کلسیفیکاسیون پستان یکی از شرایطی است که به تجمع کلسیم در بافت پستان اشاره دارد و معمولاً به صورت توده های ریز یا نقاط سفید در تصاویر ماموگرافی دیده می شود. این پدیده می تواند ناشی از عواملی چون تغییرات طبیعی سن، التهاب، عفونت یا حتی بیماری های خوش خیم و بدخیم پستان باشد. در حالی که بسیاری از موارد کلسیفیکاسیون پستان خوش خیم هستند و نیاز به درمان خاصی ندارند، برخی دیگر ممکن است نیازمند بررسی های بیشتر و درمان های ویژه باشند. در این مقاله به بررسی علت های ایجاد کلسیفیکاسیون پستان، روش های تشخیص آن و راهکارهای درمانی موجود می پردازیم تا به درک بهتری از این وضعیت و نحوه مدیریت آن دست یابیم.
کلسیفیکاسیون پستان به تجمع کلسیم در بافت پستان اشاره دارد و معمولاً در تصاویر ماموگرافی به صورت نقاط ریز یا توده های سفید دیده می شود. این وضعیت می تواند ناشی از عواملی نظیر پیری، التهاب، عفونت، یا تغییرات بافتی طبیعی باشد و به طور کلی در زنان بالای ۴۰ سال شایع تر است. در حالی که بسیاری از موارد کلسیفیکاسیون پستان خوش خیم هستند و نیازی به درمان ندارند، برخی از آنها ممکن است نشانه ای از مشکلات جدی تری مانند تومورهای سرطانی باشند. به همین دلیل، تشخیص دقیق و ارزیابی پزشکی برای تعیین نوع و علت کلسیفیکاسیون ضروری است. در صورت لزوم، پزشک ممکن است برای بررسی بیشتر از روش هایی مانند سونوگرافی یا بیوپسی استفاده کند.
اگر از درد یا مشکلات مرتبط با سرطان پستان رنج می برید، دکتر سید محمدرضا حکیمیان ، متخصص مجرب در جراحی و بازسازی پستان در اصفهان ، آماده کمک به شماست. ما با ارائه خدمات تخصصی مانند ماستوپکسی و ماستکتومی به شما کمک می کنیم تا سلامت، زیبایی و اعتماد به نفس خود را بازگردانید. برای دریافت نوبت و مشاوره تخصصی، با شماره 36294896-031 تماس بگیرید.
کلسیفیکاسیون های پستان در ماموگرافی بر اساس اندازه رسوب کلسیم به دو دسته تقسیم می شوند:
اگر در ماموگرافی اولیه کلسیفیکاسیون ها مشکوک به نظر برسند، ممکن است از شما خواسته شود برای دریافت تصاویری با بزرگ نمایی بیشتر مراجعه کنید. در صورتی که ماموگرافی دوم همچنان نگران کننده باشد، پزشک ممکن است پیشنهاد کند که از ناحیه مشکوک نمونه برداری شود. اگر کلسیفیکاسیون غیرسرطانی تشخیص داده شود، پزشک ممکن است شما را به آزمایش سالانه معمول ارجاع دهد یا پیشنهاد کند که پس از شش ماه برای پیگیری کوتاه مدت دوباره مراجعه کنید تا از عدم تغییر کلسیفیکاسیون ها اطمینان حاصل شود.
به طور کلی فرآیند های خوش خیم پستان می توانند منجر به ایجاد کلسیفیکاسیون پستان شوند که به صورت خلاصه در زیر آورده شده:
اگر کلسیفیکاسیون پستان خوش خیم باشد، احتمال بروز سرطان سینه کمتر از ۲ درصد است؛ به عبارت دیگر، در بیش از ۹۸ درصد موارد، این کلسیفیکاسیون ها بدخیم نیستند و معمولاً هر ۶ تا ۱۲ ماه تحت نظر قرار می گیرند. در صورتی که بعد از یک سال پیگیری هیچ گونه تغییر قابل توجهی مشاهده نشود، انجام ماموگرافی سالانه توصیه می شود.
اگر کلسیفیکاسیون ها مشکوک به نظر برسند، پزشک انجام بیوپسی را پیشنهاد خواهد داد. در صورت تأیید بدخیمی در نتیجه بیوپسی پستان ، جراحی و درمان های تکمیلی انجام می شود. اما اگر کلسیفیکاسیون ها خوش خیم تشخیص داده شوند، تنها نیاز به کنترل و بررسی با ماموگرافی خواهد بود.
اکثریت کلسیفیکاسیون ها غیرسرطانی و خوش خیم هستند، اما برخی الگوهای خاص مانند تجمع خوشه ای نقاط سفید با اشکال نامنظم می توانند نشانه ای از سرطان پستان باشند.
نسخه اصلی مطلب کلسیفیکاسیون پستان چیست و چگونه درمان می شود ؟ را در سایت دکتر سید محمد رضا حکیمیان بخوانید.