هر چند هوش و استعداد به طور عمده زمینه ی وراثتی دارد ولی عوامل محیطی مصرفی نیز میتوان بر آن تاثیر داشته باشد،یکی از عوامل محیطی موثر بر قدرت و فعالیت مغز عوامل تغذیه ای هستند. نمونه هایی از موادغذایی که بر حافظه و عمکرد مغز تاثیر میگذارند در سطوح ذیل اشاره شده:
لبنیات طریقه مصرف:روزانه 3لیوان شیر و مواد معدنی مصرف شود.و مقدار مناسبی از پنیر استفاده شود
گوشت آهن،ویتامین های گروه ب،روی و پروتیین طریقه مصرف:برای افزایش جذب آن را با مواد حاوی ویتامین ث نظیر لیمو ترش و گوجه فرنگی میل کنید
ماهی دی متیل اتانول،اسید های چرب امگا3 طریقه مصرف: در هفته یک الی دو بار میل نمایید و مصرف آن را از کودکی به صورت عادت غذایی در اورید
میگو فسفر،سولفور،کولین،اسید های چرب امگا3 طریقه مصرف:میتوان به عنوان وعده اصلی یا به عنوان میان وعده در سالاد ها استفاده نمود
تخم مرغ ویتامین های گروه ب ،منگنز،پروتیین،روی،آهن طریقه مصرف:به عنوان میان وعده یا وعده اصلی در غذاها و سالادها و دسرها استفاده شود
جوانه گندم ویتامین E،سلنیم،ویتامین های گروه ب طریقه مصرف:در سالاد و سوپ ها و انواع نوشیدنی ها میتوان استفاده کرد
اسفناج ویتامین های گروه ب و منگنز طریقه مصرف:به صورت برانی یا سالاد یا انواع خوراک میتوان استفاده کرد
گردو لوکین،فسفر،لیستین،روی و ویتامین E طریقه مصرف:به همراه صبحانه یا میان وعده،یا بعنوان ماده تشکیل دهنده بسیار غذاها و نوشیدنی ها میتوان استفاده کرد
بادام زمینی کولین و روی طریقه مصرف:بهعنوان میان وعده به صورت ترکیبات مختلف به همراه سایر مغزها میتوان استفاده کرد
تخمه فسفر،لیستین،اسید های چرب مفیدتخمه آفتابگردان جایگزین مناسبی برای انواع تنقلات میباشد
خرما آهن،ویتامین های گروه ب،سلنیم و منگنزماده غذایی مناسبی برای میان وعده و ساعات مطالعه میباشد
لوبیای سویا کولین و لیستین طریقه مصرف:به همراه گوشت و سایر حبوبات در وعده های غذایی استفاده نمایید