یکی از تکنیک های موثر برای درمان لکه های پوستی و پاک کردن تتو، لیزر کیوسوئیچ می باشد. لکه ها بر اثر عوامل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، بالارفتن سن، استفاده از برخی داروها، عوامل ژنتیکی و قرار گرفتن در معرض نور خورشید ایجاد می شوند. این لیزر بیش از یک دهه مورد استفاده بوده و توانسته است به خوبی لک های تیره سطح پوست را درمان نماید.
نحوه عملكرد این نوع لیزر با هدف قرار دادن رنگدانه موسوم به ملانین در پوست ناحیه تحت درمان می باشد. لیزر کیوسوییچ با طول موج 532 و 1064 نانومتر روی پوست تابانده می شود و توسط رنگدانه های پوست جذب می گردد. سپس ذرات رنگ داخل پوست را منفجر می کند و آنها را به ذرات ریز تبدیل می کند و کم کم دفع می شوند. در اصل عمل اصلی را سلول های ایمنی خود بدن انجام می دهند.
با توجه به اینکه تعیین تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان آسیب های پوست با لیزر کیوسوئیچ به تصمیم پزشک وابسته است. پزشک بسته به شرایط فردی بیمار، نوع خال یا خال کوبی و دیگر لک های پوستی، سطح درمان، نوع پوست، رنگ پوست و... تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان را تعیین می کند.
در حالت عمومی، تعداد جلسات مورد نیاز برای لک های کمرنگ تر که در سطح کوچک تری قرار دارند، 3 جلسه است. اما برای مساحت های بیشتر و لک های پررنگ تر ممکن است نیاز به ۵ یا ۶ جلسه لیزر نیز باشد. فاصله هر جلسه معمولا یک ماه است اما بنا بر تشخیص پزشک ممکن است کمتر یا بیشتر نیز بشود.
مطلب پیشنهادی : کاربردهای لیزر در جوانسازی صورت و بدن
برخی از افراد نباید در معرض تابش لیزر کیوسوئیچ قرار بگیرند:
لیزر کیوسوئیچ برای کسانی مناسب است که در پوست خود تعدادی لکه رنگی، بزرگ یا کوچک، جدا جدا داشته و بخواهند آن ها را حذف کنند. پزشکان تاکید دارند که اگر هدف درمان از بین بردن فقط چند لکه رنگی است، مناسب ترین روش کیوسوئیچ خواهد بود. و برای رفع لک های حاصل از نور خورشید روی قفسه سینه، بازو ها و یا پا ها موثر است.
استفاده از دستگاه لیزر کیوسوئیچ، عوارض خاصی برای پوست نخواهد داشت؛ البته ممکن است که لکه های قرمز یا قهوه ای روی پوست ایجاد کند. این لکه ها پس از گذشت چند روز از بین خواهند رفت. اگر پوست فرد حساس باشد، احتمال وجود زخم و عفونت نیز وجود دارد. در این شرایط پزشک متخصص قبل از شروع درمان نکات و موارد مراقبتی را متذکر میشود.
نسخه اصلی مطلب همه چیز درباره لیزر کیوسوئیچ؛ عملکرد، مزایا و عوارض را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.