امروزه بسیاری از بیماریها بدون عدم امکانات و دستگاه های مجهز رادیولوژی، به درستی تشخیص داده نمی شوند و به همین دلیل درمان درستی هم انجام نمی شود. رادیوگرافی در مشخص کردن ضایعات فک و اطراف دندان ها، دندانهای نهفته، میزان استخوان باقیمانده برای کاشت ایمپلنت و ارتودنسی بکار می رود. پانورکس یکی از مرسوم ترین رادیوگرافی های تشخیصی در دندانپزشکی است. در این نوع رادیوگرافی دندانپزشک می تواند کل دندانها و استخوان های فک بالا و پایین بیمار را در یک کلیشه ببیند. دستگاه پانورکس یکی از دستگاههای بسیار مهم در دندان پزشکی است که وظیفه آن عکسبرداری از دندان ها به صورت پاناروما و کامل برای تشخیص پوسیدگی ها، عفونت ها و مشکلات مختلف می باشد.
حسگرهای مورد استفاده در این دستگاه، تأثیر مستقیم و به سزایی در افزایش کیفیت درمانهای دندان پزشکی خواهد داشت. علاوه بر افزایش کیفیت گرافی، از مزایای دیگر دستگاه می توان به کاهش مدت زمان تصویربرداری کلی دندان ها اشاره کرد. همچنین بلافاصله بعد از انجام تصویربرداری میتوان تصویر پانورکس را در مانیتور مشاهده و در صورت نیاز با تغییر تنظیمات تصویر بهتری را به صورت بهینه ارائه نمود.
تصویربرداری پانورکس معمولاً کمتر از یک دقیقه طول می کشد، اما ممکن است با احتساب مراحل آماده سازی برای انجام رادیوگرافی بین 10 تا 15 دقیقه زمان لازم باشد.
بله، رادیوگرافی پانورکس برای کودکان نیز قابل انجام است و یکی از روش های تشخیص مشکلات دندانی و فک در کودکان است.
اگر باردار هستید، حتما باید به پزشک خود و متخصص رادیولوژی اطلاع دهید. پزشک ممکن است توصیه نماید از انجام رادیوگرافی در دوران بارداری خودداری کنید مگر اینکه برای درمان شما ضرورت داشته باشد.
معمولاً نتایج بلافاصله پس از تصویربرداری آماده می شوند و با دندانپزشک شما به اشتراک گذاشته می شوند.
مطلب پیشنهادی : تفاوت رادیوگرافی داخل و خارج دهانی
بسیاری از بیمه ها، هزینه رادیوگرافی پانورکس را پوشش می دهند، اما بهتر است قبل از انجام آن، هزینه را از پزشک خود یا مرکز رادیولوژی سوال کنید.
بله، این نوع رادیوگرافی به دلیل وسعت دید بیشتر و جزئیات بیشتر معمولاً نتایج بسیار دقیقی ارائه می دهد مگر در موارد خاص مثل عدم رعایت دستور العمل های قبل از انجام و جداسازی فلزات از بدن بیمار.
در زمان تصویر برداری باید کاملا بدون حرکت باشید، در صورتی که فرد مراجعه کننده در طول تصویربرداری حرکت کند، ممکن است تصاویر تار شوند و نتایج به خوبی ثبت نشوند. بنابراین، بی حرکت بودن بیمار در زمان تصویربرداری بسیار اهمیت دارد. دستگاه های رادیوگرافی معمولاً دقیق هستند و بروز خطا در دستگاه بسیار نادر است. در صورت شک به صحیح بودن نتایج، می توان تصویربرداری را مجدد انجام داد و یا از روش های دیگر با توصیه پزشک استفاده کرد.
همشهریان گرامی؛ شما می توانید جهت انجام گرافی پانورکس تمام دیجیتال، به رادیولوژی و سونوگرافی مرکزی اصفهان، مراجعه نمایید. لطفا برای تعیین نوبت و هماهنگی با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 32202762 - 031 اقدام فرمایید.
به طور کلی، فلزات در بدن بیمار تأثیری بر تصاویر پانورکس ندارند، اما بیمار باید این موضوع را به تکنسین اطلاع دهد تا پروسه تصویر برداری پانورامیک با ملاحضات ویژه انجام گردد.
به ندرت ممکن است عفونتهای کوچک یا در مراحل اولیه با رادیوگرافی پانورکس شناسایی نشوند. در این صورت، دندانپزشک ممکن است روش های تصویربرداری دیگری را توصیه کند.
سرگیجه بعد از تصویر برداری پانورکس بسیار نادر است اما در صورت بروز این مشکل، بهتر است کمی استراحت کنید و سپس فعالیت های خود را از سر بگیرید.
هر چند میزان اشعه در هر بار تصویربرداری بسیار کم است، اما انجام مکرر آن توصیه نمی شود. در این مورد حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید تا تعداد جلسات و فاصله زمانی مناسب بین جلسات تصویربرداری را برای شما برنامه ریزی و تعیین کند.
نسخه اصلی مطلب پاسخ به سوالاتی درباره رادیوگرافی پانورامیک را در سایت دکتر محمد اعظمی بخوانید.