جراحی پروستات یک جراحی نسبتاً سنگین است و بهبودی پس از آن به گذر زمان و رعایت برخی نکات نیازمند است. پس از این جراحی حداقل برای چند هفته زندگی کمی سخت خواهد بود. پس از جراحی پروستات برای مراقبت از خود و موفقیت جراحی، ضروری است دستورالعمل های زیر به دقت انجام شود.
شما می توانید برای درمان بزرگی پروستات به کلینیک تخصصی دکتر پیمان صالحی در اصفهان مراجعه نمایید. در این مرکز با بررسی بیماری شما و شرایطی که در آن هستید؛ بهترین روش درمانی در نظر گرفته می شود. اگر مایل به هماهنگی با این مرکز یا کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
بیمار معمولا با توجه به اینکه عمل جراحی باز انجام داده یا عمل از راه مجرا، حدود یک تا سه روز پس از جراحی از بیمارستان مرخص می شود. بیمار برای مراجعه به منزل به یک همراه نیاز دارد. افرادی که تحت عمل پروستات قرار گرفته اند؛ اغلب با سوند از بیمارستان مرخص می شوند. این سوند اجازه تخلیه مداوم مثانه را به فرد می دهد و باید تا زمانی که پزشک مجاز بداند، در جای خود باشد.
بلافاصله پس از جراحی ، شکم شما کمی نفخ خواهد کرد. بهتر است لباس آزاد و گشاد بپوشید.
پس از حمام نیاز است محل جراحی به آرامی با یک حوله تمیز خشک شود. مقدار کمی قرمزی در لبه های محل های برش و همچنین خروج مقداری مایع شفاف یا خونی از زخم طبیعی است.
اکثر مردان پس از برداشتن سوند در کنترل ادرار مشکل دارند. ممکن است تا مدتها برای کنترل ادرار مشکل داشته باشید. برخی از مردان در یک هفته کنترل خود را به دست می آورند ، برخی دیگر شش ماه طول می کشد. دلسرد نشوید! تمرینات کگل می تواند در بازیابی کنترل ادرار به شما کمک کند. عمل پروستات مکانیسم های کنترل ادرار ثانویه شما را تحت تأثیر قرار می دهد. عضله اسفنکتر خارجی شما اکنون باید مسئولیت کنترل ادرار را به عهده بگیرد. برای تقویت این مکانیزم زمان و تلاش لازم است.
حتی بعد از گذشت چندین سال از عمل جراحی ، برخی از مردان ممکن است بی اختیاری خفیف و اضطراب ناشی از آن را تجربه کنند. با این وجود به ندرت پس از یک سال کنترل ادرار به حد قابل قبولی نخواهد رسید که در این شرایط هم روشهایی برای بهبود وضعیت وجود دارد.
پس از جراحی بیماران می توانند ارضا شوند اما معمولا هیچ مایعی تخلیه نمی شود و انزال نخواهند داشت. دلیل این امر آن است که در حین عمل، پروستات خارج می شود و مایع منی به داخل حفره ایجاد شده تخلیه می گردد و از آنجا وارد مثانه می شود، که به چنین حالتی انزال رتروگرید یا پسگرد گفته می شود. با این شرایط معمولا برای باروری باید از روش های کمک باروری بهره مندشد.
پس از جراحی ایجاد یبوست و نفخ طبیعی است و باید کنترل شود.
اسپاسم مثانه معمولاً با شروع ناگهانی درد در زیر شکم و تمایل شدید به ادرار یا نشت ناگهانی ادرار از اطراف سوند همراه است. در صورت مواجه شدن با این مشکلات با پزشک خود تماس بگیرید.
هنگام فعالیت بدنی یا حرکات روده ، این امر بعد از جراحی غیرمعمول نیست. اگر فعالیت را متوقف کنید و مدت کوتاهی استراحت کنید ، این شرایط بهبود می یابد. در صورت عدم بهبود با پزشک خود تماس بگیرید.
پس از جراحی پروستات، تورم در قسمت انتهایی پا غیر طبیعی نیست و جای نگرانی ندارد. تورم باید طی یک یا دو هفته برطرف شود. بلند کردن پاها در حالت نشسته کمک خواهد کرد.
این درد ممکن است چندین هفته بعد از جراحی ادامه داشته باشد ، اما باید به خودی خود برطرف شود.
تورم و کبودی بیضه و آلت تناسلی بعد از جراحی غیر طبیعی نیست و جای نگرانی ندارد. این وضعیت معمولاً طی یک یا دو هفته به خودی خود برطرف شود.
نسخه اصلی مطلب جراحی پروستات نیاز به چه مراقبتهایی دارد؟ را در سایت دکتر پیمان صالحی بخوانید.