منیزیم یکی از مهم ترین مواد معدنی است که نقش بسیار حیاتی در قسمت های مختلف بدن از جمله عضلات، عملکرد سیستم عصبی، تنظیم فشار خون و حمایت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند. بدن انسان دارای حدود ۲۵ گرم منیزیم است که از این مقدار ۵۰-۶۰ درصد آن توسط سیستم اسکلتی ذخیره شده و مابقی آن هم در عضلات، مایعات بدن و بافت نرم وجود دارد.
دریافت مقدار کافی منیزیم می تواند از بیماری هایی مانند آلزایمر، دیابت نوع دو، میگرن و بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کند. بسیاری از افراد به اندازه کافی منیزیم از طریق رژیم غذایی دریافت نمی کنند. مصرف کم منیزیم باعث تغییر در مسیرهای بیوشیمیایی می شود که می تواند با گذشت زمان خطر بیماری را افزایش دهد. پزشکان کمبود منیزیم را عامل بسیاری از مشکلات سلامتی می دانند، بنابراین بهتر است مقدار توصیه شده روزانه ی منیزیم را دریافت کنیم.
کاربردها و خواص منیزیم در بدن شامل موارد زیر هستند:
کلینیک رادیولوژی و سونوگرافی شقایق، یکی از مراکز تخصصی تصویربرداری در تهران است که با دستگاه های به روز، در محیطی ایمن، توسط کادری مجرب، دقیق ترین ریپورت های تصویر برداری را به مراجعین محترم ارائه می نماید. شما می توانید جهت هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره 88553155-021 اقدام نمایید.
موارد زیر تأثیر به سزایی در کمبود منیزیم دارند:
با توجه به چنین وظایف مهمی که منیزیم در بدن دارد، نیاز به مصرف غذاهای حاوی منیزیم احساس می شود؛ اما بهتر است با علائم کمبود منیزیم آشنا شد تا در صورت نیاز مقدار بیشتری دریافت کرد. در صورتی که کمبود منیزیم در بدن زیاد باشد، باید زیر نظر متخصص، مکمل دریافت کرد. از جمله علائم کمبود منیزیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حدود 60 درصد از منیزیم در استخوان ها است. بقیه در بافت های بدن و فقط حدود 1 درصد آن در خون است. مردان بزرگسال باید روزانه 400 میلی گرم منیزیم دریافت کنند، در حالی که این مقدار برای زنان 310 میلی گرم است، که این مقدار بعد از 30 سالگی به 420 و 320 میلی گرم افزایش پیدا می کند. با این که اغلب ما منیزم کافی دریافت نمی کنیم؛ ولی احتمال مصرف بیش از حد آن هم وجود دارد.
در صورتی که علائم کمبود منیزیم در ما وجود داشته باشد پزشک بعد از بررسی شرح حال و معاینه بالینی از آزمایش خون برای اندازه گیری سطح سرمی منیزیم در بدن استفاده می کند. سطح نرمال منیزیم خون بین ۱.۴۶ الی ۲.۶۸ میلی گرم در هر دسی لیتر است. در کنار آزمایش منیزیم پزشک ممکن است آزمایشات دیگر و نوار قلب هم برای بررسی بیشتر علل و عوارض کمبود منیزیم درخواست کند.
کره بادام زمینی یکی از بهترین و مهمترین منابع گیاهی دارای منیزیم است .
شیر سویا یکی از سالم ترین و مهم ترین محصولات جانبی سویا و دارای منیزیم به شمار می آید که می توان از آن برای تهیه انواع شیک، بستنی و دسر استفاده نمود.
شکلات تلخ که به نام شکلات سیاه معروف است، جزء یکی از بهترین و سالم ترین منابع غذایی منیزیم به شمار می آید.
آووکادو یکی از میوه های فوق العاده مغذی و خوشمزه و سالم و دارای منیزیم است.
موز یکی از محبوب ترین میوه ها به شمار می آید که جزء یک منبع عالی و گیاهی منیزیم شناخته می شود.
انجیر خشک شده نیز یکی از میوه هایی است که دارای منیزیم است.
یکی از بهترین میوه ها و منابع گیاهی سرشار از منیزیم در طب سنتی سیب به شمار می آید.
برگه زردآلو یکی دیگر از میوه های خشک شده منیزیم دار به شمار می آید.
از بهترین و مغذی ترین انواع میوه های خشک و سرشار از منیزیم می توان به کشمش اشاره کرد که از آن به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی و مهم استفاده می شود .
برگ چغندر یکی از بهترین سبزیجات منیزیم دار به شمار می رود که می توان از آن به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذاها استفاده نمود .
فلفل دلمه ای سبز حاوی کپسایسین است که متابولیسم بدن را افزایش داده و این نوع فلفل سرشار از منیزیم است.
هویج نیز به عنوان یکی از منابع مهم میوه جات غنی از منیزیم به شمار می آید که به صورت خام و پخته مورد استفاده قرار می گیرد.
بامیه یکی از سبزیجات دارای منیزیم است که از آن به صورت خام برای تهیه سالاد و به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذا استفاده می شود.
سیب زمینی دارای مقادیر بسیاری از منیزیم است و از آن می توان به صورت پخته شده برای تهیه انواع غذاها استفاده نمود.
گردو به جز منیزیم، شامل ترکیبات پلی فنل است . این ترکیبات به سلامت مغز کمک خواهد کرد.
بادام هندی نیز حاوی استرول ها، اسید آمینه و ویتامین هایی است که همگی برای سلامت انسان مفید واقع می شوند.
گل آفتابگردان و دانه ای که در آن است، عطر و طعم فراوان و دارای مواد مغذی زیادی است.
کمبود طولانی مدت منیزیم می تواند تأثیر نامطلوبی بر سلامت فرد داشته باشد و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش دهد، از جمله:
برای آگاهی از کاربردهای سونوگرافی آنومالی اسکن روی لینک کلیک کنید.