عکسبرداری ها و یا تصویربرداری های پزشکی که انجام می شود، در واقع از مهمترین بررسی های پاراکلینکی هستند که به تشخیص بیماری توسط پزشک کمک می کنند. این تصویربرداری ها به صورت های گوناگون انجام می گیرد. در رابطه با عکسبرداری رنگی، پزشک متخصص، ماده خاصی را به بدن تزریق می کند و یا به بیمار می دهد و به صورت خوراکی می باشد. این ماده را اصطلاحاً رنگ می گویند. این مواد میتوانند با تجمع در ارگانی خاص، مانع از عبور اشعه ایکس در هنگام رادیولوژی شوند و در نتیجه شکل آن اورگان را با کنتراست بیشتری نشان دهند. این کار به برجسته سازی ساختار دستگاه گوارش فوقانی و مشاهده دقیقتر پوشش داخلی آنها به منظور بررسی انواع زخم، انسداد، تنگی یا تومور کمک زیادی میکند، حتی در حین بلعیدن ماده حاجب، رادیولوژیست میتواند نحوه بلعیدن بیمار را نیز ارزیابی کند.
رادیوگرافی رنگی یک روش مطالعه اندام ها با استفاده از اشعه X و به کار گیری یک رنگ خاص به نام ماده کنتراست می باشد. این تست به پزشک این امکان را می دهد تا ساختارهایی را که به راحتی در آزمایشات اشعه X متعارف، قابل رؤیت نمی باشند، ارزیابی نماید. اشعه X از طریق عبور کردن از بدن، عمل می کند. از آنجایی که استخوان ها به راحتی اشعه های X را مسدود می کنند، به وضوح در تصاویر، نشان داده می شوند؛ ولی اندام ها و بافت های دیگر مثل رگ های خونی، معده و روده که اشعه X را مسدود نمی کنند، در آزمایشات معمولی به خوبی نشان داده نمی شوند. در رادیوگرافی رنگی، ماده کنتراست یا ماده رنگی، این نواحی ویژه را در بدن، برجسته نمایی کرده و به دیده شدن آنها با جزئیات بیشتر، در تصویر اشعه X کمک می کند.
وقتی عکس رنگی تجویز می شود، پزشک به دنبال بررسی وضعیت سلامت و تشخیص بیماری های احتمالی است. این تصویربرداری دارای مزایای متعددی است از جمله:
برای دیدن قسمتهایی از دستگاه گوارش نظیر مری، معده، اثنی عشر و روده کوچک پودر باریم را در آب حل نموده و در حین عکس برداری از راه خوراکی مصرف مینمایند و ضایعاتی نظیر زخم، تنگی، انسداد یا تومور و غیره را تشخیص می دهند. برای بررسی روده بزرگ همین ماده را از طریق مقعد به صورت تنقیه وارد نموده و از قسمتهای مختلف روده بزرگ عکس برداری مینمایند. برای دیدن ترشح کلیه ها و مسیر حالب (لوله بین کلیه و مثانه) مواد خاصی را از طریق ورید تزریق مینمایند و این مواد پس از ترشح از کلیه در داخل کلیه ها، حالبها و مثانه تجمع پیدا کرده و با عکس برداری از آنها میتوان به برخی از اشکالات سیستم ادراری مانند ترشح و کارکرد کلیه ها، تنگی های مسیر حالب و … پی برد. برای تشخیص قطعی برگشت ادرار از مثانه به حالب و یا کلیه این مواد را از طریق سوند وارد مثانه نموده و عکس برداری انجام میدهند و در صورت برگشت این مواد از داخل مثانه به حالب یا کلیه آن را تشخیص میدهند.
انواع مختلفی از روندهای رادیوگرافی رنگی وجود دارد. آزمایشات موجود در این زمینه عبارتند از:
بیشتر بدانید : نمونه گیری از تیروئید تحت گاید سونوگرافی چگونه انجام می شود؟
برای گرفتن عکس رنگی، بسته به اینکه کدام بخش از بدن قرار است مورد عکس برداری قرار گیرد، دستورالعمل های مختلفی ممکن است به شما داده شود. مواردی مانند:
زمانی که در کلینیک هستید و به اتاق رادیولوژی وارد می شوید لازم است:
پس از آماده شدن گرافی ها، می توانید به روال روزمره زندگی برگردید و موارد زیر را حتماً رعایت کنید:
معاینات آزمایش های باریم بی خطر هستند؛ اما بعضی اوقات آنها می توانند منجر به عوارض زیر شوند:
هزینه رادیوگرافی در مرکز امید با توجه به عواملی مانند نوع رادیولوژی، نوع بیمه، نوع کالای مصرفی و … تعیین می گردد.
در اثر آسیب و شکستگی اندام ممکن است مراجعه به مراکز درمانی دشوار باشد. به همین دلیل برخی از افراد متقاضی اقداماتی همچون آتل بندی و گچ گیری در منزل می باشند. موسسه خدمات پزشکی در منزل امید در کنار اقداماتی همچون سونوگرافی و رادیوگرافی در منزل امکان انجام گچ گیری و آتل بندی را هم در محل برای بیماران فراهم نموده است. شما می توانید برای ارتباط مستقیم با این مرکز و ایجاد هماهنگی های لازم با شماره تلفنهای 09399545088 - 09105545790 - 91016923 - 021 تماس حاصل نمایید.