دکتر هما فاتحی - پوست و مو

آیا جلوگیری از سفید شدن مو ممکن است؟

دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drfatehi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309 تلفن مطب : 32245018 - 031

سفید شدن موها با افزایش سن امری طبیعی است و در حقیقت نشانه آن است که بدن در حال پیر شدن است؛ اما این تغییر رنگ در هر زمانی می تواند موها را درگیر کند. ممکن است حتی نوجوانان و یا افرادی که در دهه 20 زندگی هستند نیز متوجه این تارهای سفید در بین موهایشان بشوند. سلول های رنگدانه ای که در ریشه موها قرار دارند به آهستگی از بین می روند و ریشه مویی که دارای تعداد کمتری سلول های رنگدانه می باشد قابلیت تولید مقدار کمتری ملانین را دارد. ملانین ماده ای شیمیایی است که باعث تولید رنگ در تارهای مو می شود. به طور میانگین سن آغاز سفید شدن موها 30 سالگی در مردان و 35 سالگی در زنان است که با افزایش سن بر سرعت سفیدی موها افزوده می شود، البته عوامل ژنتیکی نیز در روند سفید شدن موها و سن آغاز آن دخیل می باشند. درمان و جلوگیری از سفیدی مو که ناشی از ژنتیک است امکان پذیر نیست و به سختی نتیجه ای به همراه خواهد داشت.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت سفید شدن موها

ژنتیک

اگر افراد در خانواده خود در سنین جوانی موهایشان سفید شده است به صورت ارثی این موضوع در آیندگان به وجود خواهد آمد. البته توجه کنید که وجود چنین موضوعی در یک خانواده به این معنا نیست که همه اعضای خانواده آن را تجربه خواهند کرد. ممکن است برخی عوامل ژنتیکی یا جنس موهای افراد به گونه ای باشد که سفیدی موها در آنها روندی طبیعی داشته باشد؛ اما این اتفاق برای بیشتر فرزندان و نوادگان خانواده رخ خواهد داد.

اختلال هورمونی

اصلی ترین مشکلات پوست و مو اختلالات هورمونی در بدن است. علت سفیدی موها را باید در اختلالات غدد تیروئید و هیپوفیز جست وجو کرد. عدم تعادل در این هورمون ها و کم کار بودن یا پرکار بودن آنها می تواند باعث از بین رفتن رنگدانه های مو و سفیدی آنها شود.

استرس

فشارهای عصبی، استرس های طولانی مدت و شوک های عصبی می تواند باعث سفیدی ناگهانی موها شود. این عوامل بر روی فولیکول ها و رنگدانه های مو اثر گذاشته و آنها را از حالت طبیعی خارج می کنند. ضمن اینکه استرس و اضطراب بیش ازحد و طولانی مدت باعث اختلال در خونرسانی به ریشه موها شده و کم کم آنها را ضعیف می کند. در نتیجه موهای فرد خیلی زود سفید می شوند.

مصرف دخانیات

مصرف دخانیات بر روی عملکرد سلول های مختلف بدن تأثیر می گذارد و عملکرد طبیعی آنها را با مشکل مواجه می کند. همچنین با غلیظ کردن خون، خونرسانی را به اعضای بدن دشوارتر کرده و باعث از بین بردن جوانی و طراوت آنها می شود. علاوه بر مصرف دخانیات و خطرات آن در معرض دود قرار گرفتن نیز از مصرف آن بیشتر خطرناکتر است و سبب بروز مشکلات جدی تری هم می شود. این موضوع به خصوص برای کودکان و افرادی که ریه های حساس تری دارند خطرناک تر است. دود دخانیات باعث کاهش رنگدانه ها در موهای افراد شده و تولید ملانین را با مشکل مواجه می کند. در نتیجه قرار گرفتن در معرض دود سیگار یا قلیان باعث ایجاد سفیدی زودرس خواهد شد.

کافئین و الکل

مصرف الکل و مصرف بیش از حد نوشیدنی ها و مواد غذایی کافئین دار نظیر چای، قهوه و کاکائو تأثیرات منفی زیادی بر سلامت پوست و مو خواهد گذاشت. این مواد می تواند بر روی فولیکول مو اثر گذاشته و روند تولید ملانین و رنگدانه های مو را مختل کند. در نتیجه تداوم در مصرف مواد حاوی کافئین و الکل باعث از بین رفتن رنگدانه های مو و ظهور موهای سفید می شود.

رژیم غذایی

اگر فرد موهای خود را با آب داغ یا شامپوهای نامناسب بشوید، باید منتظر بروز انواع آسیب از جمله سفیدی موها باشد. علاوه بر آن خوردن غذاهای ناسالم نظیر فست فودها، غذاهای شور و چرب و… بر سلامت موهای افراد تأثیر خواهد گذاشت. این مواد غذایی تقریباً هیچ ماده مفیدی برای بدن ندارند و مصرف آنها تنها باعث ایجاد آسیب در موها، خشک شدن آنها و از دست رفتن رنگدانه های طبیعی مو خواهد شد.

جلوگیری از سفید شدن مو

باورهای غلط درباره سفید شدن موها

1. وقتی موی سفیدی را می کنید، موهای دیگر سفید می شود.

این باور نادرست است. تاکنون از نظر علمی به اثبات نرسیده که کندن یک موی سفید باعث سفید شدن بقیه موها می شود. به نظر می رسد کمبود تولید ملانین به مرور عامل رویش تدریجی موهای سفید است.

2. موهای سفید سریع تر رشد می کنند.

تحقیقات علمی ضد و نقیضی در این باره وجود دارد، در حالی که برخی بررسی ها نشان داده سرعت رشد موهای سفید بیش از موهای رنگی است، برخی دیگر به اثبات رسانده سرعت رشد موها تفاوتی ندارد و فازهای رشد مو در موهای سفید و رنگی یکسان است.

3. استرس باعث سفیدی مو می شود.

این باور نادرست است. در جامعه کنونی میزان استرس روز به روز در حال افزایش است؛ اما بررسی های علمی ثابت کرده در مقایسه با قبل، میزان افرادی که در 50 سالگی موهایشان سفید می شود، بیش از دوران قبل نشده است. علت مهم سفید شدن مو مسئله ای ژنتیکی است و ارتباطی به مسائل خلقی و روانی ندارد.

4. موهای سفید از موهای رنگی قوی تر هستند.

از نظر علمی به اثبات نرسیده با سفید شدن مو قطر آن بیشتر می شود؛ اما این موضوع درست است که انعکاس نور، موی سفید را پرپشت تر و تار آن را قطور تر نشان می دهد.

5. موهای سفید در واقع خاکستری هستند.

این باور نادرست است. ترکیب موی سیاه کنار سفید این توهم را در بینایی ایجاد می کند. موهای سفید در واقع موهای زرد هستند. موی انسان بدون کراتین و ملانین زردرنگ است؛ اما با توجه به جنس مو این زردی می تواند روشن تر شود و به سفیدی گرایش پیدا کند یا مو زرد تر و شبیه موی بلوند شود.

6. موهای سفید را نمی توان با رنگ پوشش داد.

این باور نادرست است. غیر از رنگ های شیمیایی برخی گیاهان دارویی و حنا هم می توانند موهای سفید را پوشش دهند.

7. موهای سفید می توانند مجدداً به رنگ قبل بازگردند.

این باور نادرست است. تاکنون از نظر علمی به اثبات نرسیده موی سفید بتواند بدون مصرف دارو، یک رژیم غذایی خاص یا رنگ کردن مو به رنگ قبل خود بازگردد. زمانی که مویی سفید شد، در حالت طبیعی به رنگ قبل از خود باز نمی گردد.

8. به دنبال یک حادثه وحشتناک موها سفید می شود.

این باور نادرست است. استرس و یک اتفاق وحشتناک نمی تواند باعث سفید شدن یک شبه موها شود؛ اما در درازمدت می تواند باعث پیری زودرس و سفیدی پیش از موعد موها شود.

9. آفتاب موها را سفید می کند.

آفتاب می تواند باعث روشن شدن مو و تغییر رنگ قهوه ای روشن یا سرخ شدن مو شود؛ اما تاکنون هیچ تحقیقی نشان نداده اشعه فرابنفش می تواند باعث پیری مو و بروز موهای سفید شود.

جلوگیری از سفید شدن زودرس موها

در رابطه با پیشگیری از ایجاد موی سفید باید گفت که در ابتدا باید مشخص شود که موی سفید نشانه چیست و چه دلیلی پشت آن است. برای مثال اگر دلیل موی سفید ژنتیک باشد، نه‏تنها راهی برای پیشگیری وجود ندارد، بلکه درمان آن نیز امکان پذیر نیست. پس اگر با سفید شدن مو از ساقه یا ریشه مواجه شدید، ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا دلیل این موضوع مشخص شود.

1. افزایش مصرف ویتامین B ۱۲

در اثر کمبود ویتامین B ۱۲ موها سفید می شوند، لذا مصرف این ویتامین می تواند از سفید شدن موها تا حدودی جلوگیری کند.

2. تیروئید را بررسی کنید.

کم کاری تیروئید یک بیماری مزمن جدی است. برخی غذاها می توانند با فعالیت غده تیروئید تداخل ایجاد کنند، غده تیروئید بر تمام عملکردهای حیاتی بدن تأثیر می گذارد، یک تیروئید کم کار، می تواند سبب سفید شدن موهای افراد شود.

3. ترک سیگار

سیگار دارای اثرات نامطلوبی بر بدن است و می تواند به سفید شدن موها کمک کند.

4. مصرف میزان فراوانی از آنتی اکسیدان ها

رژیم غذایی می تواند به جلوگیری از پدیدار شدن تارهای سفید مو کمک می کند، همچنین از دست دادن رنگدانه می تواند رادیکال های آزاد را تولید کرده و مقدار آنها را در حین بالا رفتن سن، افزایش دهد.

5. غذاهایی که به کاهش روند سفید شدن موها کمک می کنند.

غذاهای دریایی، تخم مرغ و گوشت از جمله گوشت گاو و گوشت گوسفند را به میزان بیشتری مصرف کرده و از محصولات لبنی مانند شیر و پنیر نیز منابع خوبی برای تأمین این ویتامین بهره ببرید. همچنین افرادی که رژیم گیاهخواری دارند می توانند مکمل ها یا محصولاتی را که با ویتامین B ۱۲ غنی شده اند را انتخاب کنند، غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند انواع توت، انگور، سبزیجات برگ سبز و چای سبز مصرف کنید.

6. عدم استفاده از مواد شیمیایی و فرآورده های مو

رنگ موهای شیمیایی و محصولات مو، حتی شامپوها، می توانند در ایجاد سفید شدن زودرس مو نقش داشته باشند. بسیاری از این محصولات حاوی مواد مضر هستند که ملانین را کاهش می دهد. پراکسید هیدروژن که در بسیاری از رنگ موها وجود دارد، یکی از این مواد شیمیایی مضر است.

اگر مایل به استفاده از انواع روشهای جوانسازی پوست مانند تزریق فیلر و بوتاکس دور چشم و پیشانی توسط دکتر هما فاتحی در اصفهان هستید؛ لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.

نسخه اصلی مطلب آیا جلوگیری از سفید شدن مو ممکن است؟ را در سایت دکتر هما فاتحی بخوانید.

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
توصیه های طب سنتی برای مراقبت از پوستدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
گونه گذاری با تزریق چربی در اصفهاندکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
ریزش موی تیپ زنانهکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
علت ایجاد قارچ ناخن دست و پادکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
درمان مشکلات پوستکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
کلوئید یا گوشت اضافه چگونه درمان می شود؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
آزاد یا پرورشی ماهی بخوریدشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
رادیوگرافی شکستگی استخوان چگونه انجام میشود؟دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
رفع منافذ باز پوست با لیزر CO2دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت