چربی خون بالا جزو شایع ترین اختلالات تغذیه ای به شمار می آید كه به اشكال مختلف مثل بالا بودن كلسترول خون، بالا بودن تری گلیسرید و بالا بودن (LDL) كلسترول بد یا پایین بودن (HDL) كلسترول خوب قابل بررسی است. در واقع كلسترول علاوه بر دریافت، از طریق رژیم در سلولهای كبدی نیز ساخته میشود كه این مسئله اخیر میتواند بر اساس سابقه خانوادگی موجب بالا رفتن ساخت و ساز شود و بهتر است تمامی افراد چنین خانواده هایی تحت رژیم كم كلسترول قرار گیرند.افزایش كلسترول خون مگر در مواردی كه بسیار بیشتر از حد طبیعی باشد (كه معمولا با سرگیجه همراه است) به خودی خود نشانه هایی ندارد و شخص نمیتواند متوجه آن شود، مگر اینكه از خون او آزمایش به عمل آید..
كلسترول:كمتر از 200-180 میلیگرم در دسیلیتر
تری گلیسیرید:كمتر از 200 میلیگرم در دسیلیتر
LDL :كمتر از 160میلیگرم در دسیلیتر
HDL :برای آقایان بین 40- 50 میلیگرم در دسیلیتر و برای خانم ها بین 60-50 كه HDL
زیر 35 خطرناك است.
غذاهایی كه در طول رژیم باید از مصرف آنها خودداری كرد یا مصرف آنها را به حداقل رساند:
۱- کاهش مصرف چربی های مرئی (چربی هایی كه با چشم دیده میشوند)، چربی های اشباع شده و چربی هایی كه در دمای اتاق جامد هستند مثل: گوشت های قرمز كه چربی در لابه لای بافت آنها قرار دارد، كره، روغن های نباتی جامد، پیه و دنبه، پوست مرغ، خامه، مایونز و…
۲- کاهش لبنیات پرچرب و جایگزین كردن آن با انواع كم چرب (زیر 1.5 درصد چربی) یا بدون چربی، شامل خامه ها، پنیرهای خامهای (گودا،پیتزاو…)، ماستهای پرچرب، سر شیر و…
۳- کاهش مصرف بعضی از غذاهای دریایی كه حاوی كلسترول بالا هستند، مثل: خرچنگ، میگو، خاویار، صدف.
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.