بررسی آسیب جوش های شدید و کیستی به ریشه موی صورت
دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.doctormodaresi.irآدرس مطب : اصفهان ، خیابان مرداویج ، چهارراه رسالت ، طبقه فوقانی پوشاک زیگ زاگ تلفن مطب : 36703885 - 031
یکی از عناصر زیبایی در چهره مردان، داشتن ریش های پرپشت است؛ اما بسیاری از مردان به دلایل مختلفی از جمله جوش های شدید و کیستی، رویش ریش خود را از دست می دهند. بر روی پوست، منافذ زیادی وجود دارد که اگر به وسیله چربی، باکتری یا سلول های مرده مسدود شود، جوش یا آکنه به وجود می آید. آکنه کیستیک از مهم ترین و شایع ترین انواع جوش به شمار می روند.آکنه کیستیک نوعی جوش است که به صورت برآمدگی های قرمز، بزرگ، دردناک و به شکل کیستی نرم و آبکی زیر پوست دیده می شود.
مدت زمان بهبود آنها در مقایسه با دیگر انواع آکنه، طولانی تر است. علاوه بر این، ممکن است موجب درد و خارش پوست نیز شوند. اگر اندازه ی نواحی جای جوش هایی که بی ریش است کوچک و قابل چشم پوشی باشد عمل خاصی احتیاج نیست؛ ولی اگر از لحاظ ظاهری بزرگ و مشهود است پیشنهاد می شود از کاشت ریش استفاده شود. در روش کاشت، پیوندها با برداشتن فولیکول های سالم از محل اهداکننده انجام می شود. در کاشت ریش به طور کلی جراحان ناحیه اهداکننده را از پشت سر بیمار انتخاب می کنند تا اطمینان حاصل کنند که فولیکول های موی جمع شده شبیه به موهای صورت خود بیمار است. سپس برش هایی در محل های گیرنده (ریش، سبیل یا ابروها) ایجاد می شود و فولیکول های سالم برداشت شده به صورت جداگانه وارد پوست می شوند. این فرایند بارها تکرار می شود تا نتیجه ای طبیعی و متناسب حاصل شود.
به دنبال جوش هایی که عمقی و شدید است، رشد موهای ریش متوقف می شود و در نتیجه محلی که جای اسکار است ریش در نمی آید.
آکنه زمانی ایجاد می شود که منافذ روی پوست مسدود شوند؛ بنابراین ممکن است زمانی که روغن طبیعی تولید شده در پوست منافذ را مسدود می کند، جوش چرکی ایجاد شود. هنگامی که این منافذ مسدود می شوند، التهاب و تورم ایجاد می شود. گاهی اوقات، باکتری ها می توانند در منافذ مسدود شده تجمع یافته و آکنه ایجاد کنند. فاکتورهای مختلفی وجود دارند که می توانند در ایجاد جوش کیستی نقش داشته باشند، از جمله:
- نوسانات هورمونی، مانند نوسانات ناشی از بلوغ، بارداری یا یائسگی
- شرایط پزشکی که بر هورمون ها تأثیر می گذارد، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
- استرس، زیرا باعث آزاد شدن آندروژن ها (هورمون هایی که منجر به ایجاد آکنه می شوند) می شود
- ژنتیک که ممکن است برخی افراد را بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به آکنه قرار دهد.
- داروهایی مانند پیشگیری از بارداری خوراکی، استروئیدها یا لیتیوم
- میکروبیوم پوست، زیرا برخی از گونه های باکتری می توانند باعث التهاب شوند و با آکنه مرتبط هستند.
- برآمدگی های بزرگ، قرمز و دردناک روی صورت، قفسه ی سینه، پشت، بالای بازو، شانه یا ران
- گره هایی که حالت قرمز دارند؛ اما روی آن سفید نیست.
- ضایعاتی که قبل از ظاهر شدن، در زیر پوست احساس می شوند.
- جوش های قابل رؤیت که چرک و گره دارند و دارای نوک تیزی هستند.
- برآمدگی هایی که حتی بدون دست زدن به آنها، دردناک هستند.
داروهای بدون نیاز به نسخه که برای درمان آکنه خفیف استفاده می شوند، معمولاً تأثیر چندانی بر آکنه کیستیک ندارند. متخصص پوست احتمالاً یک یا چند داروی زیر را تجویز خواهد کرد:
- آنتی بیوتیک های خوراکی که به کاهش التهاب و کنترل باکتری ها کمک می کند؛ اما گاهی آنتی بیوتیک ها بر آکنه تأثیر نمی گذارند یا ممکن است پس از چند سال به خوبی تأثیرگذار نباشند.
- کرم ها، لوسیون ها یا ژل های تجویزی حاوی رتینوئید (نوعی ویتامین آ) به از بین بردن انسداد منافذ و فعالیت آنتی بیوتیک ها کمک می کند.
- ایزوترتینوئین (قبلاً با نام آکوتان شناخته می شد؛ اما امروزه تحت برندهای کلاراویس، سوترت، میوریزان، آمنستیم و آبسوریکا در دسترس است) به همه عوامل بروز آکنه حمله می کند. دوز پیشنهادی اکثر این داروها روزانه یک یا دو قرص به مدت 5 ماه است. در اکثر افراد این داروها اثر می کنند و پوست کاملاً و پاکسازی می شود؛ اما اگر باز هم دچار آکنه کیستیک شدید می توانید درمان را تکرار کنید. زنان هنگام مصرف این دارو نباید باردار شوند.
- درمان های فیزیکال مثل تخلیه کومدون، پیلینگ شیمیایی، میکرودرم ابریژن ، نور درمانی و لیزر می توانند به تنهایی یا به همراه روش های متداول درمان جوش صورت و بدن در موارد خاص مورد استفاده قرار گیرند. همچنین می توان از لیزر، سابسیژن و درم ابریژن جهت برطرف کردن اسکار آکنه در موارد انتخابی کمک گرفت. در اکثر بیمارانی که از روش های فیزیکی برای درمان جوش صورت و بدن استفاده می کنند نتایج درمانی سریع تر و رضایت بخش تر است.
اگر به دنبال روشی غیررتهاجمی برای درمان لک هستید، مزوتراپی لک روشی مؤثر و مناسب است. متخصصین ما در کلینیک دکتر رامین مدرسی، نوع و شدت عارضه ی پوستی شما را بررسی کرده و تعداد جلسات درمانی مورد نیاز برای ایجاد آثار دلخواه را مشخص می کنند. به منظور دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مزوتراپی پوست در اصفهان یا تعیین وقت قبلی در کلینیک دکتر رامین مدرسی می توانید با شماره تلفن 36703885 - 031 تماس حاصل فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
بررسی آسیب جوش های شدید و کیستی به ریشه موی صورت را در سایت دکتر رامین مدرسی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید