این روزها بسیاری از افراد برای جوانی و زیبایی صورت خود، روش تزریق ژل را انتخاب می کنند. در این روش نوین، با استفاده از فیلرهای پوستی، حجم خوبی به صورت می بخشند. با تزریق ژل، چهره فرم و زیبایی خاصی پیدا می کند. با وجود تمام مزایای تزریق ژل یا فیلر، اما این روش عوارضی نیز با خود به همراه دارد.از عوارض قابل پیش بینی و رایج این روش، می توان به تورم و کبودی (این عوارض نهایتاً تا دو هفته پس از تزریق از بین خواهند رفت) در محل تزریق و درد خفیفی که پس از چند ساعت برطرف خواهد شد اشاره کرد.این موضوع به شما کمک می کند تا یک تصمیم آگاهانه در مورد این عمل بگیرید و از عوارض احتمالی آن در امان بمانید.
هر چند تزریق ژل یا فیلر به عنوان یکی از روش های محبوب برای زیبایی مطرح شده است، اما نباید عوارض آن را نادیده گرفت. برخی از این عوارض رایج هستند و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از بین می روند. در ادامه مطلب، شما را با این عوارض، علل بروز و مدت زمان رفع آن ها آشنا می کنیم:
1. تورم و کبودی: این عارضه به علت آسیب به عروق خونی کوچک و التهاب در محل تزریق به وجود می آید. معمولاً پس از گذشت 3 الی 7 روز، شاهد رفع تورم و کبودی صورت در اثر تزریق ژل یا فیلر خواهید بود.
2. درد: هر چند تزریق ژل با بی حسی موضعی انجام می شود، اما برخی از افراد پس از آن که اثر بی حسی از بین رفت، در صورت خود احساس درد دارند. این درد به سبب تحریک بافت ها و عصب ها رخ داده است و پس از گذشت 1 الی روز، از بین می رود.
3. واکنش های آلرژیکی: برخی از افراد ممکن است به مواد تشکیل دهنده ژل یا فیلر حساسیت داشته باشند. آن ها ممکن است عوارض آلرژیکی را تجربه کنند که تا چند هفته نیز ادامه خواهد داشت.
4. تغییر رنگ پوست: پس از تزریق ژل یا فیلر، احتمال تغییر رنگ پوست وجود دارد. این امر به سبب آسیب به عروق خونی یا خونریزی زیرپوستی رخ می دهد و معمولاً پس از گذشت چند روز الی چند هفته، رنگ پوست به حالت عادی خود برمی گردد.
تزریق ژل یا فیلر، علاوه بر عوارض جانبی رایج، ممکن است عوارض خطرناکی نیز با خود به همراه آورد. البته این عوارض نادر هستند؛ اما اگر قصد تزریق فیلر را دارید، بهتر است با این عوارض هم آشنا باشید و در مورد آن آگاهی های لازم را کسب کنید.
عوارض نادر اما خطرناک تزریق ژل یا فیلر عبارتند از:
استفاده از هر روش جوانسازی، فرم دهی و افزایش حجم، علاوه بر محاسنی که دارد، ممکن است معایبی هم در بر داشته باشد. تزریق ژل یا فیلر نیز از این قاعده مستثنی نیست. تنها عیبی که برای تزریق ژل یا فیلر صورت می توان برشمرد، غیر دائمی بودن و ماندگاری چند ماهه این روش است که البته گاهی هم این خصوصیت تزریق فیلر به عنوان حسن مطرح می شود.
با وجود اینکه ممکن است شما تمایل به انجام روشهایی داشته باشید که دائمی بوده و نیاز به تکرار نداشته باشند، و در این صورت موقتی بودن تغییرات تزریق فیلر برای شما عیب محسوب شود، برخی از افراد هم هستند که تمایلی به همیشگی بودن تغییرات خود ندارند یا گاهی ممکن است به دلیل نارضایتی از تغییرات ایجاد شده، بخواهند به شرایط قبل از تزریق بازگردند که در چنین وضعیتی، موقتی بودن تزریق ژل، برای آنها حسن به حساب می آید.
هر چند تزریق ژل یا فیلر، یکی از رایج ترین روش های فرم دهی و زیبایی صورت است، اما این عمل برای تمامی افراد پیشنهاد نمی شود. از نظر پزشکان، تزریق ژل برای این دسته از افراد ممنوع است:
برای آن که از عوارض و مشکلات تزریق ژل در امان بمانید، لازم است به نکات پیشگیرانه ای که در ادامه مطلب به آن ها اشاره می کنیم، توجه کنید:
اگر پس از تزریق ژل یا فیلر، به خوبی از خود مراقبت کنید، کمتر در معرض عوارض آن قرار می گیرید. هر چند این مراقبت ها توسط پزشک متخصص به شما گفته می شوند، اما ما هم در این قسمت به مهم ترین آنها اشاره می کنیم:
تزریق ژل، بوتاکس و چربی، از جمله رایج ترین روش های زیبایی و فرم بخشیدن به صورت هستند. این روش ها با وجود تمام مزایای خویش، عوارضی هم به همراه دارند. در ادامه مطلب، به مقایسه عوارض تزریق ژل با سایر روش های زیبایی می پردازیم:
1. آیا تزریق ژل دردناک است؟
در فرایند تزریق ژل، دردی احساس نمی کنید؛ چون این فرایند با بی حسی موضعی انجام می شود.
2. مدت ماندگاری ژل در صورت چقدر است؟
مدت ماندگاری تزریق ژل ، این موضوع به نوع ژل و برند آن بستگی دارد. معمولاً ژل های موقت بین 6 الی 18 ماه و ژل های نیمه موقت بین 2 تا 4 سال و حتی بیشتر ماندگاری دارند.
3. آیا تزریق ژل یا فیلر باعث افتادگی صورت می شود؟
تزریق ژل معمولاً باعث فرم دهی و بهبود حجم صورت می شود. اگر برای تزریق آن به یک متخصص ماهر و با تجربه مراجعه کنید و پس از آن به خوبی از خود مراقبت نمایید، احتمال بروز مشکلاتی مانند افتادگی صورت کمتر می شود. البته افتادگی صورت به مواردی مانند افزایش سن، نوع پوست و عوامل ژنتیکی نیز بستگی دارد.
4. تزریق فیلر در دوران بارداری مجاز است؟
بهتر است در دوران بارداری، از درمان های غیر ضروری پزشکی که تزریق ژل هم شامل آن می شود، خودداری کنید.
5. چه مدت بعد از تزریق ژل می توان ورزش کرد؟
معمولاً متخصصان توصیه می کنند که بیماران پس از تزریق ژل، 24 الی 48 ساعت را به استراحت سپری کنند. پس از آن نیز تا 2 هفته، از انجام ورزش های سنگین خودداری نمایند.
نتیجه گیری
تزریق ژل، یکی از شیوه های متداول و محبوب برای بازگرداندن جوانی و زیبایی به صورت است. با تزریق ژل، صورت حجم خوبی پیدا می کند و فرم آن بهتر از قبل می شود. تزریق ژل هم مانند هر روش زیبایی دیگری، دارای خطرات و عوارضی است. زمانی که در مورد این عوارض اطلاع پیدا کنید، می توانید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. همچنین اگر برای تزریق ژل به یک متخصص حاذق و با تجربه مراجعه کنید، کمتر دچار این عوارض خواهید شد.
همچنین بخوانید : پاسخ به سوالات رایج درباره تزریق ژل