یکی از بیماری های زنانه ای که با سونوگرافی رحم قابل تشخیص و دنبال کردن است، سندرم تخمدان پلی کیستیک است. البته به جز سونوگرافی، این بیماری دارای علائم و نشانه هایی است که می توان آن ها را با دقت بر وضعیت بدن خود، تا حدودی تشخیص داد.
تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان شایع ترین اختلالات غدد درون ریز (آندوکرینوپاتی) در زنان و شایع ترین علت نازایی ناشی از عدم تخمک گذاری می باشد. نامگذاری این سندرم به دلیل وجود تخمدان های بزرگ محتوی تعداد زیادی کیست کوچک (در اغلب زنان مبتلا و نه در همه) است که در لایه بیرونی هر تخمدان قرار گرفته است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد این بیماری اطلاعات کسب نمایید.
تشخیص سندروم تخمدان پلی کیستیک با سونوگرافی رحم در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شقایق تهران یا تهران- ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک انجام می شود. شما می توانید برای انجام این روش تشخیصی، قبل از مراجعه به این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188203875 زمان حضور در مرکز را هماهنگ نمایید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک که از آن با عنوان PCOS نیز یاد می شود، غالبا با تخمک گذاری نامنظم و کم یا عدم تخمک گذاری همراه است. در حقیقت زمانی که فردی به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلا باشد، غالبا در ماه تخمک گذاری نداشته یا این اتفاق بسیار پراکنده رخ می دهد. همین طور معمولا افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ، عادت ماهانه (پریود) بسیار نامنظمی دارند. غالبا می بینیم که این افراد چند ماه یک بار پریود شده یا عادت ماهیانه را در بازه های زمانی نامنظم و غیرنرمال سپری می کنند. ممکن است پریود آن ها بیش از حد رایج به طول انجامیده یا فواصل میان هر بار عادت ماهیانه، بیش از 20 روز تا 1 ماه معمول باشد.
اگر چه نمی توان از عدم تخمک گذاری صحیح بدون انجام سونوگرافی رحم مطلع شد، اما بهم خوردن چرخه عادت ماهیانه و خارج شدن آن از سیکل خود، چیزی است که تمام بانوان می توانند با توجه به وضعیت بدن خود از آن آگاهی یابند.
از اصلی ترین علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک می توان به مواردی که در بالا اشاره شد، نام برد: تخمک گذاری نامنظم و یا عدم تخمک گذاری + بهم خوردن سیکل صحیح عادت ماهیانه
اما نشانه های رایج دیگری نیز در خصوص سندرم تخمدان پلی کیستیک وجود دارد که در زیر به آن ها می پردازیم:
بانوانی که با رشد بیش از اندازه موهای زائد روبرو هستند، به احتمال متوسط تا زیاد مشکلات تخمدانی دارند که یکی از آن ها می تواند این سندرم باشد.
افزایش وزن نیز یکی از علائم و نشانه های بروز این سندرم است که غالبا با مشکل در کاهش وزن نیز همراه می شود. به این معنا که اگر شما برای کاهش وزن خود راه ها و روش های مختلف را امتحان کرده و در آن ها موفق نیستید، باید به مشکلات تخمدانی و از جمله این سندرم شک ببرید. طی آزمایشات و سونوگرافی رحم، پلی کیستیک بودن تخمدان ها مشخص شده و با استفاده از روش های درمانی، روال لاغری و رسیدن به تناسب اندام نیز میسر خواهد شد.
در سونوگرافی با استفاده از امواج ماورای صوت، تصویر رحم و تخمدان ها گرفته می شود. شواهد سونوگرافی تخمدان پلی کیستیک عبارتند از:
کیست های کوچک در سونوگرافی با کمک سونوگرافی در تخمدان های بزرگ به راحتی قابل تشخیص هستند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که وجود کیست های کوچک در سونوگرافی برای تشخیص قطعی سندرم تخمدان پلی کیستیک کافی نیستند. همچنین ممکن است تخمدان برخی از افراد مبتلا به تنبلی تخمدان در سونوگرافی کاملا طبیعی باشند. بنابراین باید در کنار سونوگرافی سایر علائم سندروم پلی کیستیک نیز در نظر گرفته شود.
شما می توانید برای انجام سونوگرافی تیروئید و سونوگرافی داپلر تیروئید، به مرکز تخصصی رادیولوژی و سونوگرافی دقیق شقایق در تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید. لطفا جهت تعیین نوبت با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188203875 تماس حاصل فرمایید.