کاربرد پی آر پی (prp) در درمان دردهای اسکلتی عضلانی
آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]آدرس وب سایت : www.omidesalamati.irآدرس مطب : تلفن مطب : -
تزریق پی آرپی عضلانی یک روش درمانی جهت درمان دردهای مفصلی و استخوانی می باشد. در پی ار پی از سلول های خونی خود شخص استفاده شده که منجر به تسریع در روند بهبودی می شود. پلاکت ها حاوی فاکتورها یا پروتئین های خاصی هستند که به رشد سلول ها کمک می کنند. پی آر پی حاوی مقادیر زیادی ازاین فاکتورهای رشد می باشد که باعث تکثیر سلول ها، تمایز سلولی درهنگام بازسازی بافت ها و تسریع درترمیم بافت ها میگردد.
پلاسمای غنی از پلاکت، که در ایران با نام پلاکت درمانی و یا پی آر پی شناخته می شود، روشی نوین جهت بهبود رشد و التیام بافت های بدن می باشد. در این روش با جداسازی پلاسمای خون، افزایش غلظت و سپس تزریق آن به بافت ها، به تولید سلول های تازه و سالم در بافت بدن کمک کرده و باعث افزایش سرعت روند بهبود آسیب ها خواهد شد. این تزریق می تواند آسیب هایی نظیر پارگی تاندون آشیل، درد شانه ناشی از پارگی روتاتور کاف، همچنین دردهای اسکلتی و بسیاری از آسیب های بافت های نرم را بهبود بخشد.
در فرآیند تزریق پی آر پی ابتدا خون از یکی از رگ های بازوی فرد تحت درمان گرفته می شود و سپس با قرار دادن آن در دستگاه سانترفیوژ، سلول های مختلف خون را جدا میکنند. در مرحله بعد پزشک بخشی از خون که غنی از پلاکت می باشد را جدا کرده و به محل آسیب تزریق می کند.
- پی آر پی روشی کم تهاجمی و بدون جراحی می باشد.
- اکثر بیماران پس از یک یا دو جلسه انجام پی آر پی شاهد نتایجی بوده اند که تا بیش از 1 سال ماندگاری داشته است.
- با توجه به این که در این روش از خون خود بیمار استفاده می شود می توان آن را بسیار ایمن و بی خطر محسوب کرد.
- در بیشتر موارد، مدت زمان بهبودی بستگی به شدت آسیب دیدگی دارد، ممکن است برای بهبود عضلات، مفاصل یا رباط های آسیب دیده، زمان طولانی نیاز باشد. پی آر پی یک روش پیشرفته است که فرآیند بهبود را به صورت مؤثر و بدون خطر تسریع می کند.
- تزریق پی آر پی می تواند بسته به شدت آسیب وارد شده، نیاز به انجام عمل جراحی را برطرف کند.
- دارای عوارضی کم و جزئی
نتایج بدست آمده از هر روش درمانی به مقدار زیادی به شدت آسیب دیدگی بستگی دارد. برای مثال در مواردی که فرد دچار آرتروز خفیف شده باشد، تزریق پی آر پی می تواند از فرسایش بیشتر ناحیه آسیب دیده و پیشرفت آسیب جلوگیری کند. در هر صورت، در مواردی که سطح ابتلا به بیماری پیشرفته باشد، هدف از این روش حداقل کردن درد و بهبود عملکرد مفصل می باشد. به این ترتیب تزریق پی آر پی می تواند از انجام عمل جراحی جایگزینی مفصل و تعویض مهره ها جلوگیری کند.
نتیجه حاصل از بکارگیری این روش درمانی به میزان اسیب موجود در قسمت های مختلف بدن بستگی داشته است. اما به طور میانگین نتیجه نهایی آن بعد از 5 تا 6 هفته پس از تزریق مشخص خواهد شد.
- حداقل ده روز قبل از تزریق پی آر پی از مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن خودداری کنید.
- از حداقل دو ماه قبل از پی آر پی نباید داروی کورتیکواستروئیدی را در محل درمان تزریق کنید. همچنین مصرف کورتیکواستروئیدهای سیستمی از یک ماه قبل از تزریق PRP ممنوع می باشد.
- از یک هفته قبل از تزریق پی آر پی از مصرف مکمل های تغذیه ای مانند ویتامین E، روغن بذر کتان، روغن ماهی، ویتامین A، کورکومین، زردچوبه، آلوئه ورا و آستاگزانتین خودداری کنید.
- اگر داروهای فشارخون یا قلب مصرف می کنید، باید این مسئله را با پزشک در میان بگذارید. در صورت تجویز و تشخیص پزشک، در روز درمان یا حتی روزهای قبل و بعد از آن باید از این داروها استفاده نمایید.
- از یک هفته قبل از تزریق پی آر پی از کشیدن سیگار یا نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.
- از روز قبل از درمان سعی کنید آب فراوان بنوشید.
- سابقۀ هر گونه حساسیت به درمان های مختلف، از قبیل حساسیت به لاتکس را به پزشک معالجتان اطلاع بدهید.
از روش پی ار پی می توان برای رفع مشکلات زیر استفاده کرد:
- درد دیسک ستون فقرات
- آسیب دیدگی های عضله چرخاننده شانه شامل سوختگی های با ضخامت جزئی
- درد و بی ثباتی شانه و ترمیم تاندون آسیب دیده شانه
- مشکل آرنج ورزشکاران تنیس و گلف
- پیچ خوردن عضله ران و زرد پی
- پیچ خوردن زانو و بی ثباتی آن
- سندروم درد پاتلوفیمورال و تاندونیت کاسه زانو
- پیچ خوردن قوزک پا
- تاندونیت آشیل و خار پاشنه
- درمان آرتروز مفصل زانو ، ران و سایر مفاصل بدن
- سندروم گیرافتادگی عصب همچون سندروم تونل کارپال
- نارسایی و درد در مفصل خاصره ای خاجی
- نارسایی و درد در ستون فقرات و مهره های گردن
- درمان آرتروز لگن
- درمان انواع مشکلات کمر
- ابتلا به نوعی بیماری که می تواند با تزریق پی آر پی بدتر شود یا گسترش یابد، مانند عفونت فعال، بیماریهای متاستاتیک یا برخی بیماریهای پوستی
- برخی از اختلالات خونی مانند کمخونی و خونریزی
- بیماران خونی حاد یا مزمن مثل اختلالات انعقاد خون یا سرطان خون.
- خانم های بارداری
- یماران مبتلا به دیابت.
- بیمارانی که نیاز به مصرف آسپیرین و یا سایر داروهای ضد انعقاد خون مثل (وارفارین یا هپارین) دارند.
به طور کلی حداکثر سه تزریق پی آر پی ممکن است در یک بازه ی شش ماهه انجام شود. این تزریق ها معمولا با فاصله ی دو تا سه هفته انجام می شوند. با این حال در بسیاری از افرادپس از تزریق اول یا دوم درد به طور کامل یا تا حد زیادی بهبود می یابد.
معمولا تزریق پی آر پی دردناک نمی باید ودرد موجود در این روش درمانی بیشتر به آستانه تحمل افراد بستگی دارد. تزریق هایی که در مفصل انجام می شود درد خفیفی به همراه خواهند داشت. همچنین ممکن است به علت وارد شدن سوزن در قسمت های آسیب دیده، بیمار چند روز ابتدایی دردی جزئی احساس کند که بیشتر از چند روز طول نخواهد کشید و با مسکن تسکین می یابد.
تزریق پی آر پی درمانی جز متدهای ایمن بوده و عوارض جانبی جدی ندارد. با توجه به این که محلول PRP از خون خود فرد تهیه می شود، بعید است سیستم ایمنی بدن به آن واکنش نشان بدهد.
- حداقل تا 24 ساعت پس از تزریق روی موضع یخ نگذارید. پس از یک روز باید یخ را هر از گاه فقط در صورت لزوم روی ناحیه بگذارید.
- پس از تزریق PRP نباید داروهای غیراستروئیدی ضدالتهاب مصرف کنید، چون این داروها مانع از اثرگذاری PRP می شوند. برای رفع درد از استامینوفن مصرف کنید.
- 24ساعت پس از تزریق می توانید دوش بگیرید.
- حداقل تا 24 ساعت پس از درمان، محل تزریق را فشار ندهید، لمس نکنید یا نمالید.
- به مدت 48 ساعت محل تزریق باید پانسمان باشد.
- سعی کنید استراحت کنید و کارهایی انجام ندهید که باعث تحمیل وزن به ناحیه تحت درمان شود. کارهای سبک روزانه را می توانید پس از گذشت 24 ساعت بدون تحمل درد یا با دردی اندک از سر بگیرید.
- قبل از شروع مجدد ورزش های سنگینی مانند دو و دوچرخه سواری با پزشک مشورت کنید.
- سه تا چهار هفته پس از درمان ورزش سبک یا فیزیوتراپی را شروع کنید.
- مکمل های تغذیه ای ویتامینE، روغن بذر کتان، روغن ماهی، ویتامین A، کورکومین، زردچوبه، آلوئه ورا و آستاگزانتین را همچنان مصرف نکنید.
- تا یک هفته پس از تزریق PRP از کشیدن سیگار یا نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.
- هر روز 8 لیوان آب بنوشید و غذاهای مغذی میل کنید تا فرایند بهبود به خوبی انجام شود.
تزریق پی آر پی به ندرت باعث بروز عوارض می شود. زیرا پی آر پی از خون خود بیمار تهیه می شود، احتمال حساسیت نشان دادن به محلول پی آر پی یا واکنش نشان دادن سیستم ایمنی به محلول صفر می باشد. احساس درد در محل تزریق و آسیب عصبی شایع ترین عوارض جانبی پی آر پی است که عموماً در محل تزریق بروز می یابد. اما در صورتی که تزریق توسط پزشک متخصص و در کلینیک معتبر انجام نشود ممکن است عوارض زیر بروز پیدا کند:
- لخته شدن خون
- واکنش های آلرژیک و حساسیت
- تغییر رنگ پوست افراد در نواحی درمان شده
- بروز عفونت در صورت آلوده بودن سرنگ و یا اطراف محل تزریق
شما می توانید برای اجاره تجهیزات پزشکی و بیمارستانی در منزل ویژه همه مناطق تهران و کرج از طریق تماس با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 متعلق به پلتفرم امید سلامتی، یکی از معتبرترین ارائه دهندگان خدمات پزشکی درمانی در منزل اقدام نمایید و در سریعترین زمان ممکن، به این خدمت دسترسی پیدا کنید.
نسخه اصلی مطلب
کاربرد پی آر پی (prp) در درمان دردهای اسکلتی عضلانی را در سایت آقای امید ترکاشوند بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید