سوالی که در ذهن خیلی از افراد هست اینکه برنج آبکش بهتر است یا برنج کته؟!
استفاده از برنج کته بجای آبکش ارجحیت دارد چرا که با آبکش کردن برنج اگرچه میتواند مقداری از نشاسته ی آن را کم کند اما آنقدری درصد آن پایین است که نمی تواند دلیل خوبی برای استفاده از برنج آبکش باشد. چون با شستن برنج، ویتامین های آن بخصوص ویتامین B1 هم از آن شسته می شود و خواص آن از بین می برد. همچنین دم کردن برنج میتوان باعث پف کردن نشاسته و بالا رفتن شاخص گلایسمیک آن شود. بنابراین افرادی که سابقه ی دیابت در خانواده دارند یا افرادی که قند خون بالا دارند یا حتی افراد سالم توصیه می شود که برنج یا ماکارونی را دم نکنند.
حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی می شود و از آنجایی که برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمی شود.
p