آنورگاسمیا به ناتوانی مداوم در ارگاسم حتی پس از تحریک جنسی کافی محسوب می شود. با توجه به شیوع آنورگاسمی در هر دو جنس زن و مرد، لازم به ذکر است این اختلال بیشتر در زنان مشاهده می شود. با این وجود درصدی از مردان نیز از آنورگاسمی رنج می برند. ضمن اینکه آنورگاسمیا در مردان جوان تر به ندرت دیده می شود. آنورگاسمی مردانه ارتباط نزدیکی با اختلال انزال دارد که این عارضه بیشتر در مردان سنین بالا تر دیده می شود.
علاوه بر سن، دلایل گوناگون زیاد دیگری نیز برای آنورگاسمی مردان وجود دارد که هم فیزیولوژیکی و هم روانی است. عارضه ی آنورگاسمی می تواند اولیه باشد، که در آن یک مرد هرگز اوج لذت جنسی را تجربه نکرده است، یا ثانویه باشد که در آن، عدم توانایی در رسیدن به ارگاسم به یک عامل بیرونی دیگر مرتبط است که سبب تغییر در توانایی مرد در رسیدن به ارگاسم شده است.
هر چند آمار و ارقام در مورد تعداد مردانی که دچار عارضه آنورگاسمی هستند متفاوت می باشد، اما یک بررسی فراگیر در مورد سلامت رفتار های جنسی در سال ۲۰۰۹ گزارش کرده است که تقریبا ۹ درصد از مردان، طی آخرین رابطه جنسی که داشتند به اوج لذت جنسی نرسیده بودند.
البته نمی توان نتیجه گرفت که ۹ درصد از مردان دچار آنورگاسمی هستند، زیرا در صورت تکرار و تداوم عدم توانایی در رسیدن به ارگاسم، تشخیص این عارضه داده می شود. اما همین درصد نشان می دهد عدم توانایی در رسیدن به اوج لذت جنسی در مردان مشکلی بزرگ تر از آنچه قبلا تصور می شده، است.
آنورگاسمی را نباید با اختلال نعوظ یا کم میلی جنسی اشتباه بگیرید، البته در برخی موارد این عوارض می توانند به طور همزمان وجود داشته باشند.
آنورگاسمیا در مردان ناتوانی مداوم مرد در ارگاسم حتی پس از تحریک جنسی کافی محسوب می شود. آنورگاسمیا یا سندرم کوگلان هر دو جنس را تحت تأثیر قرار می دهد. شیوع ارگاسم تاخیر یا غایب در مردان حدود ۸٪ تخمین زده می شود. به علاوه، این وضعیت در مردان جوان کمتر است. بررسی ها نشان داده شده است که احتمال بروز آن با افزایش سن بیشتر می شود. آنورگاسمی مرد می تواند برای کسانی که آن را تجربه می کنند ناراحت کننده باشد. خصوصاً اینکه اغلب همراه با تاخیر در انزال اتفاق می افتد.
این مطلب برگرفته از مطالب خانم دکتر قهرمان نژاد می باشد. دکتر ندا قهرمان نژاد، دکترای روانشناسی، روان درمانگر، زوج درمانگر و سکس تراپیست در اصفهان ، آماده ارائه خدمات درمانی در این حوزه به مراجعین محترم می باشند. لطفا جهت رزرو نوبت اینترنتی و آنلاین دکتر قهرمان نژاد کلیک نمایید.
ارگاسم مردانه یک روند پیچیده است. این سومین مرحله از چهار مرحله مشخص است که شامل انزال، برانگیختگی، فلات، ارگاسم و وضوح انکسار می باشد. اگرچه همه مردان در طی ارگاسم انزال ندارند. ارگاسم ناشی از فعالیت جنسی (احساس جسمی) و برانگیختگی (آگاهی شناختی) و شامل عملکرد چندین هورمون، اندام و مسیر عصبی است.
تستوسترون، هورمونی که در بیضه تولید و با افزایش میل جنسی که منجر به برانگیختگی، نعوظ و در نهایت ارگاسم می شود، نقش اصلی را در این فرآیند ایفاء می کند. همچنین در انقباضات عضلات آلت تناسلی ، مقعد و پرینه نقش موثری دارد. در نهایت منی را از بدن خارج می کند.
علاوه بر این، در طول ارگاسم، مرکز پاداش مغز با مواد شیمیایی عصبی پر می شود. حتی پاسخ عاطفی شدید مرتبط با ارگاسم را تحریک می کند. وقتی هر یک از این جنبه ها تحت تأثیر مسائل جسمی یا عاطفی قرار گیرد، یک مرد ممکن است نتواند به ارگاسم طبیعی دست یابد.
ارگاسم احساس لذت شدید جسمی و آزاد شدن تنش است که همراه با انقباضات غیر ارادی و ریتمیک عضلات کف لگن شما همراه است. نوع احساس ارگاسم در زنان متفاوت است و در یک فرد حتی می تواند از ارگاسم به ارگاسم نیز متفاوت باشد.
طبق تعریف، علائم اصلی آنورگاسمیا عدم توانایی در ارگاسم یا تأخیر های طولانی در رسیدن به ارگاسم است که برای شما ناراحت کننده است.
اگر در مورد ارگاسم سوالی دارید یا در مورد توانایی رسیدن به ارگاسم نگران هستید، با پزشک خود صحبت کنید.
ارگاسم یک واکنش پیچیده ی وابسته به عوامل مختلف جسمی، عاطفی و روانی است. مشکلات در هر یک از این موارد می تواند توانایی شما در ارگاسم را تحت تأثیر قرار دهد.
آنورگاسمیا در مردان به دو نوع تقسیم بندی می شود:
وضعیت روحی و روانی نقش مهم و غیر قابل انکار در عارضه ی آنورگاسمی در مردان دارد. اضطراب در عملکرد جنسی نیز در میان سایر علت های ممکن، معمول ترین دلیل عدم توانایی مردان در رسیدن به اوج لذت جنسی است.
برخی از پزشکان و کارشناسان، آنورگاسمی مردانه را یک عارضه ی کاملا روحی و روانی می دانند، اما فاکتور های فیزیکی نیز وجود دارند که می توانند منجر به اختلال ارگاسم بشوند. علل اولیه آن هایی هستند که با آن ها متولد می شوید که البته با بالا رفتن سن خودشان را به طور کامل نشان می دهند.
بسیاری از دارو های استفاده شده و بدون تجویز پزشک می توانند از بروز ارگاسم جلوگیری کنند. از جمله دارو های فشار خون، دارو های ضد روان پریشی، آنتی هیستامین ها و دارو های ضد افسردگی به ویژه مهارکننده های انتخابی باز جذب سروتونین (SSRI).
مصرف زیاد الکل می تواند توانایی اوج گیری شما را مختل کند و سیگار کشیدن می تواند جریان خون در اندام های جنسی شما را محدود کند.
با افزایش سن، تغییرات طبیعی در آناتومی، هورمون ها، سیستم عصبی و سیستم گردش خون می تواند بر قوای جنسی و نحوه ارگاسم شما تأثیر بگذارد. کاهش سطح استروژن هنگام انتقال به یائسگی و علائم آن، مانند تعریق شبانه و تغییرات خلقی، می تواند بر آنورگاسمی تأثیر بگذارد.
دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی در اصفهان برای ارائه خدمات تشخیصی - درمانی بیماری های دستگاه تناسلی مردان پذیرای شما مراجعین محترم می باشند. لطفا جهت دریافت نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.