ورزش کردن همیشه به عنوان یکی از بهترین فعالیت هایی شناخته می شود که بشر به آن روی آورده است. با این حال، گاهی اوقات با ورزش دچار آسیب هایی می شوید که می توانند مشکلات متنوعی به همراه بیاورند. در بعضی از موارد، برخی از آسیب هایی که به عضلات و استخوان ها وارد می شود، عوارضی ماندگار و ناخوشایند به وجود می آورند. یکی از درمان هایی که ممکن است پزشک برای آسیب دیدگی هایی ورزشی پیشنهاد بدهد، اوزون درمانی است.
اوزون درمانی درمان نسبتاً جدید در علم پزشکی است که بسیاری از متخصصین با تجربه از آن برای درمان بیماری های اسکلتی عضلانی و آسیب های ورزشی استفاده می کنند. اوزون تراپی در حقیقت شکل فعال اتم اکسیژن در طبیعت است. گاز اوزون خاصیت ضد التهابی، ضد درد، بازسازی سلول ها و بافت های آسیب دیده را دارد. تزریق گاز اوزون در حالت عادی هیچ عارضه ای ندارد و نتایج بهبودی پس از درمان به سرعت نشان داده می شود. تزریق موضعی گاز اوزون توسط پزشک معالج برای بهبود بیمار پس از صدمه، استفاده می شود و ترمیم سلول های آسیب دیده را سرعت می بخشد.
اوزون تراپی، تزریق حالت مایع یا گازی فرم واکنش پذیرتر و فعال تر اکسیژن (یعنی اوزون (O3) به بدن) برای ایجاد اثرات درمانی است. اوزون تراپی به عنوان روشی ایمن و با حداقل عوارض، شناخته می شود. گاز اوزون مولکولی است که از سه اتم اکسیژن تشکیل شده است. این اتم اضافی اکسیژن باعث افزایش قدرت اکسیژن می شود. با این اکسیژن قدرتمند کارهای زیادی در زمینه درمان می توان انجام داد.
اوزون تراپی دارای مزایا بسیاری است که برخی از این مزایا عبارتند از:
انواع آسیب های ورزشی که با اوزون تراپی بهبود می یابند به شرح ذیل می باشد:
از رایج ترین نوع آسیب ورزشی آسیب به بافت نرم بدن است. این نوع آسیب شامل آسیب پوست، عضلات، تاندون ها و لیگامان ها است و گاهی باعث خونریزی داخلی و تورم می شود.
در آسیب به بافت سخت استخوان ها و ساختار اسکلتی بدن ضربه می خورند و شامل دررفتگی استخوان، شکستگی استخوان و مواردی از این قبیل می شود. این گونه آسیب دیدگی ها برای درمان نیز به استراحت طولانی مدت دارد البته بافت های نرم نیز در آسیب به بافت سخت ضربه می خورند.
تزریق گاز اوزن بدون بیهوشی، به صورت سرپایی و با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام می شود. در روش اوزون تراپی گاز اکسیژن گرفته شده از کپسول به اوزون تبدیل شده و همراه با مواد مغذی در قسمت درد بدن بیمار تزریق می شود. پزشک بسته به شرایط بیمار غلظت اوزون را تعیین می کند. پس از اتمام درمان بیمار کمی احساس درد و سوزش دارد.
پیش از هرگونه درمان، سابقه سلامتی و داروهای فعلی شما توسط پزشک بررسی می شود. پزشک همچنین در مورد اینکه آیا داروهای ضد انعقادی (رقیق کننده خون)، از جمله آسپیرین مصرف کرده اید یا خیر سؤال می کند. ارزیابی بدنی انجام می شود و پزشک از شما می پرسد که علائم شما چه تأثیری بر روی فعالیت های روزمره تان گذاشته است. از شما خواسته می شود مناطق آسیب دیده را شناسایی کنید تا امکان بررسی آنها وجود داشته باشد. بسته به محل درد زانو خود، ممکن است لازم باشد که لباس هایتان را درآورید.
برای بهبودی سریع تر، از مراقبت های پس از اوزون تراپی غافل نشوید. چندین مورد آنها شامل این موارد می باشد:
از آنجایی که این روش درمانی، جزء راهکارهای درمانی غیر جراحی است، یماران دچار عوارضی مانند درمان های تهاجمی نمی شوند. همچنین برای درمان بسیاری از دردهای مزمن کاربرد دارد و بیماران با انجام این روش درمانی جراحی خود را به تأخیر می اندازند یا دیگر پس از تسکین درد، نیازی به جراحی ندارند.
اگر اوزون تراپی توسط پزشک متخصص و مجرب صورت گیرد کاملاً بی خطر و ایمن می باشد؛ اما عوارض بسیار نادر این روش عبارتند از:
تا به امروز عوارض ذکر شده در درمان با اوزون گزارش نشده است؛ اما عوارض شایع این درمان درد در ناحیه تزریق که به صورت موقت و زود گذر هستند می باشد.
بنا به دلایل مهمی از قبیل نوسانات قیمت، کیفیت و کمیت تجهیزات و لوازم موجود در کلینیک های درد نمی توان عدد دقیقی از بر آوردهای هزینه در اختیار شما مخاطبین عزیز قرار داد. پس به ذکر چند مورد از فاکتور هایی که در محاسبه قیمت اوزون تراپی تأثیرگذار است بسنده می کنیم: