در حالت طبیعی، انتظار بر این است که در حین خندیدن، فقط مثلث های کوچک صورتی لثه که در بین دندان ها قرار دارد و مقدار کمی از لثه قابل مشاهده باشد. یک لبخند ایده آل، عموماً بیش تر از 2 میلی متر از بافت لثه فوقانی را در معرض دید قرار نمی دهد، در حالی که یک لبخند لثه ای ممکن است 3 میلی متر یا بیشتر از بافت لثه فوقانی را نشان دهد. لبخند لثه ای نوعی از لبخند است که در آن لب فوقانی بالا رفته و لثه دیده می شود. لبخند لثه ای زمانی اتفاق می افتد که ماهیچه ی لب فوقانی، لب را خیلی بالا بکشد، دندان ها کوتاه باشند، لثه ها بلندتر از حد معمول باشند و یا فرد لب فوقانی نازکی داشته باشد. لبخند لثه ای را می توان با تزریق بوتاکس (BOTOX) که یک درمان غیرتهاجمی است، بهبود بخشید. در این روش درمانی تلاش بر این است که به افراد جذاب ترین نوع لبخند هدیه داده شود. بوتاکس، همان سم بوتولینوم نوع A است که با تزریق درست و به اندازه آن، ماهیچه های لب بالایی غیرفعال می شوند و هنگام لبخند زدن لب به اندازه ای محدود بالا می آید. تزریق دو یا چند واحد بوتاکس در ناحیه بین لب بالا و بینی کافی است تا از لبخندی جذاب تر و گیراتر برخوردار شوید، بنابراین به کمک تکنیکی کم تهاجمی یعنی تزریق بوتاکس، لب بالا هنگام خندیدن یا لبخند زدن محدودتر خواهد شد.
یکی از دلایل اولیه لبخند لثه ای، بافت بیش از حد لثه است. برخی از افراد به طور طبیعی بافت لثه بیشتری دارند که می تواند منجر به گامی اسمایل شود. در موارد دیگر، تغییرات هورمونی در دوران بلوغ یا بارداری می توانند باعث برجسته تر شدن لثه ها شود. یکی دیگر از علل شایع این نوع لبخند، رشد عمودی بیش از حد فک بالا است. هنگامی که فک بالایی به صورت عمودی بیشتر رشد می کند، می تواند باعث شود که لب بالایی بلند شود و بافت لثه بیشتری در هنگام لبخند نمایان شود. علاوه بر این، برخی از شرایط دندانی می توانند منجر به گامی اسمایل شوند. به عنوان مثال، اگر دندان ها به طور نامناسب تراز باشند یا سایش بیش از حد داشته باشند، می توانند بر ظاهر کلی لبخند تأثیر بگذارند و لثه ها را برجسته تر نشان دهند. در برخی موارد، ممکن است به دلیل مشکلات مربوط به عضله، لب بالایی به اندازه کافی لثه ها را نپوشاند و در نتیجه لبخند لثه ای ایجاد شود. برای ارزیابی دقیق علل زمینه ای لبخند لثه ای، مشورت با یک متخصص دندانپزشکی ضروری است. یک ارزیابی جامع، شامل معاینه دقیق دندان ها، لثه ها و ساختار فک، به تعیین مناسب ترین روش درمانی کمک می کند.
بوتاکس لبخند لثه ای به هیچ وجه به خود لب تزریق نخواهد شد و به بالای لب و اطراف بینی بوتاکس را تزریق می کنند. معمولاً پزشکان برای انجام این کار صورت مراجعه کننده را در زاویه 60 درجه قرار می دهند تا مایعی که تزریق شده در محل مناسبی قرار بگیرد.
قبل از تزریق، پزشک از شما میخواهد صورت خود را تمیز کرده چون ممکن است مواد آرایشی تداخل با تزریق داشته باشند. پزشک می تواند با کرم های موضعی بیحسی، ناحیه مورد نظر را بیحس نماید. سپس بوتاکس را در عضلات اطراف لب تزریق می کند. تعداد و محل تزریق ها بستگی به نیاز شما و تشخیص پزشک دارد.
مراقبتهای پس از تزریق بوتاکس به لبخند لثه ای، مراقبت های خاصی باید مدنظر قرار گیرد تا نتایج بهینه و بدون مشکلات آسیب زا به دست آید. به منظور حفظ و رعایت بهترین شرایط پس از این روش درمانی، موارد زیر را رعایت کنید:
لبخند لثه ای می تواند به سادگی و به طور مؤثر توسط تزریق بوتاکس به منظور کاهش فعالیت عضله ای که باعث بالا کشیدن لب فوقانی می شود، اصلاح شود.
بیشتر بخوانید : رفع خطوط دور چشم و پنجه کلاغی با تزریق بوتاکس
در صورتی که شخص لثه هایش بیش از حد بالا می باشد به گونه ای که کم بودن بافت لثه سبب نمایان شدن دندان ها در زمان خندیدن می شوید کاندید مناسبی جهت اصلاح لبخند لثه ای هستید.
ماندگاری بوتاکس باتوجه به سن و شرایط بدنی شما، از ۳ تا ۶ ماه متفاوت بوده و بعد از آن می توانید با مراجعه مجدد نسبت به ترمیم آن اقدام کنید.
به این نکته باید توجه داشته باشید که اگر قبل و بعد از تزریق بوتاکس به یک سری دستورالعمل ها و رعایت نکات بهداشتی و غیره… عمل کنیم این عوارض تا حدی کمتر خواهد شد.
هزینه تزریق بوتاکس به تعداد واحد های مورد نیاز برای تزریق، برند مورد استفاده و تخصص پزشک بستگی دارد.
همچنین بخوانید : رفع خطوط اخم با بوتاکس