علت تغییر رنگ ناخن ها می تواند بسیار گسترده و متنوع باشد. ناخن ها اغلب به عنوان دریچه ای برای وضعیت سلامتی یا بیماری بدن شناخته می شوند. آنها به دلیل شرایط سیستمی که بر رشد طبیعی شان تأثیر می گذارد، با تغییرات متنوعی در شکل و رشد می توانند مشکلات درونی بدن را بروز دهند. به طور طبیعی، رنگ ناخن ها باید صورتی روشن و سالم باشد؛ اما ممکن است به دلایل مختلفی رنگ آنها تغییر کند.
ملانونیشیا توسط یک خط تیره در ناخن یا ناخن ها ایجاد می شود. این می تواند نشانه ای از بیماری جدی تر باشد، به همین دلیل تشخیص مناسب ضروری است. معاینه میکروسکوپی یا بیوپسی گاهی لازم است که علل و گزینه های درمان را تعیین کند. پیدا کردن علت اصلی ملانونشیا کاملاً یک فرایند پیچیده می باشد. در اکثر موارد خوش خیم هستند. مشخصه ملانونیشیا تغییر رنگ سیاه و قهوه ای صفحه ناخن است و یکی از دلایل عمده، رنگدانه سازی صفحه ناخن است. درک کافی از جزئیات بالینی برای مراقبت و مشاوره کافی از بیمار لازم است.
همشهریان گرامی! برای بررسی علل و درمان مشکلات پوستی خود می توانید به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسی های لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.
ملانوسیت ها سلول هایی هستند که ملانین تولید می کنند. اگر تعداد ملانوسیت ها افزایش یابد یا ملانین بیشتر از حد معمول تولید کنند، این شرایط می تواند به ملانونیشیا منجر شود.
از دو روش ممکن است این اتفاق رخ دهد:
در فعال سازی ملانوسیتی، تغییری در تعداد ملانوسیت ها رخ نمی دهد؛ اما این سلول ها تولید و توزیع ملانین در ناخن را افزایش می دهند.
هایپرپلازی ملانوسیتی به افزایش تعداد ملانوسیت ها در ناخن اشاره دارد. در برخی موارد می تواند بی ضرر، یا خوش خیم باشد؛ اما در موارد دیگر می تواند بدخیم باشد.
تشخیص ملانونیشیا
پزشک شما با معاینه فیزیکی تمام ناخن ها و انگشتان پا شروع می کند. این معاینه فیزیکی شامل بررسی اینکه آیا ناخن شما به هیچ وجه تغییر شکل داده است ، چه تعداد ناخن دارای ملانونیاکی است ، همچنین رنگ ، شکل و اندازه ملانونیشیای شما است. بعد از یک سری آزمایش های تشخیصی ، تشخیص ملانونیشیا حاصل می شود.
سه نوع اصلی از ملانونیشیا وجود دارند:
1. آسیب های وارده به ماتریکس ناخن.
2. انواع عفونت های باکتری، قارچی و HIV، برخی داروها مانند مینوسیکلین.
3. اختلالات غدد درون ریز مانند آدیسون.
4. بیماری های پوستی مانند افزایش تولید رنگدانه ملانین در ماتریکس که گاه به علت اختلالات خوش خیم مثل خال یا لنتیگو و گاه به علت اختلالات بدخیم مثل ملانوما است.
درمان ملانونیشیا بسته به علت آن متفاوت است. اگر ملانونیشیای شما از نوع خوش خیم است و غیر سرطانی است ، در بسیاری از مواقع ، هیچ درمانی لازم نیست. اگر ملانونیشیای شما ناشی از دارو باشد ، در صورت امکان، پزشک ممکن است داروی شما را تغییر دهد یا مصرف آن را برای مدتی قطع کنید. سایر گزینه های درمانی به علت بستگی دارد و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
عوارض ملانونیشیا به دلیل زمینه این شرایط بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال، اگر ملانونیشیا بدخیم باشد می تواند گسترش یافته و با تحت تأثیر قرار دادن دیگر بخش های بدن به مشکلات سلامت جدی منجر شود.برخی موارد ملانونیشیا می توانند به تغییر شکل کامل ناخن منجر شوند که شرایطی نگران کننده و آزاردهنده را برای فرد ایجاد می کند.
در کلینیک دکتر واعظ شوشتری با تکیه بر مهارت حاصل از تجربه و استفاده از بهترین برندهای موجود فیلر، می توانید بهترین تزریق فیلر بینی را تجربه نمایید. لطفاً برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت، با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.