را تعیین کند و با تزریق صولی و در محل مناسب، به شما این اطمینان را می دهد که دچار عوارض بعدی نمی شوید.
- در صورت داشتن انواع بیماری های زمینه ای یا حساسیت ها لازم است این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید.
- دستورالعمل های پزشک را به دقت انجام دهید و به مراقبت های بعد از تزریق بوتاکس نیز توجه کنید. عدم توجه به نکات و ممنوعیت های بعد از تزریق بوتاکس می تواند منجر به ایجاد مشکلاتی برای شما شود.
- استفاده از مواد با کیفیت: اطمینان حاصل کنید که پزشک شما از مواد با کیفیت و اصلی برای تزریق بوتاکس استفاده می کند.
- پس در بوتاکس برای پیشگیری از قرمزی بیشتر، بهتر است از سوزن مناسب باکیفیت بالا استفاده شود و تزریق آهسته و با مقادیر کم بوتاکس و همچنین استفاده از کمپرس سرد پس از اتمام انجام شود.
امروزه بوتاکس یکی از رایج ترین راه های جوانسازی پوست است که به علت غیرتهاجمی بودن، طرفداران زیادی دارد. با این وجود این روش عوارضی دارد که افراد نباید از آنها چشم پوشی کنند. تزریق بوتاکس با عوارض خفیف و در برخی از موارد جدی همراه است. از جمله اینکه ممکن است در محل تزریق، به صورت کبودی و تورم همراه با درد موضعی ظاهر شود. این واکنش ها معمولاً بی ضرر هستند و جای نگرانی وجود ندارد. نکته مهم در مورد این عوارض موقتی و کوتاه مدت بودن آن است و ممکن است طی چند روز یا نهایت چند هفته رفع شود؛ اما عوارضی نیز وجود دارد که بلند مدت و یا خطرناک است . جهت کاهش عوارض احتمالی، این تزریق باید به تجربه، مهارت و سابقه پزشک دقت داشته باشید.
نسخه اصلی مطلب
عوارض تزریق بوتاکس در کوتاه مدت و بلند مدت را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید