رادیوگرافی از مهم ترین وسایل تشخیصی در بیماری های ستون مهره است. در بسیاری از موارد پزشک بعد از صحبت با بیمار و معاینه وی درخواست تهیه رادیوگرافی را می دهد. فول اسپاینیکی از انواع تکنیک های Stitching در رادیولوژی است که برای بررسی اسکولیوز و سایر انحرافات ستون فقرات مانند کیفوز، لوردوز و … به کار می رود. این انحرافات ممکن است مادرزادی باشد و یا در اثر عوامل محیطی به وجود بیاید. مواردی مانند نشستن نادرست روی صندلی، حمل اشیای سنگین مانند کیف و کوله دانش آموزان به صورت یک طرفه، در بلندمدت منجر به ایجاد انحراف در راستای ستون فقرات خواهد شد.
برای بررسی وضعیت ستون فقرات و استخوان های بلند تحتانی، در کلینیک های رادیولوژی، از تکنیکی به نام Stitching (اتصال تصاویر) استفاده می شود تا در یک تصویر بتوان تمام طول ستون فقرات یا اندام های بلند را به صورت به هم پیوسته مشاهده نمود. در این تکنیک چند تصویر پی در پی از بیمار گرفته می شود و سپس تصاویر به دقت به یکدیگر متصل (STITCH) می شوند تا یک تصویر کامل ارائه شود. رادیوگرافی فول اسپاین به متخصص کمک می کند که تغییرات ستون فقرات و دیسک بین مهره ای، هم ترازی و انحراف ستون فقرات، عدم ثبات ستون فقرات، نقص های ارثی ستون فقرات، آسیب های ایجاد شده توسط ضربه، پوکی استخوان (کمبود کلسیم در استخوان ها)، عفونت و تومور را اندازه گیری کند. گاهی متخصص پیشنهاد می دهد که تصویربرداری اشعه ایکس در موقعیت های مختلف انجام شود تا دقیق تر مشکل را بررسی کند.
شما می توانید برای انجام رادیولوژی فول اسپاین (Full Spine) در تهران به مرکز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق واقع در منطقه یوسف آباد یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188203875 | 02188782900 اقدام نمایید.
بستگی به محلی که باید از آن عکس گرفته شود، به بدن یا عضو فرد حالت مناسب را می دهند. تکنسین رادیولوژی پس از تنظیم حالت شما و قرار دادن ماشین عکس برداری در حالت مناسب، خود به یک قسمت دورتر از شما که تا حدی حفاظت شده است رفته و در آنجا با فشار دادن یک دکمه عکس رادیولوژی گرفته می شود. ممکن است در حین تصویربرداری از وسایل سربی برای پوشاندن قسمت های دیگر بدن که نیاز نیست اشعه به آنها تابیده شود، استفاده گردد. برای مثال پیش بندهای سربی (Apron) که برای حفاظت تخمدان ها در زنان و یا پوشش های مخصوص برای حفاظت دستگاه تناسلی مردان از اشعه مورد استفاده قرار می گیرد.
زنان باردار نیز باید تا آنجا که امکان دارد از اشعه پرهیز کنند و درصورتی که چاره ای نباشد حتی الامکان با پوشش سربی روی شکم تصویربرداری کنند.
کودکان در حال رشد نیز به اشعه X حساس تر از بزرگ سالان بوده و باید زمانی عکس ساده بگیرند که سایر تکنیک های بدون اشعه مثل سونوگرافی یا MRI در دسترس نباشد و در این صورت هم باید تا حد امکان قسمت کمتری از بدن آنها در معرض اشعه قرار گیرد.
عمده ترین و شایع ترین انحرافات ستون فقرات به سه گروه اصلی تقسیم بندی می شوند:
این بدشکلی های ستون مهره ها که به دلایل مختلفی ممکن است ایجادشده باشند، با کمک رادیوگرافی فول اسپاین به راحتی قابل تشخیص بوده و شدت انحراف نیز توسط رادیولوژیست تعیین می گردد. علاوه بر روش فول اسپاین، ممکن است پزشک در برخی موارد، انجام سی تی اسکن، ام آر آی و میلوگرام را با توجه به وضعیت بیمار درخواست نماید.
به دلیل آنکه ستون فقرات به چهار بخش عمده تقسیم بندی می شود، به منظور تهیه تصاویر دقیق تر، رادیولوژی این نواحی را نیز به چهار بخش عمده تقسیم می نمایند:
در صورت مواجهه با هرگونه تشعشعی و حتی سطوح پایین تشعشع مورد استفاده در این روش، همواره خطری هر چند اندک برای آسیب به سلول ها یا بافت های بدن وجود دارد. البته خطرات ناشی از اشعه ایکس معمولاً در مقایسه با منافع بالقوه این آزمایش بسیار ناچیز می باشد.
شما می توانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک، انواع سونوگرافی بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188203875 تماس حاصل فرمایید.