در اعمال جراحي زيبايي بيني كوچك كردن بيش از اندازه بيني و تنگ كردن سوراخهاي بيني منجر به مشكلات تنفسي بسياري در فرد ميشود. در جراحي بيني اين به عهده راينولوژيست است كه تشخيص دهد بيني بيمار تا چه حد ظرفيت تغيير دارد و از برداشتن بيش از اندازه بافتهاي بيني خودداري نمايد.
در يك عمل جراحي بيني هدف اصلي داشتن يك بيني طبيعي است . يك راينولوژيست عملكرد طبيعي بيني و تنفس از راه بيني را نبايد فداي زيبايي ظاهري بيني كند. در مواردي جراحي بيني سبب چسبندگيهاي داخلي بيني يا تنگ شدن بيش از اندازه سوراخهاي بيني و مشكلات تنفسي ميشود و اختلال در عملكردهاي حياتي بيني، عوارض ناگواري در سلامت و زندگي افراد دارد. وي عوارض تنفسي را مهمترين عارضه جراحي پلاستيك بيني ذكر كرد و از برداشتن بيش از اندازه بافتهاي بيني و كوچك كردن بيش از حد بيني به عنوان وجه مشترك عوارض تنفسي و زيبايي نام برد.
آندوسكوپي تشخيصي بيني روشي دقيق براي شناخت مشكلات داخل بيني است و از آنجا كه تنفس حياتيترين نياز زندگي انسان است و نتيجه آن رساندن اكسيژن به بافتهاي بدن است، هنگامي كه تنفس از مسير طبيعي خود از راه بيني منحرف شود، عوارض كاهش اكسيژن، بافتهاي ديگر بدن را هم تحت تاثير قرار ميدهد.
فردي كه تنفس از راه بيني خود را از دست بدهد نه تنها در زندگي فردي بلكه در روابط اجتماعي نيز با مشكلات زيادي مواجه خواهد شد. وي بيحالي ، خواب آلودگي ، كسالت ، بي حوصلگي و عصبي بودن را از جمله عوارض ناشي از جراحي نادرست بيني عنوان كرد.
گرايش به جراحي زيبايي بيني در بين مردم رو به افزايش است لذا لازم است آگاهي مردم در مورد جراحي پلاستيك بيني بالا رود و آگاه كردن آنها از عوارضي كه اين كار به دنبال دارد در كاهش ميزان جراحيها موثر است.
جراحي پلاستيك بيني به لحاظ اينكه بيني عضوي است كه از فيزيولوژي خاص و پيچيدهاي برخوردار است يكي از سختترين جراحيها به شمار ميرود. به گفته ايشان يك بيمار متقاضي جراحي زيبايي بيني در درجه اول بايد به فكر تنفس طبيعي خود باشد زيرا هر بيني زيبايي اگر فاقد تنفس طبيعي باشد نميتواند بيمار را راضي نگه دارد.