مارچوبه، یکی از منابع اصلی پری بیوتیک
مواد غذایی پری بیوتیک که بیشتر در منابع غذایی گیاهی یافت میشوند، در دستگاه گوارش تجزیه نمیشوند و غذای مورد نیاز برای باکتریهای روده مانند بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلوس را فراهم می آورند. این باکتریها که از باکتریهای پروبیوتیک می باشند تجزیه مواد در دستگاه گوارش را تسهیل میکنند و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریهای روده ای مانند سرطان روده ، بیماریهای التهابی روده، آلرژی و... را می کاهند. یکی از پروبیوتیکهای بسیار مهم اینولین می باشد که از پلیفروکتانها است؛ و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین می باشد.
درمان بیماریهای التهابی با مارچوبه
مواد ضدالتهابی موجود در مارچوبه عبارت اند از: ساپونین A، سارساساپوژنین، پروتودیوسین، دیوسژنین و فلاوونوئیدهای کورستین، روتین، کامفرول، ایزورامنتین. این مواد شیمیایی از فرآیندهای التهابی در بیماریهای خودایمنی جلوگیری میکنند. سارساساپونین موجود در مارچوبه، یکی از مواد شیمیایی بسیار موثر در بهبود بیماری ALS (اسکلروز چندگانه آمیلوتروفیک) است؛ که یک بیماری خود ایمنی مزمن میباشد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن نورونهای عصبی را به عنوان عوامل بیگانه می پندارد و علیه آنها واکنشهای متعدد التهابی نشان میدهد.
مارچوبه ضد سرطان است
آنتی اکسیدانهای موجود در مارچوبه عبارت اند از:ویتامین C، بتاکاروتن،ویتامین E،روی،منیزیموسلنیوم. مارچوبه همچنین سرشار از گلوتاتیون می باشد و به نسبت سایر سبزیجات از آنتی اکسیدانهای بیشتری تشکیل یافته است. این مقادیر بالای مواد آنتی اکسیدانی، رادیکالهای آزاد را از بین میبرد و منجر به خواص ضدسرطانی میشود. همچنین مواد شیمیایی فعال در مارچوبه به علت کاهش التهاب میتوانند فعالیت متابولیکی سلولهای سرطانی را تغییر دهند. مطالعات متعددی در رابطه با اثرات ضد سرطانی مارچوبه بر سرطان کبد صورت گرفته است و نشان داده شده که سرطان کبد به وسیله مواد آنتی اکسیدانی فعال موجود در مارچوبه متوقف گردیده است.
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.