انتخاب صحیح محصولات بهداشتی دهان و دندان نقش بسزایی در سلامت دهان و دندان شما دارد. به همین دلیل بسیار مهم است که چه محصولاتی را انتخاب کنید. شناخت انواع مختلف خمیر دندان و دهان شویه، برای انتخاب بهترین گزینه برای شما کلیدی است.
می دانید که استفاده از خمیر دندان زمانی که دو بار در روز مسواک می زنید، گام مهمی برای حفظ سلامت دهان و دندان شماست. اما چیزی که ممکن است ندانید این است که انواع مختلفی از خمیردندان وجود دارد که عملکردهای مختلفی را انجام می دهند.
این رایج ترین نوع خمیردندان است. در واقع، بیش از 90 درصد از کل فروش خمیردندان ها را تشکیل می دهد و ثابت شده است که با پوسیدگی دندان مبارزه می کند. از آنجا که حاوی فلوراید است، نه تنها مینای دندان های شما را تقویت می کند، بلکه دندان هایی را که قبلاً دارای مقادیر کمی پوسیدگی هستند، دوباره مقاوم می کند.
اگر تمایل به استفاده از مواد شیمیایی در خمیر دندان خود ندارید، می توانید به دنبال گزینه طبیعی تری مانند خمیر دندان گیاهی باشید. آنها برای افرادی که حساسیت بیشتری به مواد افزودنی دارند بهترست زیرا بسیاری از مواد شیمیایی فعال که در خمیر دندان های معمولی یافت می شوند را ندارند. خمیردندان های گیاهی فقط حاوی مواد طبیعی هستند که باعث تجزیه زیستی باقیمانده غذا روی دندان و لثه می شود.
مهم است که این نوع خمیردندان ها مقدار کمی فلوراید داشته باشند تا بتوانند به طور موثری در برابر پوسیدگی دندان محافظت ایجاد کنند.
همچنین بخوانید: چرا ممکن است براکت ارتودنسی کنده شود و چه باید کرد؟
از زغال فعال تهیه می شود که در پی یک فرایند شیمیایی، قابلیت عملکردی بیشتری دارد، به همین دلیل می تواند به حذف باکتری و ذرات مواد غذایی بپردازد. همچنین خمیردندان زغالی، با سایش بیشتر سطح دندان باعث از بین رفتن لکه های روی دندان می شود، به خوشبو شدن دهان کمک می کند و باعث می شود دندان ها سفیدتر به نظر برسند.
اگر شما از حساسیت دندان رنج می برید، این نوع خمیردندان گزینه ی بسیار مناسبی برای دندا های شماست. ماده فعال موجود در خمیردندان ضد حساسیت، سوراخ های میکروسکوپی روی دندان را که منتهی به پایانه های عصبی می شود، را مسدود می کند. چون از این اعصاب محافظت می کند، در نهایت دندا های شما حساسیت کمتری نسبت به سرما و گرما خواهند داشت. لازم به ذکر است که تاثیر این نوع خمیردندان ها ممکن است پس از چهار هفته مشخص شود.
بسیاری از خمیردندان های مختلف موجود در بازار حاوی مواد سفید کننده هستند که برای استفاده ی روزانه در نظر گرفته شده اند. آنها به اندازه ی درمان های بلیچینگ دندان قدرتمند نیستند، اما می توانند به از بین بردن لکه های سطحی کمک کنند. این نوع خمیردندان حاوی مواد ساینده با یک ترکیب آنزیمی است، بنابراین می تواند باعث حساسیت بیشتر دندان ها شود و معمولاً برای افرادی که از قبل دندان های حساسی دارند، مناسب نیست.
جرم، تجمع محکم و سخت شده ی پلاک های میکروبی است که به دندانها چسبیده اند و با مسواک زدن نیز تمیز نمی شوند. زمانی که جرم برداشته نشود، می تواند باعث مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و لثه شود. خمیردندان های کنترل کننده جرم حاوی ترکیبات شیمیایی هستند که به جلوگیری از ایجاد پلاک و سخت شدن آن ها کمک می کنند.
این نوع خمیردندان برای کمک به مبارزه با لکه های ناشی از سیگار کشیدن مکرر طراحی شده است. آنها حاوی مواد ساینده قوی تری در مقایسه با خمیردندان فلورایددار معمولی هستند که در مبارزه با لکه های تیره ناشی از مصرف تنباکو موثر هستند.
اغلب اوقات، خمیر دندان کودکان حاوی فلوراید کمتری است تا خطر مصرف بیش از حد فلوراید در کودکان را کاهش دهد. همچنین به منظور جلوگیری از بروز حساسیت در دندان، ساینده های کمتری دارد. اغلب اوقات، خمیردندان کودکان با طعم های جذاب و خوش، برای تجربه مسواک زدن دلپذیرتر، عرضه می شود.
انواع مختلفی از دهان شویه ها در بازار موجود است که با توجه به مواد تشکیل دهنده آنها می توان آنها را آرایشی یا درمانی دانست. اگر دهانشویه حاوی مواد کشنده ی میکروب نباشد، ممکن است یک ماده آرایشی در نظر گرفته شود. در زیر به معرفی انواع دهانشویه می پردازیم:
دهانشویه ضد عفونی کننده برای افرادی که دارای شرایط بسیار حساسی مانند بیماری لثه، پوسیدگی دندان یا سایر انواع عفونت های دهانی هستند، مفید است. افراد می توانند روزانه، پس از مسواک زدن دندان های خود از آن استفاده کنند. یک دهانشویه ضد عفونی کننده حاوی عوامل ضد عفونی کننده مانند کلرهگزیدین و گلوکونات است که باعث تغییر رنگ دندان و تغییر مزه ی دهان در استفاده ی مکرر، می شوند. بنابراین، توصیه می شود در مورد استفاده مکرر از آن با دندانپزشک خود مشورت کنید یا استفاده از آن را بیش از 2 هفته ادامه ندهید.
دهانشویه ای است که واقعاً هیچ کاری برای مراقبت کلی دهان شما نمی کند، بلکه فقط وسیله ای برای تازه کردن نفس یا پوشاندن بوی بد دهان است. همچنین مواد سفید کننده دندان در این دهانشویه به میزان بالاتری تزریق می شود.
دهانشویه مبتنی بر فلوراید حاوی مقدار مناسبی فلوراید برای محافظت از دندان در برابر پوسیدگی یا بیماری های ناشی از اسید باکتریایی است. با این حال، مقدار بیش از حد فلوراید، خوب نیست. لذا شما باید برای استفاده ی دقیق از آن، با توجه به شرایط دهان خود، با دندانپزشک خود مشورت کنید و دستورالعمل های ذکر شده روی بطری را دنبال کنید.
در این نوع دهانشویه از مواد گیاهی بدون الکل و فلوراید استفاده می شود و برای افرادی که به دهانشویه های شیمیایی حساس هستند، مناسب است.
اهمیت زیبایی دندان ها بیشتر از سلامت دندان و دهان شده است، زیرا داشتن دندان های سفید و روشن و لبخندی جذاب نیز ضروری است. یک دهانشویه سفید کننده می تواند مکمل کاملی برای برنامه سفید کردن دندان های شما باشد که به حذف لکه ها و درخشان کردن دندان های کدر کمک می کند.
استفاده معمولی از دهانشویه برای سلامت دهان و دندان مفید است، اما استفاده زیاد از آن می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. درمجموع توصیه می کنیم که قبل از انتخاب و استفاده از خمیر دندان و دهانشویه، با دندانپزشک خود مشورت نمایید.
بیشتر بدانید: آشنایی با ورزش های مجاز و غیرمجاز در ارتودنسی