اگر به کلینیک های پوست و مو مراجعه کرده باشید؛ حتما متوجه این نکته شده اید که بیشتر مراجعین به قصد انجام روشهای تزریقی جوانسازی و افزایش حجم به این مراکز مراجعه می نمایند. جدای از تزریق بوتاکس برای درمان چین و چروک و خطوط پوست، تزریق ژل و چربی به عنوان روشهای حجم دهی به صورت و بدن، از پرکاربردترین اقداماتی هستند که این روزها در کلینیک های پوست و مو انجام می شوند. ما در این مطلب قصد داریم تزریق چربی و تزریق ژل را در مقایسه با هم قرار دهیم و ببینم کدام یک از این روشها برای تزریق به صورت مناسب تر هستند و نتایج بهتری را در بر دارند. پس با ما باشید.
در این روش با استفاده از ژل یا فیلر که موادی ژله مانند است؛ و تزریق آن به نقاط مختلف صورت، حجم و فرم دلخواهی در آن نقاط ایجاد می شود. مناطقی از صورت که با تزریق ژل می توانند فرم و حجم بهتری بیابند؛ گونه ها، زیر چشم، خطوط پیشانی، شقیقه، لب، خط خنده، چانه، فک و بینی هستند. تزریق ژل بسته به ماده تشکیل دهنده آن می تواند دائمی و موقت باشد که البته ژل های دائمی این روزها منسوخ شده و در اغلب مراکز مورد استفاده قرار نمی گیرند. زیرا با تزریق این مواد، مشکلات فراوانی برای فرد ایجاد می شود.
رایج ترین نوع ژلی که این روزها تزریق می گردد، ژل هیالورونیک اسید است که بدون ایجاد عارضه می تواند نتایج خوبی داشته باشد. این ماده علاوه بر افزایش حجم مقطعی در صورت، با تحریک پوست به کلاژن سازی ، حتی پس از پایان ماندگاری ژل، فرم و حجمی بهتر نسبت به پیش از تزریق ایجاد می کند.
تزریق چربی یکی از ایده آل ترین روشهای افزایش حجم است. در این روش سلولهای چربی از مناطقی در بدن که با حجم زیادی از چربی مواجه هستند (مانند ران، شکم و پهلوها)؛ برداشته می شود. پس از مرحله استخراج چربی، با قرار دادن چربی در سانتریفیوژ تحت تاثیر چرخش زیاد و سریع، سلولهای چربی از مواد دیگر جدا شده و آماده تزریق می گردند؛ و در مرحله تزریق، پس از آماده سازی سلولها، پیوند چربی به قسمتهایی از صورت که نیازمند افزایش حجم و فرم دهی هستند انجام می شود. مناطقی از صورت که می تون تزریق چربی صورت را در آنها انجام داد ، تقریبا مشابه تزریق ژل هستند.
ماندگاری تزریق چربی از مواردی است که می تواند بسیار متغیر باشد؛ زیرا به عوامل گوناگونی مانند مهارت پزشک در تزریق، مراقبتهای پس از تزریق چربی، سبک زندگی و قابلیت های بدنی خود فرد بستگی دارد و می تواند از چند هفته تا چند سال دوام داشته باشد.
در این بخش تزریق ژل و تزریق چربی را در موارد مختلف با هم مقایسه می نماییم که عبارتند از:
در تزریق ژل به دلیل اینکه ماده قابل تزریق از پیش ساخته شده است، فقط یک مرحله تزریق وجود دارد. ولی در تزریق چربی به این جهت که سلولهای چربی باید برداشته شوند؛ سپس آماده سازی گردند و در نهایت تزریق انجام شود، مراحل بیشتر و به الطبع زمان بیشتری هم صرف می گردد.
هر کدام از این روشها عوارض خاص خود را دارند. معمولا پس از تزریق چربی حجم کبودی، تورم و التهاب بیشتر از تزریق ژل است. علاوه بر آن در محل برداشت چربی هم ممکن است این عوارض کم و بیش دیده شود. ولی امکان ایجاد آلرژی در تزریق چربی بر عکس ژل وجود ندارد.
ماندگاری ژل یا فیلردر حدود 6 الی 12 ماه است و پس از آن برای بقاء نتایج، تزریق باید تکرار شود. ولی در تزریق چربی برای ماندگاری بیشتر ممکن است سه تزریق با فاصله زمانی چند ماهه انجام شود. سپس ماندگاری این روش به بیش از 10 سال هم می تواند برسد. ضمن اینکه هر کدام از این دو روش در مناطق مختلف صورت، بر اساس حرکت آن منطقه، ماندگاری متفاوتی هم دارند. مثلا در قسمت لب و خط خنده که حرکت پوست بیشتر است ماندگاری تزریق کمتر می شود.
بیشتر بخوانید : عوامل تاثیر گذار بر هزینه تزریق چربی
با این وجود تزریق ژل لب و خط خنده می تواند ماندگارتر از تزریق چربی باشد. و حتی در مواردی که فقط قرار است تزریق در این نقاط انجام شود؛ بسیاری از پزشکان ترجیح می دهند؛ تزریق ژل انجام دهند.
هزینه تزریق ژل به دستمزد پزشک برای تزریق و از آن مهمتر، مقدار و قیمت ژلی که قرار است مورد استفاده قرارگیرد؛ دارد. در برآورد هزینه تزریق چربی، دستمزد پزشک اهمیت بیشتری دارد و پس از آن میزان چربی مورد نیاز در هزینه ها تاثیرگذار است. به همین دلیل نمی توان به طور دقیق گفت هزینه کدام روش بیشتر یا کمتر است.
در این بحث به مقایسه تزریق ژل و تزریق چربی از جوانب مختلف پرداختیم ولی در آخر ذکر این نکته را لازم می دانیم که نمی توان گفت تزریق چربی بهتر است یا تزریق ژل؟! هر کدام از این روشها بنا به کاربرد، انتظارات و شرایط شما می توانند مناسب باشند. شما در جلسه مشاوره با پزشک می توانید به یک اتفاق نظر در مورد روش مناسب خودتان برسید و همان را انجام دهید.
همچنین بخوانید : سوالات رایج درباره تزریق چربی