تعریق به منظور کنترل دمای بدن در فعالیت های فیزیکی و در محیط های گرم، ضروری است. همچنین به عنوان پاسخ طبیعی بدن به افزایش دما یا اضطراب عمل می کند. سیستم عصبی سمپاتیک نظارت و کنترل تعریق را بر عهده دارد؛ اما در حدود ۱% از افراد، این سیستم به طور غیرمعمولی فعال است و در سطح بسیار بالا عمل می کند، که به تعریق زیاد در زمان های نامناسب و بیش از حد نیاز برای حفظ دمای طبیعی بدن منجر می شود. این وضعیت، در مناطق مختلف بدن از جمله کف دست و پا رخ می دهد. روشهای زیادی برای درمان این بیماری وجود دارد که می توان به تزریق بوتاکس اشاره کرد. مکانیسم عمل بوتاکس این گونه است که اعصابی را که مسئول فعال کردن غدد عرق هستند را مسدود می کند. زمانی که بوتاکس به کف دست تزریق می شود، اعصاب ناحیه به طور موقت فلج می شوند، در نتیجه، قادر به ارسال سیگنال به غدد عرق نخواهند بود و دست و پاهاعرق نمی کنند.
شرایطی که ممکن است تعریق شدید کف پا را به همراه داشته باشد به شرح زیر است:
اگر بیماری زمینه ای در ایجاد هایپرهیدروزیس نقش داشته باشد، ابتدا باید درمان شود. اگر علت مشخصی برای ایجاد این بیماری مشخص نشود، درمان برای کنترل تعریق انجام می گیرد. گاهی اوقات ممکن است نیاز به انجام چندین روش درمانی داشته باشید.
درمان دارویی:
پزشک یک ضد تعریق با کلرید آلومینیوم تجویز می کند.
استفاده از کرمی حاوی گلیکوپیرولات در تعریق بیش از حد بدن، کمک کننده است.
مصرف دسته ای از داروها برخی از اعصاب مرتبط با تعریق را بلاک می کند. این روش درمانی تعریق را به شدت در افراد کاهش می دهد.
مصرف برخی از داروهای افسردگی می تواند در کاهش تعریق بیش از حد بدن تأثیر داشته باشد.
این روش درمانی به طور موقت اعصابی را که منجر به تعریق می شوند، مسدود می کند. هر قسمت از بدن که عرق می کند به چندین تزریق نیاز دارد.
بوتاکس می تواند برای تعریق بیش از حد کف پا یا تعریق بیش از حد کف دست استفاده شود. عملکرد نوروتوکسین بواسطه مهار رهاسازی استیل کولین از پایانه عصبی در محل اتصال عصبی عضلانی است و این امر موجب جلوگیری از انقباض عضله می گردد. همچنین استیل کولین واسطه عصبی غدد عرق می باشد، به همین علت با تزریق بوتاکس به کف پا یا کف دست، عصب های محرک تعریق آن ناحیه بسته می شوند.
ابتدا پزشک بعد از تمیز کردن ناحیه از بی حسی موضعی استفاده کرده و یک لایه نازک از کرم بی حسی روی پوست این قسمت می زند. سپس نواحی نزدیک غدد تعریق که باید تزریق روی آنها انجام شود را علامت گذاری می کند. بعد از اینکه بی حسی اثر گذاشت، پزشک متخصص با سوزن های نازک و ظریفی میزان دوز مشخصی را به عمق پوست ناحیه تزریق می کند.
بیشتر بخوانید : رفع خطوط اخم با بوتاکس
اثر این روش درمانی از شش تا دوازده ماه طول می کشد و سپس باید تکرار شود.
معمولا سه روز بعد از تزریق بوتاکس تعریق کف دست در اصفهان ، اثر آن مشخص شده و بعد از سه هفته حداکثر تأثیر خود را بر روی محل تزریق می گذارد.
توجه داشته باشید که تزریق بوتاکس کف دست برای درمان تعریق بیش از حد برای همه افراد مناسب نیست. به عنوان مثال، افراد زیر ممکن است کاندیدای خوبی برای تزریق نباشند:
عوامل زیر بر میزان دقیق تزریق بوتاکس کف دست و پا برای درمان تعریق بیش از حد تأثیر می گذارد:
ممکن است کمی درد احساس شود، زیرا تزریق ها به زیر پوست انجام می شوند. با این حال، پزشکان معمولا از بی حسی موضعی برای کاهش درد استفاده می کنند.
معمولا یک جلسه درمانی کافی است، اما ناثیر آن به مرور زمان کاهش می یابد و نیاز به تزریق مجدد بعد از 6 تا 12 ماه دارد.
نتایج بوتاکس برای تعریق معمولا بین 6 تا 12 ماه دوام دارد. پس از این مدت، تعریق ممکن است به تدریج بازگردد و نیاز به تزریق مجدد داشته باشید.
بیشتر افرادی که از تعریق بیش از حد کف دست و پا برایشان مشکل ایجاد می کند ، می توانند از این روش بهره ببرند، مگر اینکه دارای شرایط خاصی مانند آلرژی به بوتاکس یا مشکلات عصبی خاص باشند که به صلاح دید پزشک نباید از این درمان استفاده کنند
بوتاکس تعریق را به صورت موقت متوقف می کند و دائمی نیست. برای حفظ نتایج ، نیاز به تکرار جلسات درمانی است.
نتایج معمولا ظرف چند روز تا دو هفته پس از تزریق قابل مشاهده می باشد .
همچنین بخوانید : لیفت ابرو و شقیقه با تزریق بوتاکس