سرطان بیضه رشد غیرطبیعی یاخته های بیضه می باشد که به صورت یک توده سفت که در بیشتر موارد دردی هم ندارد؛ بروز پیدا می کند. این بیماری اغلب یک بیضه را درگیر می کند اما گاهی ممکن است هر دو بیضه را دچار نماید.
دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی در اصفهان برای ارائه خدمات تشخیصی - درمانی بیماری های دستگاه تناسلی مردان پذیرای شما مراجعین محترم می باشند. لطفا جهت دریافت نوبت و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
سرطان بیضه شایعترین بدخیمی در مردان 20 تا 35 ساله است اما ممکن است در هر سنی دیده شود. مهم ترین چیزی که این بیماری را خطرناک می کند بدون درد بودن در مراحل اولیه است. به همین دلیل این عارضه بیشترین شباهت را به سرطان پستان دارد که در این سرطان نیز مراحل اولیه بیماری اغلب بدون علامت طی می شود. اگر بخواهیم اولین علائم سرطان بیضه را نام ببریم؛ باید به همان توده سفت بدون درد و تغییرات ظاهری در شکل بیضه اشاره کنیم.
به همین دلیل پایش بیضه ها بویژه در حمام و کنترل تغییرات ظاهری این عضو، می تواند نقش موثری در تشخیص به موقع و موفقیت در درمان سرطان بیضه داشته باشد. نشانه های اولیه ابتلا به این سرطان، تورم و غیر عادی شدن ظاهر بیضه ها است و خود فرد با معاینه بیضه ها می تواند پی به نشانه های آن ببرد. در این بیماری، بیضه مبتلا معمولاً به تدریج بزرگ شده و بیمار در بیضه احساس سنگینی می کند. در برخی موارد بیماران با درد حاد بیضه یا علائم درد پشت، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، سرفه، تنگی نفس، درد استخوان یا تورم اندام ها مراجعه می نمایند.
در برخی افراد که بیضه آنها پایین نیامده ( بیضه نزول نکرده ) و در محل طبیعی خود قرار نگرفته است خطر ابتلا به سرطان بیضه بیشتر از افراد عادی است. این خطر حتی پس از جراحی همچنان باقی می ماند. ولی جراحی و پایین آوردن بیضه در صورت ابتلای فرد به سرطان امکان تشخیص هر چه سریعتر بیماری را فراهم می نماید و در این شرایط مراحل درمانی با امکان موفقیت بیشتری طی خواهند شد.
همانطور که گفته شد؛ مهمترین گام در تشخیص زود هنگام سرطان بیضه معاینه بیضه ها و حساسیت به تغییرات این عضو از دستگاه تناسلی توسط خود فرد است. بهترین زمان معاینه هنگام حمام کردن است که پوست کیسه بیضه شل می باشد. با لمس دقیق بیضه ها بین انگشت شست وسایر انگشتان هر گونه تغییر ظاهری و سفتی بیضه باید مد نظر قرار گیرد. پس از مشاهده هر تغییری در بیضه ها توصیه می شود به پزشک مراجعه نمایید.
در صورت ابتلا به سرطان بیضه، پزشک متخصص در معاینه توده ای سفت و بدون درد در بیضه لمس می کند و با انجام سونوگرافی بیضه ها و آزمایشات لازم تشخیص، قطعی می گردد. لازم به ذکر است تاخیر در مراجعه به پزشک می تواند باعث پیشرفت و گسترش سرطان بیضه به سایر نقاط بدن گردد و درمان این بیماری را بسیار مشکل نماید.
درمان سرطان بیضه بسته به میزان پیشرفت بیماری متفاوت است. درمان مشترک در تمام موارد خارج کردن بیضه مبتلا به سرطان با جراحی است. سایر درمان ها بر اساس میزان گسترش و نوع سرطان انجام می گردد. این درمان ها عبارتند از: شیمی درمانی، اشعه درمانی و جراحی وسیع شکمی برای خارج کردن غدد لنفاوی شکم . در صورتی که بیضه سمت دیگر سالم باشد خارج کردن یک بیضه تاثیری در عملکرد جنسی و باروری بیمار ندارد.
همشهریان گرامی! برای درمان عفونت و سنگ های مجاری ادراری، سرطان های دستگاه ادراری، بزرگی پروستات ، ناباروری ، واریکوسل و ... به متخصص کلیه و مجاری ادراری در اصفهان مراجعه نمایید.