افرادی که دچار ریزش موهای خود می شوند از ابتدا پیگیری های لازم را انجام نمی دهند و این ریزش زمانی برایشان چشمگیر و ناراحت کننده می شود که حجم زیادی از موهای خود را فرد از دست می دهد. امروزه روش های درمانی زیادی برای تقویت موها جهت افزایش تراکم، جلوگیری از ریزش، خونرسانی در سطح سر، بازسازی موهای آسیب دیده و ضعیف انجام می شود که تعیین نوع انجام این متد بستگی به شرایط فردی دارد.
لیزرتراپی کم توان (LLLT) یک روش غیر جراحی برای درمان ریزش مو در مردان و زنان می باشد. این روش از طریق اعمال انرژی نور به صورت مستقیم بر روی پوست سر عمل می کند. انرژی امواج نوری باعث تحریک متابولیسم سلول ها و افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به فولیکول های مو در پوست سر می شود. به این ترتیب در حدود 70% از فولیکول های مو که در فاز استراحت قرار دارند، تحریک شده و به فاز رشد فعال وارد می شوند. لیزرهای کم توان هیچ نوع انرژی گرمایی تولید نمی کنند و بنابراین آسیبی به بافت های محل عمل وارد نمی کنند.
این نوع از لیزر باعث ایجاد گرما، صدا یا لرزش در بافت محل عمل در بیمار نمی شود. این متد با سطح انرژی و جریان کم همراه با اثر بخشی بالا صورت می گیرد. در این روش به هیچ وجه عوارضی و یا جراحی انجام نخواهد شد و لیزر تراپی به صورت کاملاً آسان و با بالاترین جواب دهی برای تقویت، استحکام موها و بازگشت فولیکول های ضعیف شده و برای الگوهای مردانه و زنانه به خصوص قبل از کاشت مو توصیه می شود. همچنین در افرادی که کاشت مو داشته اند موجب درمان زخم های ناشی از عمل و باعث تقویت مجدد پیاز فولیکول های مو می شود.
روش لیزر درمانی به این ترتیب است که پرتوهای تابیده شده فولیکول های مو را هدف قرار می دهند. انرژی پرتوها به فولیکول ها منتقل می شود و منجر به گردش جریان خون می شود. در نهایت اینکه فولیکول هایی که وارد مرحله ی استراحت شده اند، با افزایش گردش خون تحریک شده و وارد فاز رشد می شوند. در نتیجه پس از پروسه ی لیزر تراپی مو، ریزش موهای شما متوقف می شود. همچنین در بسیاری از مناطقی که ریزش گسترده رخ داده است، رویش مجدد موها رخ می دهد. زمانی که مو وارد فاز استراحت شود، رشد و رویش مو متوقف می شود. در واقع لیزر راهی برای برهم زدن چرخه ی زندگی موها است، به نحوی که از چرخه ی استراحت خارج و وارد فاز رشد شود.
لیزر تراپی مو باعث تقویت فولیکول های مو می شود؛ بنابراین در مناطقی از سر که کاملاً از مو خالی شده است، این درمان نتیجه بخش نخواهد بود. در مواردی که افراد به دلایلی مانند زایمان یا یائسگی به ریزش مو دچار شده اند، امکان موفقیت در درمان وجود دارد.
لیزرتراپی مو هم برای آقایان و هم خانم هایی که ریزش موهای آنها در مراحل ابتدایی است و یا افرادی که فولیکول های مناسب برای لیزر درمانی دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. افرادی که سابقه طاسی در خانواده دارند، بهتر است هر چه زودتر لیزر تراپی مو را شروع کنند.
اگر به دلیل کمبود آهن یا مشکلات تیروئیدی ریزش مو دارید، لیزر نمی تواند درمان مناسبی برای شما باشد. لیزرتراپی بیشتر برای افرادی مناسب است که به دلایل ژنتیکی مانند طاسی الگوی مردانه، زنانه یا آلوپسی آندروژنیک به ریزش مو مبتلا شده اند.
به دلیل اینکه در روش لیزرتراپی مو از لیزرهای کم توان و ملایمی استفاده می گردد، حرارتی از این لیزرها به پوست تابیده نخواهد شد و از سوی دیگر این نوع لیزرها، تمامی استانداردهای ایمنی جهانی و قانونی را دارا هستند، لذا هیچ نوع آسیب ناشی از سوختگی و تغییر رنگ بر روی پوست ایجاد نخواهد شد.
لیزر کم توان در ساختار بافت های مولکولی نیز تغییری ایجاد نمی کنند؛ زیرا به لحاظ ایمنی این نوع لیزر در بین کلیه دستگاه های لیزر زیبایی در کلاس IIIA قرار دارد. در کلیه مواردی که تاکنون لیزرتراپی مو انجام شده است، هیچ عوارضی گزارش نشده است.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه ، پوست و مو ، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.